Thursday, March 25, 2010

Photographer: Deposit paid!

Hari tuh kan I pening perihal jurugambar kan. I took almost more than a week emel sana sini tanya pakej sana sini. Ada yang baik hati respond cepat, ada jugak yang tak respond langsung. Ada jugak yang berbahasa dengan client tak dijaga. I pangkah terus. Nak eliminate bukan senang. Actually ada dua yang di shorlisted kan. Tapi.. nanti kite sambung yer. Heh. Dan akhirnya, saya bertemu juga dengan pilihan hati.

Saya tak tahu menilai gambar itu cantik atau tidak. Dari mata saya, as long as mereka tak buat major editting, sampai kadang2 garisan hidung pon hilang, itu i kate, nah..ini too much editting. Tak cantek! Orang tau ini editting! Nampak flawless wajah, itu i kata cantek! Sebab, bukankah editting seharusnya meng-enhance the photo. Bukan kasi muka kita nampak macam alien. Macam contoh i cakapla, hilang garisan hidung. Hilang garisan tulang pipi. Owh, itu alien sungguh. Jadi, inilah sebabnya, I pilih mereka. Hihi. Soft je editting. Asal tak nampak muka kite menggerutu sudah. Haha.






Semuanya dari PhotoFr3ak!!!!!

Kali ni I baik hati bagitahu siapa sebab entry tailor mana i buat baju tuh i dah rahsiakan, jadi ni I tak main dah teke-teke. Hihihi. Kadang hati macam, ala,kesiannye korang nak tau..Nak kene bagitaula.. Tapi takut dan segan amat. Hihi. Seorang yang biasa aja. =) Bukan Rizman Ruzaini pon. Ok.Cut.

They offer me sungguh la dengan harga yang MasyaAllah, sungguh mampu milik.
Apa yang I dapat?
Nah, here:

1 Sticky album yang dibalut dengan mokeup luar bersaiz 13x13 inci

110 keping gambar saiz 4R

3 keping gambar saiz 8RW

1 salinan DVD mengandungi semua gambar foto asal


Ops, diorang pon ada custom album jugak. Cuma as for now, I amek sticky ajela dulu. Later, if I want to upgrade, then bisa aja kata mereka. hehe. Budget kene finalise balik since my partner nak gifts sebanyak 9 dulang. Hehe


Lagi, lagi, what they offer?


A free outdoor!!!!

WHEEEEE!!!! Jumping*Jumping
Ha-ha.

Semuanya, including outstation charges cuma RMxxx.
Serious, harga sangat best.

Sampai I emel balik tanya, transportation charges berapa?
Ha-ha.

The other one yang i shorlisted tu, kekwat. Cover cuma 2-3hours.
Lepas tuh ada charge for extra hours.
Makeup pon do take almost 2hours kan.
Lagi nak bincang-bincang.
Nak makan-makan lagi.
Nak gambar dengan family lagi.
Takde outdoor pulak tuh.
Kena tambah lagi kalau nak outdoor pulak tuh.
Sah-sah mana cukup 3 jam.


Beza cuma RM50 aje, tapi sebab PhotoFr3ak offer lagi bagus dan PR sangat bagus, terus I tanya account bank ape yer, nak deposit duet. Ha-ha. Yang paling bestnyer, deposit cuma RM100.
Bagus betul, sebab bulan ni memang bulan untuk bayar deposit vendor aje kalau tengok Gantt Chart I dulu. Hehee. Jadi apa lagi, if u have a tight budget for ur E-day like me, Haha, sila lah emel them for quotation. Serius, u terus teruja nak berkenalan dengan lebih lanjut. Lepas satu emel berbalas satu. Dan mereka juga offer untuk lihat album semua. InsyaAllah, akan pergi tengok album mereka nanti. Adik I sangat busy dengan exam memanjang kat UIA. Haish. InsyaAllah, will meet them jugak nanti before my E-day. Nak cerita-cerita, hehe.

So, apalagi. Emel them cepat! Hee
Or else, boleh emel saya.
Saya akan entertain kamu untuk kasi contact number semua. Hee





20 comments:

Que Ariffin said...

menarik! menarik!!!
pilihan bijak...
wowww.. hantaran 9... mletoopss

Cik Belle said...

Que: ahaha. itulah bile u bagitau harga dulang tuh rmxxx, i macam, huish, ini lagi mahal dari baju nieh, hahaha. que, kalau nak buat join venture, boleh urusan dengan die. hehe. serius, harga die paling murah. hee. kotla, u nak sponsor client u photographer kan. ehee

Zainur said...

betoi2...last week pun saya banyak hantar quo utk photographer..ada yg ok ada yg ko..haha..so until now can't decide lagi maybe hire my cousin jugak kot..tapi still berminat nak tau quo harga u blh? hihihi....

fikaryna said...

best2..bab photographer da setell.mmg suka kalau vendor yg berbudi bahasa walau harga nya melambung..kalau harga within abjet itu bonus..sbb ada jenis vendor yg kalau ko x mampu, ada org lain yg mampu.fine! kan..huhu..( baca kot pengalaman b2b lain, nsb ryna dok tpg, kg style.org2nya baik2..huhu..)

NahWaL said...

wah meletop nok. ai like the gambar very the simple and less is more kan. LOL. jangan lupa pose2 biasa nok. keluar sarung cincin mesti senyum, jangan masam macam aku dulu hahahhaa

Xora said...

saya paling suka baca post, bila b2b puas ati dgn PR vendor :D

cik yaya said...

oke dah tgk gmbr2 diorg..santek!i loike lahhhhh
pose diva adalah perlu..ngehngeh

Riena said...

saya sudah book photographer saya..eheheheh same mcm MS.X..ehehe
harap2 dapat hasil yang bagus laa..

momguess said...

dear...
smlm baru akk dpt quotatian dari photofr3ak
mmg harga sgt2 bebaloi
npk nyer kite abik photoraper yg sama lah erk
i deal ngan ikhwan

Cik Syima said...

thanks dear....
=)

(tak boleh nak online lagi sebab wireless kena petir =( )

Cik Belle said...

Zainur: if ur cousin can take superb photo, no need to hire outsiders da la yang.. ehehe.. nak tau jugak eyh.. hahaha. jangan lupa email me yer! or else, give me ur email address. =)

fikaryna: betul2. sebab we will work as a team nanti! so susah la kalau awal2 dah terguris sikit. hehe.

NahWaL: haha. mestilah nok, nak kene pose gedik2 jugak nieh. haha. takut gabra terlebeyh, jadi masam mencuka jugak. mintak simpang! heh

Cik Belle said...

Xora: xora, ini yang penting kan. hehe

cik yaya: tihihi. harusss! hahaha.

Riena: sape eyh riena? bagitau la bagitau la.. hehe. i takde budget besar pon untuk hire photog on my E-day. hehee..

Cik Belle said...

momguess: laa yeke kak. hehehe. harga memang betul2 berbaloi kan. ehehee. saya deal ngan azli.. =)

Cik Syima: Syima, hugss! thanks a lot dear! jemput datang rumah eyh nanti. ehee.

anak_sateria said...

wah..best nye dpt special price...bleh consider vendor ni for my W-day nnti ni...tp tuk majlis bertandang je la kat seremban coz mine kat miri huhuh

Miss Ekienz said...

Belle..
hi.. nice mmeting u here..
cam tertarik je ngan ur photographer..
bcoz tgk jobs diorang mg best sgt...

Cik Belle said...

anak_sateria: owh.. kawen dengan orang seremban eyh. hehe. kite pon dok seremban. nanti boleh la jemput i yer ke kenduri. ehehe.

Miss Ekienz: hye ekien! thx for dropping by. ehehe. cepat emel them for quotation! the lowest in town with superb photo! hehe.

sophisticated bridezilla said...

ai loike! sgt cantek kot gambo2 dorang. awesome! harge best, gambo best, just GRABBBBBBBBBB!!! babe, alang kepalang nak outdoor, carilah tempat cantek, sekali gus leh buat gambo utk tampal2 kat w-day nanti hehe ai didnt do that, i shud used my OP abes-abesan hehe =p but then, ai amek kekwn je time tunang *phew*

zeehasra said...

cik belle..
thanks for the post. Saya terus contact diorang. Belum confirm lagi..still contemplating. hehehhe...

D.I.Y.A.N.A said...
This comment has been removed by the author.
D.I.Y.A.N.A said...

cik belle.. im hiring them too! thanks for your post, da jumpa drg & booked! drg mmg baik, i jumpa both azli & ikhwan ;)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014