Monday, February 22, 2010

Bunga rozet

Ala, betul ke hape i tak tau macam mana nak eja. Haha. Tapi korang faham la kan hape ke die rozet nieh. Hehe. Ramai la yang suke bunga rozet ala crystal yang i jumpa kat jakarta tuh. Ada sape-sape murah hati tak nak amek order kiteorang? Hehe. I pon nak tumpang sekaki jugak. Huhu. Please, please, sesape nak pergi jakarta dan singgah tanah abang tak? Hehee.


Owh, lupe nak bitau, tax adalah IDR150k seorang. Sediakan wang rupiah secukupnyer ya. Hihi.

Lagi tips, better bawak USD dari RM. Sebab, kalau kite kehabisan rupiah yang ditukar di Malaysia, rugi banyak kalau kite tukar RM ke rupiah. Diorang kate RM tak laku. WTH. Haha. So, bawak la USD. Sebab diorang amek tinggi, untung la kite. Kalau xnak, tuka siap-siap kat Malaysia. Hee.

Owh tambahan tips, sila bawak beg lebih. Beg kain yang boleh lipat-lipat letak dalam beg. Sebab, sure u all akan memerlukan beg tambahan. Jadi, save money dengan bawak beg lain. Ngee

Eyh, sape nak pergi Jakarta dan nak niaga bunga rozet nieh?
Saya nak pesan jugak. Huhu.


10 comments:

elyina said...

saya pun mau!nyesal abes abesan sebab tak bli aritu.huk3..

LAYLA said...

eh cantik la bunga rozet nih!
kat mesia takde ker?
sy pun mahu kirim!!! haha

fikaryna said...

mmg sgt cantik!

Cik Belle said...

elyina: sob3. saya pon nyesalll giller.

LAYLA: kan.. kat Malaysia tak tau la mane nak cari nieh.. jalan TAR ade kot eyh. eish, haruslah DIY kalau xde sape sudi amek order. tihihi

fikaryna: kan.. suke sangat! =)

aNoi said...

You,

I memang plan hari sabtu the whole day kat TA... so maybe i can help u... tak janji tau tapi akan cuba sedaya boleh.. :)

email me eh: anoi_7@yahoo.com

ReYNa said...

comelnya bunga rozet ni!hihi.btw.i nk link u bleh>?:)

Cik Belle said...

ReYNa: hye dear! sure, ill link u jugak! =)

Shazana said...

Tia, ni my experience la...I tukar duit RM to Rupiah kat Mangga Dua, lagi untung. jgn gi money changer yg kecik2, gi yg besarnye. yg besar ni, kita leh nego sikit. selalu sha tukar kat sana je. USD to rupiah is fine too...cuma hati2 kalau nak tukar duit kat sana. kalau sikit2 OK, kalau nak tukar banyak2, tukar siap2 kat Malaysia je. bukan apa, keselamatan lebih diutamakan!

Cik Belle said...

sha, itula, lupe nak tanya pasal money changer ritu.. huhu. kan da terlepas tips ni. hee. neway, thanks. nanti kalau pergi lagi, bole tukar duit kat mangga dua je. ehee

Anonymous said...

Nicе responѕe in return of this issue with genuine argumentѕ and describing
the whοle thіng concerning that.
My blog ; http://www.sextubehd.info

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014