Tuesday, March 2, 2010

.Pening perihal baju tunang.

Arghhh!!!

Masih belom finalize dengan siapa nak tempah baju tunang-ku. Sobs sobs. Bukan hape, sebab Unaisah dah fully booked. So, down seketika. Ahaha. Tiada kene mengena, padahal. Masih pening dengan design. Tapi, sedikit-sedikit dah ada gambaran ape yang nak. Itu ini semua. Hoh. Tamak. Hikhik.

Saya mahu seperti di bawah:


Kurung moden semestinya.



Ada butang-butang bulat sikit dekat bahagian atas. Dan butang-butang bulat dekat bahagian pergelangan tangan. Over, banyak butang pulak rasa. =P

Kain mahu seperti kain Unaisah. Fabric jugak mahu chiffon. Lepas tuh cukuplah buat lace patches dan manik-manik ke kan. Simple sahaja.

Ini semua hasil kerja dari Syomir Izwa. Diambil dari facebook beliau. Macam nak pergi jumpa Syomir dan tanya harga. Tanya aje la dulu. Heh.

Agak-agak Dzull De' Classique bisa jahitkan baju macam ni tak? Kalau tak, I nak hantar baju kat Auntie Jenny aje la. =P

Pictures credited to: Syomir Izwa

**P/s: My friend tempah baju reception die dari Salikin Sidek. Harga cuma dari RM500. Tambah lace tambah lagi la duitnyer. Agak-agak, Salikin Sidek boleh buat baju macam syomir ni tak? Ngee.



21 comments:

NahWaL said...

cepat carik cepat cepat!!!! cepat ai kata!!! HAHAHAHA.

eh salikin santek juga, tapi dia clean cut kan? i have this one contact, but shes not a big time designer, but she DID do putra aziz's (cosry)esemble for his wedding. wanna give em a try??

Cik Belle said...

NahWaL: kan.. lagik 3bulan..dah ketar lutut dah nieh.. haish. cepat nahwal kasik contact number die. hee. thanks!

NahWaL said...

call abang fairus. handphone number 0122916531. ai dapat number dia dari jaja TWF. sebab dulu nak amik pelamin kat TWF, tapi diorang nak raya, ai sibok nak tunang. hahaha.

abang fairus is just a partner. the tailors are his bro and future SIL. firdaus and awin. firdaus's number is 0182139527. diorang tailor untuk butik2 pengantin lembah klang. but now theyre opening their own boutique. kak awin yang buatkan pelamin tunang ai. huhu.

butik mereka di klang. :D.

call abang fairuz first and tell him you're a friend of mine ok? he's a very nice guy. handsome lak tu. hahaha

Nur said...

Dzull de Classique pun bleh buat.
Just ckp nk design cmne..
Dia jahit pun sedap pakai dan kemas.

AmyMizzunderstood said...

salikan also can do this baju..dont worry mungkin cutting dia lagi cantik...but the price sgt reasonable for me...plus..tunang jek..so no need waste rm1K and above...buat simple then u boleh pakai balik..TIPS..tq

Moose said...

setuju dengan amy..

anak_sateria said...

mane2 butik pengantin pun bleh antar baju tunang ni...especially klu nk design fancy2 camni...diorg siap bleh bg suggestion mcm2... cuma price je la kene tgk mane tmpat g bleh nego... i dh antar baju tunang i bulan lepas hehehe tp antar kat suri boutique, plaza alam sentral shah alam...asal nye mcm2 design i bw...then die lukis2 gabung kan gmbr2 yg i bw...jd 1 baju design bru yg i suke sgt =) price pun x smpi rm500....below than that hehhe good luck in searching for ur designer...

Yanie said...

Cantik la baju2 Syomir Izwa ni. Tau tak floor price dia berapa :)Tapi memang cantik!

Cik Belle said...

NahWaL: ok, tq so much, nahwal. mahal x die charge? huhu

Nur: lege dengar.. huhu. thanks dear for the info! =)

AmyMizzunderstood: haa itula.. i xmola exceed more than 1k. hihi. plus, i nak pakai balik la kan baju tuh. hee. thanks for the tips, Amy!

Moose: kan.. =)

anak_sateria:wow! bestnyer. baju u da siap? comment sikit pasal suri. i pon dok area shah alam, mana tahu boleh tempah kat die jugak. hee.

Yanie: tak silap i, price die starts from RM1200. kalau tak silap la.. hee

si kecil said...

saya pon!! kain dh beli. tgh penin nk tempah kt mana. chiffon kena betul2 cr yg pandai..sbb kain tu lembut..kalo silap bleh senget2.
huuii..scary kan..

sophisticated bridezilla said...

babe, i did my baju tunang kat salikin. hehe he's superb. actually, bukan baju tunang je, dulang hantaran, kaen dulang, tepak sirih, pelamin semua dari uncle salikin. he got what u want. hanye gtau ape u nak, insyaAllah die akan fulfill ur dream *hik* insyaAllah for my w-day pon, bahagian lelaki will do from uncle salikin. for my personal opinion, he's great. if u wanna know more bout salikin stuff, email me hazlynda.kushairi@yahoo.com. wahh mcm PA uncle salikin lak. i got the best rate from him. hehe. tu pon sbb kenalan bonda (=

Cik Belle said...

si kecil: huish, so scary. boleh senget2. eish, kite kene cari tailor yg bagus gini. kan?

sophisticated bridezilla: wah.. banyak jugak u buat dgn die. ok, nnt i will email u ok. nak jugak tahu rate die semua. hee.

NahWaL said...

hihihi. wahhh.lynda ni,semua salikin. dah dah , g wat entree pasal salikin skang. aku arahkan. hehehhee

cik belle>baju tunang ai dia kata tak sampai rm500 with kain :D

cik yaya said...

belle, nti i reply ur email okay..currently sgt busy :)

Cik Belle said...

NahWaL: babe, syahrir nurdin kan? wahhh, sangat murah ok, including kain lagi.

cik yaya: hehe. sian die busy. ok, xpe, kite setia menanti. huhu

sophisticated bridezilla said...

sorry cik belle, ai nak mencelah kat nawal. haha.

nawal, ko taktau ke aku PA uncle salikin? hahaha aku buat entry pasal die ek? aduyaiiiiii...... taknak. malas.

anak_sateria said...

Baju x siap lg, bulan 6 bru fiiting sebab i punye kenduri hujung bulan 6... tp die lyn baik sgt n price pun affordable...then die bleh suggest design yg seswai... aritu bw la magazine pelbagai punye nk tunjuk baju nk camne kan...sebab x terpilih nk design camne hehehe sume pun nak n suke...yg best tu die bleh gabungkan design2 yg i suke jd 1 design baru yg i suke =) so far deal ngn die ok n survey baju yg dah sedia ada kat situ pun ok... jahitan pun kemas...tu yg try buat kat die... teruskan pencarian!!~

Cik Belle said...

sophisticated bridezilla: huhu. celah jgn tak celah. hehe. i menyokokng nahwal minta cik lynda buat special entry tentang salikin. hohoho

anak_sateria: owh no wonder la.. hehe. nanti nak try jengok la butik suri ni. nak tunjuk design pastu tanye harga terus. huhu

sophisticated bridezilla said...

okeh okeh. wait till i have the time n source keh dear. i will. for yu *wink*

Cik Belle said...

sophisticated bridezilla: setia menanti. haha.

Lynn Jones said...

salikan also can do this baju..dont worry mungkin cutting dia lagi cantik...but the price sgt reasonable for me...plus..tunang jek..so no need waste rm1K and above...buat simple then u boleh pakai balik..TIPS..tq

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014