Tuesday, March 16, 2010

Photographer Issue

Bukan senang nak cari photog yang berkenan di hati. Bukan ape, sebab majlis akan diadakan dalam minggu cuti sekolah kan, mestilah kamu, kamu, kamu semua dah booked awal2.. slot pon dah penuh. Sobs. Inilah antara satu sebab kenapa saya tak suke majlis diadakan pada minggu cuti sekolah. Tapi, haruslah mendengar dari semua pihak, dan seterusnya setuju aje dengan semua pihak walaupun dalam hati, hmmm. Tak kan ada yang nak layan punya. Haha.


Apa melalut. Straight to the point terus senang. I minat dengan salah seorang ahli CS nih. Nama adalah dirahsiakan. Nanti tak surprise la kan. Hah-hah-hah-. So, da bermessage dengan die thru fb, dan alih-alih die minta num fon saya untuk call bile sesenang nanti. Big problem sebab saya tak pernah berdiskusi dengan mane-mane vendor melalui phone call. Saya kan pemalu. Nanti berdebar. Cakap gugup-gagap macam mana. Ha-ha.


Memang ada ye yang suka berdiskusi melalui phone call?
Perlu atau tak saya beri num fon?
Sesiapa pernah deal with CS team?


24 comments:

NahWaL said...

haritu i message mas je thru fb. u konfem amik dia ke? kalo konfem apa lagi nak bincang? hahaha. ai jenis simple, tak reti nak panjang lebar. book dan terus ok. tapi maybe certain people very particular about their E day and W day. yela kan sekali.

Cik Belle said...

masalahnyer die xmo reveal harga. tensi. huhu. i pon jenis simple jerk. tgk2, tanye harge, berkenan dah, terus amek. xpandai nak mintak kurang ke hape.hahaaa.adui rugi besar.

NahWaL said...

haritu i tanya mas, dia kata harga kawen start dari rm2k above. kalao tunang mesti lagi pendek so around 1k++

i haritu senang je, dengan tak tau malu ai kata budget i rm1k je for tunang. so ai dapat last last adinang. sebab putri kawan baik bini dia tanyakan. tapi. dia datang 2 jam je. okla sebab tunang ai kol 5 je, kol 7 adi sempat buat outdoor kejap half an hour kat tasik. dia kata 2 jam but dia stay around 3 jam.

haritu i jumpe satu photographer. nama dia apa ek. the custome picture tak silap. dia charge rm1k for tunang. kalau u nak nanti ai anta quotation. but basically camtula. rm1k tu rata rata.

Cik Belle said...

2jam je ke die cover? huish xsempat la.. nak mekap lagi, nak tunggu bincang2 lagi, nak sarung cincin lagi, nak gambar ngan fam lagi. huish. kang kene cover extra hours plak. huhu. tak mampu.

ok jugak nawal, hantar quotation to me ek. nur.athiah84@gmail.com. hihi. yang murah2 semua da fully booked. sobs.

NahWaL said...

cik belle>ok ok, now ai send ok. geledah kejap.

its ok sempat lagi..

NahWaL said...

done!

shag said...

cik athiah... u ni lambat ler hikhik!!! klau CS lagila 8 bulan sebelum nak kena book.. nak lagi cuti skola mmg fullbooked je..

for wedding nnti survey awal2 tau...

Cik Belle said...

NahWaL: tq! hehe. replied. =)

shag: i know i know. sedih giller.. tuhla, i nak booked u, u dah penuh plak. dah kene cari back-up. sobs.

shag said...

nah tisu... Y_Y

Cik Belle said...

shag: aaahhh, sweet! =)

Anonymous said...

hehe..alamak..i pun sama la..more comfortable to discuss thru YM,FB dan seangkatannye..hari tu i mtk quot ngn udey..tp xreply2 pun lg..haishh..my W day pun maybe cuti skolah gak..a bit risau disitu..nnti dpt quot tu..share blh?hehee :)

Cik Belle said...

ok anony. sure. once da dapat, i will let u know. ade email add? =)

sophisticated bridezilla said...

cik belle, kene msg thru fb/email or call hehe memudahkan lagi kerja aanda. erk... takyah cakap byk, wakil kami, cik daisy - nawal, dah terangkan panjang lebo haha (=

Syima Boyd said...

hye dear...
kalau saya, saya direct call je.memang species takde segan silu punye owang.huhuhu...

well, kalau u still survey photography, blh try usha my BIL punya.try masuk sini www.photofr3ak.blogspot.com... tp jarang update..sob sob..

jaja said...

hehe..act its me..td lupe nk type nama. :)
my email-jajabutterfly@gmail.com

salfaizura said...

sy dah jumpe photographer yg sporting betul n hasil kerjanya pon sgt bgs...try Qayyumstudio.com k

Mrs.aisheiteru said...

cik belle sama la mcm i. xsuka nk berdiskusi melalui phone. i book makeup dgn beraninye pun thru email je. tanpa calling2 pun. nk dekat majlis baru i call to confirm.

tp i rasa better u bg je no hp u. komunikasi akan lebih berkesan. hehe

fikaryna said...

cik belle..mgkin bila ckp thru phone..sekali harung jer..terus bincang2 apa yg ptt..kalau email2..atau fb..nak kena balas2..leceh kot..mcm ryna dulu sbb sama tmpat..terus jumpa..bincang..deal..bayar deposit..

syanaim said...

::sama lah ngan nawal n lynda..lebih prefer ym n fb..btw i tahu siapa yang u ckp coz dia ader call i gak..so surprise..tp ok gak..snang sikit nak ckp apa yg kita nak::

Cik Belle said...

sophisticated bridezilla: itulah, da msg thru fb, die p mintak num fon plak. huhu. segan i. tihihi. ewwah, nakal eyh kamu usik2 manje nawal. hihi

Syima Boyd: syima...!! tq sangat!! cantek la gambar2 nyer.. masih free lagi ke eyh..? sobs.

jaja: ok jaja. thanks. once da dapat info, ill let u know ok. =)

salfaizura: thanks banyak!! nanti kite contact die. time kasih tau!

Mrs.aisheiteru: samela ngan kite, dear.. i pon booked makeup thru email. hihi. i da kasi da num phone, ikut nasihat u. hihi

fikaryna: aaahh, ryna, bestnyer, satu tempat senang eyh nak jumpa nak bincang semua.. bestnyer kamu. =)

syanaim: dear, u da dapat quotation from him la eyh? tihihi. nanti share ngan kite boleh? hihi..

Zainur said...

saya pun segan nak direct ckp fon...dada ni bergetaq semacam jer...hehe...sy prefer ym or email tp tuhla lambat depa ni respon..seorg aje fotographer yg respon itu pon dia not available on that day...sedih la plak... :(

Cik Belle said...

Zainur: haa itula kan.. agak lambat jugak diorang response. tapi ade jgk yang bagus.. cepat. hihi. kalau nak cepat, kene call la kan.. tp tuhla, ketaq perut. hihi

Rosie Flowerie said...

Dear, kalo i..memula mmg discuss thru sms, email bagai..mana2 yg bes je i akn direct call utk further discuss..
tp ade sesetengah u bg email ke ape..mmg depa tak reply..slow sgt la...

Cik Belle said...

Rosie: Itulah, ada some yang xmo reply and take times to reply. tapi, alhamdulillah, i dah ade pilihan hati. tihihi.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014