Friday, March 5, 2010

Untuk flower girl

Ke Nilai petang tadi with my mom. Saje mahu mencari bunga-bunga artificial untuk hiasan dalam rumah. Waktu sampai, hujan dan tak berpeluang berjalan merata-rata. Singgah menyinggah beberapa kedai dan terjumpa ini:

(Maaf, kualiti gambar tidak memuaskan. Over exposure, orang kata. =P)


Love shaped basket.
Suit for your flower girls kan.
Letak rose petals dalam.
Untuk ditabur-tabur.
Meriah. Huhu.
White colour basket.
English design deco.

Jumpa ini di:
Rafflesia Classic Collection, Nilai 3

Price:
Small = RM15
Large = RM19
(Belum Nego)

Berdepan dengan kedai kain Suria tak silap. Jangan risau, kedai kain Suria tuh besar. Mesti nampak punya kedai ni. Hee.

I rasa berbaloi jugak beli bakul love shaped ni. Sebab dah siap deco. Huhu. Mane nak jumpa bakul bentuk love love ni. Cuma, kalau nak lagi meriah, kita pandai-pandailah tambah bunga kecil-kecil keliling bakul. Tambah jadi lagi meriah ok.

Tapi, kat KK Home Deco pon ade jugak bakul berhias renda bagai. Tapi, tak ingat berapa harganya. Kat Lovely Lace pon ade kan bakul berhias ni. Agak-agak murah ke eyh bakul love shaped ni yang berharga RM15?

I nak yang kecil je sebab membazir beli yang besar. Nak letak rose petals je pon. Heh. Ade jugak satu lagi kedai, sama bentuknyer, tapi harga mahal sikit. Yang bakul kecil pon die letak RM17. Tak perlu beritahu kedai mana. Tak nak ingat pon. Hoh.

So, paling murah i jumpa RM15. Ade lagi yang lagi murah? Ha-ha.




9 comments:

anak_sateria said...

sweet sgt bakul tu...murah la price die ngn deco skali kan... erm klu nak cari bakul2 yg x deco n dah deco kat bandar baru bangi or kajang pun ada gak, klu x silap nama kedai tu Romantika... cantik n murah brg2 nye...

NahWaL said...

aah romantika juga bes. cik belle dok mana? dekat shah alam kedai contact juga ada. kalao takda heart shaped itu beli saja. hhuhu.haritu jumpe bunga pomander dekat romantika, rm15 siap hias with kristal. dahla mahal. hahaha takda kaitan. eh beli beli bakul itu

♥♥relyza♥♥ said...

cute nye bakul tu...
rasa mcm nak utk hiasan kat umah
blh tak?? hehehhe

Cik Belle said...

anak_sateria: Romantika eyh.. harus pergi cekidout the price. tihihi

Cik Belle said...

NahWaL: kadang saya berada di Shah Alam, kadang berada di Seremban. Hari belajar di Shah Alam. Kate student kan. heh.

kedai contact tuh mane? romantika kat shah alam kat mana eyh? kat PAS kan?

=)

Cik Belle said...

relyza: hehe. haa.. boleh jugak. bagus jugak eyh idea tuh. boleh letak balang cookies ke dalam bakul tuh. huhu. lagi nak letak ape eyh dalam bakul tuh? untuk hiasan ke.. letak bunga artificial. kalau tangan pandai gubah, untung u. hee

NahWaL said...

kedai contact dekat sek 9. dekat belakang 7 eleven. tapi kedai dia macam lama lama sikit. HA HA HA. but pretty cheap and kadang2 jumpe jugak barang unik. ceh

romantika kat pas. :D

ElyaElmo said...

hi blogwalking, semlm i saja2 jumpe wdding planner i dekat shah alam..and asked her macam mana nk buat hand bouquet. And she did tell me about ROmantika dekat shah alam...die ka sana barang2 murah2..harusss pergi jugakk :D

Cik Belle said...

NahWaL: ok, tau dah kat mana. hehe. belakang 7 e je rupenyer.. hehe. nak pergi romantika la nnt lepas habis kelas. huhu.

ElyaElmo: o eyh?ok, nnt i nak pergi terjah. hehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014