Sunday, March 28, 2010

Pelamin bertunang Dr.SMS



I email D*ranta Aven*e tanya berapa pelamin macam ni.
Nak tau berapa die quote?
RM2000.
Gile. I tak mampu untuk bazirkan duit I semata untuk pelamin tunang macam ni.
Bisa cari lain lagi.
Sungguh la.. harga tak masuk akal. Ha-ha.
Tanpa panel, cecah sampai RM2000?
Gella!


28 comments:

nuruz on March 28, 2010 at 10:52 PM said...

omg! it was soooooo expensive.. lain la kalau kawen ke.. 2k consider ok la.. engage rm2k.. mmg gillasss.. huhuhu

fikaryna on March 28, 2010 at 11:10 PM said...

2000? utk kawen ok, utk tunang..bazir kot..cari lain..huhu..

NahWaL on March 28, 2010 at 11:21 PM said...

boleh dapat for 1k yang. or u buat sndiri. gilak

ElyaElmo on March 28, 2010 at 11:34 PM said...

ha3...bodooo nyee olang tu....nk buat bizz pun tak payah laaa mcm tu sekali kan hu3

♥♥relyza♥♥ on March 28, 2010 at 11:38 PM said...

agreed ngan nahwal
buat sndrik aje...
mgkn bunga yg guna tu takde kat mesia, import oversea..
tak pun..kerusi tu salut emas ke..
hahaha
tu sbb 2k..
golongan marhaen mcm kita neh mana mampu belanja 2k utk mini dais gitu..
hehehe

paw on March 28, 2010 at 11:44 PM said...

mahal gilo kn.. i pn da penah tanya kt akak tuh.. dier ckp pelamin tu susah nak jage ckit..
lps tu besar.. so kalo nak anta dier kene sewa lori ker ape ntah.. dats y yg mahal tuh.. dier susah nak jage kite plak yg kene baya mahal. ntah pape ntah~

hana yoriee on March 28, 2010 at 11:48 PM said...

huh..cik belle..saya sokong anda DIY je..mesti lg cantik dr duranta avenue tu.hehe..

cik yaya on March 28, 2010 at 11:55 PM said...

D.I.Y jeeee..heeee

SaSsYAnGeL on March 29, 2010 at 12:11 AM said...

2k for tunang is mahal la ... better you go for Zaifie Zainal ... i rasa u can get cheaper with similar dais ... biasala, dh buat pelamin utk VIP, quote harga pun kena ikut harga utk VIP la kot ... which means, very unreasonable price la ... takper, byk ag team yg buat pelamin cantik tapi murah .. survey lagi .. :)

anil lutaze on March 29, 2010 at 12:33 AM said...

tunang should be simple je..kain blkg, n a little platform..maybe u should simpan ur cntheks n melets pelamin on ur wedding day :D

amy from merisik gallery slalu buat mini pelamin or maybe u nk try i buat ;P

sk on March 29, 2010 at 12:35 AM said...

2k?? ridiculous sungguh!!

ala, kalau nk tgk pelamin dia yg lain, mostly biasa2 jek. yg ni je mcm 'da bom' sikit.

baik amik kat arma couture ke. pelamin diaorg lg byk cantik2.

BuTtErFlyInFraMe on March 29, 2010 at 1:55 AM said...

sungguh xmasuk akal..tade pape yg klas sgt pun..biasalah...price mcm tu apa la sgt bg dr sms tu kan... tu pasal la owner tu mcm amik kesempatan kot? heheh..huh u pangkah siap2 vendor mcm ni...

haaa maybe bleh try anil ke? :)

Nurulhuda|Adlie on March 29, 2010 at 1:59 AM said...

shocking betul lah, aiyoo

Zainur on March 29, 2010 at 2:12 AM said...

tempah baju lagu bagus...mahal nya...xlah menarik sgt pun..

Durruz on March 29, 2010 at 2:22 AM said...

nowadays people are start making money secare gile2 punye. i mean, not being considerate at all. harga merepek2. and langsung tak bole nego. to all vendors out there, pls stop quote harga mengarut2 kalau nak tahan lama dalam this industry.

marahla kan.. i pun dah banyak kali terkena ngarut2 camni.

ellfazira© on March 29, 2010 at 5:16 AM said...

my pelamin 4 engagement nnt ade panel n fresh flowers + make up + persalinan = RM1500. i guess tht's the advantage dok kelantan hehe;p

missbutterfly on March 29, 2010 at 7:03 AM said...

ni dh tahap ketuk kow2 dh ni..unreasonable..simple pelamin mcm itew 2k..baik buat sendiri yg simple2..buat flower stand n kain as background n kusi.siap! hehee

kay kamal on March 29, 2010 at 9:30 AM said...

i DIY-ed mine.puas ati tho pnat

~ thalhazlin ~ on March 29, 2010 at 5:34 PM said...

huhu. mahalnye!

Cik Belle on March 30, 2010 at 12:38 AM said...

nuruz: kannn.. mahal gile. ergh.

fikaryna: hihi. memang membazir, baik simpan duet untuk kawen nnt kan. huhu

NahWaL: below than 1k je mampu. haha.

ElyaElmo: hehee. melampau-lampau kan harganya. hikhik.

♥♥relyza♥♥: kalau boleh buat sendiri, i nak sangat!! tapi takut jadi pelamin anganku musnah. haha

Cik Belle on March 30, 2010 at 12:47 AM said...

paw: o eyh? itu alasannyer.. adeke client plak dikenakan harga melampau hanya kerna susah nak jage n blablabla. huhu. mahal sangat la, tak tercapai dek akal. hihi

hana yoriee: diy eyh? takut tak menjadi kang.. haha. tp kalau tak try tak tau kan? huhu

cik yaya: gulp. semua orang suh diy. hehe.

SaSsYAnGeL: nnt nak tryla email die. hehe. tapi kalau boleh nak cari area seremban dulu. hihi

anil: serius u boleh buat? hihi. survey around seremban ni dulu, kalau takde yang berkenan, i deal ngan u jela. hehe.

sk: arma? humaihaih.. mesti mahal juga. hehee.

BuTtErFlyInFraMe: kannn.. sebab die pernah buat pelamin utk selebriti, terus charge kite harga cam gitu jugak. lingkup la bness gini. hee

Huda: kan..? saya yang terima email pon terkejut giller. haha

Zainur: 2k untuk bertunang? tidak lah.. hihi

Durruz: geng la kite! high five! mengarut sungguh harga! haha

Cik Belle on March 30, 2010 at 12:51 AM said...

ellfazira©: cemburunya i!!!! dapat fresh flowers somemore. huh, jeles. ngee

missbutterfly: hehe. nice idea jugak. hehee.

kay kamal: salute la awak! boleh diy sendiri. =)

~ thalhazlin ~: kannnn.. mahal sangat! hehe

azira.arif on March 30, 2010 at 4:14 AM said...

i tunang takde pelamin pun...lagi sempoi kan....

Cik Belle on March 30, 2010 at 4:26 AM said...

azira.arif: bagus betul u.. i ni je gedik nak berpelamin. huhu. tgkla kalau budget cukup adela pelamin, xde budget, xdela. hehe

PurPLe LaDy on March 30, 2010 at 6:23 PM said...

woo 2k for this pelamin? mmg super mahal! usually pelamin engagement kte nak simple and sweet je. sbb time bertunang mmg kne sentiase manis2. hee =)

Cik Belle on March 30, 2010 at 8:10 PM said...

PurPLe LaDy: kann.. hehe. i pon nak sweet manis sentiasa. hehe

sophisticated bridezilla on March 31, 2010 at 5:19 PM said...

babe, 2k for mini pelamin tunang is not worth it unless u sangat mampu. mine was 800 (harge asal) which i guess mcm oklah kot. tak cecah 1k - ok lagi tu (=

zielynn2u on April 6, 2010 at 5:31 AM said...

http://zielynn.fotopages.com

 

Designed by Alieff Artwork