Wednesday, March 3, 2010

Design baju tunang lagi..

Tertarik betul dengan yang ini.. Sobs Sobs. Pening sudah mahu design yang mana.. Bukan senang rupenyer eyh, nak design baju. Tengok ni berkenan, tengok tu berkenan. Hadoi. Tamak haloba sungguh i nieh.



Source: beadmeplease

Cantik kan baju ade ruffles-ruffles macam ni. Sweet aje nampak. =)


23 comments:

NahWaL said...

yang, santek. tapi dia punyer veil tu macam a bit long. kalao pendek sweeter, rufles tu pon cantik SANGAT. acecece

so dah makeup ur mind? Yaya suggested qudyn. kan yaya?

Cik Belle said...

haah kan nahwal, tang veil tuh xberkenan sangat. panjang sangat. huhu.

nak suh yaya bawak pic ni suh p tanya kat qudyn la brape. boleh yaya? boleh? huhu.

elyina said...

btulla..memang pening tau nak pilih design. before antar g tailor tu memang sentiase korek2 je segenap pelosok internet nih..haih..

tu baru selai baju..blum yang lain lagi.fuhhh~

syanaim said...

::chantek baju ni..suka2..soft pink@baby pink::

NahWaL said...

YAYA kata boleh. nama dia pon YA YA. so dia kata YA. HA HA HA

Yaya kata qudyn charges rm380 for kurung onwards.

anak_sateria said...

setuju ngn yg lain2...sweet sgt la bju ni...nampak comel je... cepat2 make up ur mind... ;p

fikaryna said...

cantik tp setuju ngan nahwal gak..

sophisticated bridezilla said...

oh yes, ruffles tuh sgt sweet. sy setujuk!

TheBubblyMe said...

Hi, suka ruffles tuh!! sweet jer.. Sorry yer..Qudyn tu sapa? Im looking for designer utk baju bertandang. tq.

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

cik belle: mine will be some what macamtu color nya... huhu nanti i kasi u tgk gambar my baju after i dah snap2 k? muahx!

Ezzu said...

awak....siyes cantek baju ni....saya pon kenan!eheh~ =p

shaheeda said...

comel2.. kalo org slim comel, tp kalu tembon temban cam sy tak sesuai .. hihi

aNoi said...

Cik Belle,

I dh postkan tadik your bunga rozet..

^^

Cik Belle said...

elyina: kan...! eish, serius pening. nak yang cantek, pastu nak tukang jahit murah plak tuh. itu lah yang pening tuh. hoho

syanaim: sweet kan colour die.. hehe. saya mahu colour ni lah. hehe

NahWaL: nakal yer kamu. suke nyakat si yaya. hehe. owh, rm380. ok, boleh letak Qudyn dalam list! whee.

anak_sateria: design da malas da nak pikir. nak yg macam ni la kot. harap sesuai la ngan bentuk badan guwe. hoho. cume tailor ni tgh pening. sob2.

fikaryna: kan ryna. hehe. veil pendek sikit, tambah sweet. hee.

sophisticated bridezilla: ok, kite letak ruffles. jangan jadik cam kek lapis sudah, kan lynda. haha

TheBubblyMe: Owh, Qudyn tuh seorang fashion designer yang memang cantek baju-bajunyer. pernah bekerja dengan radzuan radzwill xsilap. master of beading, kata yaya. =) can refer here: http://thealiaa.blogspot.com/2010/02/my-official-designer.html

cik yaya, mohon izin letak link kamu ya. ngee

Miss X: really? waaa.. sure cantek bangat. dengan RR lagi kan.. mesti lagi gempak punye. snap banyak2 ok. xsabar nak tengok. ngee.

Ezzu: jom kite buat baju gini ramai2. hehe, konon trend setter la untuk 2010. chey chey chey. haha

shaheeda: mungkin boleh adjust sikit designnyer. mane tahu kan, lagi melets. hihi. bincang ngan ur designer. huhu. kot die ley tolong kan. hee

aNoi: TQ! check ur mail ya! hehe

~ thalhazlin ~ said...

sokong baju neh sebab nampak berseri gitu. hihi

♥♥relyza♥♥ said...

soft pink....i like!!!
relax2...jgn pening2 sgt. pilih design baju yg seswai ngan body kita...jgn nnt nampak huduh & menyerlahkan plak kekurangan kita.

design sdrik ekk??

Mrs. Nazlin said...

suka jgak! dh decide blom ni design yg mana? cepat2! tak sabar nk tgk cik belle berseri-seri. sure cantik nti...

NahWaL said...

pembetulan sikit. RM380 for kurung moden. diya ada buat baju tunang dengan dia, cube tanya diya.

untuk nikah dan resepsi harga lain. nikah RM1200 workmanship, rm1800 for reception workmanship. HAHA. tapi santik , meletops. aliah and anas buat dekat dia (kata yaya). Yaya banyak tau, tanya yaya. minggu depan dia nak gi. ai dah mintak yaya tunjuk kain kat qudyn haha. dia beriya tanya mana beli.

Anonymous said...

la..ingat dh nak kawen..tunang pun xlagi citer bagai dh nak kawen 3 hari lg..hu

Cik Belle said...

~ thalhazlin ~: ramai suke baju ni, harusla propose this baju. ehehe

♥♥relyza♥♥: bagus la tips u nie. akan dipraktikkan. hehe. i xdesign sendiri, campur2 design orang. bole? hehe.

Mrs. Nazlin: next week kot finalize all the design and dgn sape nak buat baju. hehe.

NahWaL: ahh, jeles. i da anta emel ke qudyn, tp xberreply lagi. die mmg xlayan emel ke hape? huhu

Cik Belle said...

Anony: I suke share stories and bertukar-tukar pendapat dengan all bride-to-bes. so this explain, why i blog about all my preparations towards my big day. orang lain pon bertahun-tahun plan itu ini semata to have a perfect wedding. =) u should have one anony! hehe. cepat suruh ur bf propose u! hehe. u will feel the excitement! hiks!

NahWaL said...

tak tau. ahhahaha. ai mintak yaya je tanyakan. apa kata u tanya yaya.

tapi qudyn tu memang bz kot. haha. apa punyer jawapan da. yaya kata dia ngah buat baju rozita che wan jadi haruslah mahal. underrated kan dia? tak penah tau pasal qudyn ni. meletop macam unaisah la nanti

Cik Belle said...

NahWaL: huish, yaya ni da macam PA qudyn da haa. semua die tau eyh.. hihi. rase-rase pon die bakal meletup tak lame lagi.. dah semua b2b, cikyaya dok suruh hantar baju ke qudyn. hehe.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014