Friday, December 31, 2010

Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway contest

*Sticky Post: Scroll down for newer post*


Wedding Photography Giveaway

MashaAllah, baiknya insan bernama Mohd Razali ni.
He is giving away a free full coverage wedding photography to one lucky couple!
How to enter this contest?
Simply, read the T&C here: Wedding Photography by Razali

The coverage will include from the day of solemnization to reception day. And also, an outdoor session!
Ya Allah, murahkanlah rezeki hambaMu ini, Amin..

What are you waiting for?
Click here, and start blogging now!

To join this, we have to pick one photo from the album folder, or else, boleh pick gambar dari blog MohdRazali.

So, as for me, I pick this photo:


It takes time for me to choose the best photo from the folder!
Tak percaya, cubalah!
One photo je.
Susah nak pilih.
Sebabnya, semuanya adalah yang terbaik dari MohdRazali.

Why I love this photo?

It shows the creativity of this photographer.
Ok, bayangkan, diri sendiri adalah seorang photographer.
Terfikir ke dek akal, untuk snap gambar kasut sangkut-sangkut kat dahan ni?
Itu namanya creativity!
And, I know, Mohd Razali have this skill!
Tak dinafikan!

And from the album dalam facebook MohdRazali, you can judge the editing skill.
As for me, I simply love it!
The editing is not over-the-top.
Takdelah sampai edit gambar, hidung pun hilang.
Even gambar diedit pun, the natural touch is still there!
It enhance the photo, kasi bertambah cantik.
Gambar dah sedia cantik, lagi bila edit, bertambah cantik!
Nampak glowing-glowing je muka bride.
Bukankah, semua dari kita suka yang cantik-cantik?
Memang tak kan jumpa punya bride with ehem, zits!
Semua nampak gebu.
Love love love!

And from the ex-brides pun, they highly recommend Mohd Razali.
Nampak kan, Mohd Razali is one talented photographer?

Apa lagi yang mahu dari seorang wedding photographer?

Creative? .checked.
Editing skill? .checked.
Fun? .checked.
Easy to work with? .checked.

And lastly, from the bottom of my heart, i want to dedicate this:

Mulianya hati seorang insan ini
Yang dianugerahkan bakat yang hebat olehNya
Mengabadikan pelbagai kisah

Tentang kasih
Tentang bahagia
Tentang cinta
Tentang sebuah perhubungan

Yang mana
Setiap gambar mempunyai sebuah ceritera

Tentang hadirnya rasa sayang
Tentang hadirnya rasa gembira
Tentang hadirnya rasa syukur
Tentang hadirnya rasa bertuah memiliki
Bila dua jiwa bersatu dalam satu ikatan cinta

Dan insan yang bertuah ini
Yang dianugerahkan bakat maha hebat olehNya
Untuk mengabadikan sebuah kisah cinta
dan, dia adalah Mohd Razali

=)

To view more photos of this talented photographer, simply click here: Wedding|Blog Razali





Wednesday, December 29, 2010

Calling all bloggers!


Ahmad Fairus nak kasi FREE Pre/Post Wedding!!!!

Gosh, I want to join, I want to join!
=)




Jom selidik apa perlu buat?
Heh

  1. Open fan page Ahmad Fairus Art & Artistic Photography @ Facebook, and click button "Like"
  2. Letak 2-2 banner, yang kat atas ni, on top of your entry.
  3. Write an entry tentang Ahmad Fairus and upload 5 gambar terbaik dari Ahamad Fairus Art & Artistic Photography, taken either from his blog or fan page! Letak dalam blog.
  4. Tajuk entry: " Photos by Ahamad Fairus: Enjoy Free outdoor with AHMAD FAIRUS...everyone can get the chances!!
  5. Make sure your entry is a sticky post for 3 months!
  6. Include the link in your post : www.ahmadfairus.com and fan page: Ahmad Fairus Art & Artistic Photography
  7. Keep your friends/ family know about this contest ! The more chances to win, perhaps. Hihi.
  8. Ada directory Photographer kat sidebar blog kamu? Add Ahmad Fairus Photography in your list! =)
  9. Finally, email your entry link to: ahmadfairus@myphotographer.com.my bersama dengan gambar dengan Chenta Hati la.. Hihihi. Owh, in your email, do write about your idea/concept of your dream pre/post-wedding photo shoot! Tok sah karang panjang-panjang, kang I kalah! Hahahaha. Saje dengki, tau. Huhu.

Done!


Tarikh tutup: 31 March 2011.

Remember, we have to make it a sticky post for 3 months! =)


* **I have yet to write an entry. Nak cari idea best-best. ho ho ho***



Sunday, December 26, 2010

Tea sachet cover

Remember I post entry tentang Strawberry Tea tuh?


Click here to read more.



One of my silent reader email me this picture:



Source: Creative Genius Printables

I love the idea!!

Like, so MUCH!

Unfortunately, my mom tak bersetuju dengan idea ni. Hihi. Dia cakap, nak kasi pulut kuning la, nak kasi itu la, nak kasi ini la, ni nak add another favor lagi! Hahaha. Cost lagi! Hahaha.

Okla, I anak yang baik, jadi ikutkan aja. Hihi. Nama I membawa maksud 'Cahaya Pemberian' jadi, I memang selalu bermurah hati, nak bagi macam-macam. Haha. Tak berkenaan.

Okla, for those yang nak kasi strawberry tea, boleh la kot nak cuba this idea. I suka sangat! =)



Saturday, December 25, 2010

Tema majlis resepsi


Ada yang bertanya, majlis resepsi nanti tema apa?

Rahsia.
Hahahaha.

Agak-agak, kalau letak formspring.me, apa lagi la soalan-soalan yang muncul eyh?
Korang ada soalan nak tanya, tak?
Hehehe.
Ok, mengarut tak habis.

Berbalik pada persoalan tadi, tema resepsi nanti, traditional mix modern.
Waahahaha.
Suka tau! Ada nama-nama tema ni. Haha.
Tipu.

Takla, saya masih mahu kekalkan tradisi melayu itu.
Itu saya.
Mahu juga sentuhan up-to-date, katanya, di hari wedding, tapi, tradisi melayu tuh saya mahu lebih la.

Takla, wedding saya bukanlah seperti majlis pengsohoran raja sehari tuh, ko gila?
Hahaha. Duit mana nak cekau? Wahaha.

Tapi konsep begitulah.

Songket.
Tarian.
Cucuk sanggul.
Kebaya labuh.
Merenjis.
Pantun.
Kompang.

Get the idea?

Haa, begitulah, nanti. InshaAllah.
Yang baik datang dariNya, yang buruk datang dari saya sendiri.

I know, it's not going to be a perfect wedding day pun,
Tak pela tak perfect, yang penting keberkatan dalam hidup kami.
Mohon dipermudahkan semuanya.
Mohon semua orang gembira.
Mohon majlis diredhai dan diberkati.
Amin. InshaAllah.

Ada yang tak suka typical baju kebaya yang penuh beading semua tuh, but, I myself, prefer typical baju kebaya labuh penuh beading tuh.
Semuanya terpulang pada citarasa kan?
Ada yang tak nak pon bunga manggar.
Tapi, InshaAllah, majlis saya nanti ada bungga manggar.
Ada yang tak nak pun bersanding.
Ibu mahu, jadi turutkan sahaja.
Yang penting takde jampi serapah. Haha.
Baling-baling beras. No, no.
Renjis air mawar kasi wangi perantin, boleh? Hihi.
Ada yang tak kasi telur rebus hari resepsi.
Saya pun tak tau kasi ke tak.
Saya nak.
Mak tak setuju. Katanya, takde sapa yang nak rebus telur. Hahaha.
Jadi, masih 50-50 di situ.

Lain belalang, lain padangnya,
Lain orang, lain citarasanya.

Ewwah, cepat balas. Hahaha.

Saya mahu hari perkahwinan bagai ibubapa saya dulu.
Ada hari bersiram.
Ada malam berinai.
Ada merenjis.
Ada berarak.
Ada berkompang.
Ada bersanding.
Songket bunga penuh.
Cucuk sanggul.
Manisnya sang puteri!
Terpelihara santunnya.

Itu yang saya impikan.
Hihihi.


Thursday, December 23, 2010

Of shoe design: Part 1


Ini pusingan pertama mencari design kasut yang sesuai.
Hihihi.


Chunky beads.
White in colour.
Nampak macam best je, kan?

Fully covered.
Silver, metallic.
Glamorous.

Another glamorous shoe!
Hihi. Glam betul.
Open-toe.
Suka.

This is perfect!
Loveeeeeeeee!
So much!


All pictures credit to: Google Images


Wednesday, December 22, 2010

Promo: Year End Sale - RKM

Year End Sale

dari

Rumah Kebaya Malaysia


Still looking for a heavy beaded, gorgeously reception dress?
Or baju bertandang?

I guess this is the right time!!!
It's 50% Discount babe!!!.
But, for a limited time offer.
So, booked your slot now...!

Booking should be made from: 23 December 2010 - 31 December 2010
After all, ini Year End Sale, kan?
Hihi.

Contact them to set your appointment today!

email: tanya@rumahkebaya.com.my
sms to: 017.208 90 44

For those who want to wear yang mana wedding attire adalah dari designer dari Indonesia, Rumah Kebaya Malaysia is the perfect choice!

And I heard, there's a few baju baru!
Check them out!


I've chose mine.
What about u?
=)


More info, click here



I love the veil. Something different kan.
Net, tapi ada corak.
Suweet.

Ada, I paksa my fiance datang untuk sewa baju dari RKM untuk bertandang pulak ni kang.
Huhuhu.
50% Discount pulak tu.
Gegar jiwa sungguh! Hehe




Tuesday, December 21, 2010

Cerita tentang kasut nikah

Mencari kasut nikah bermula dari sekarang!
Hihihi.

My nikah dress will be in soft/light grey in colour.
Sedikit pening untuk mencari warna yang sesuai untuk dipadankan dengan nikah dress.
Complicated kah saya ni?
Ngee.

Googled, and found this article:


High-Heeled vs. Flats

For bridal gowns and wedding dresses, most are designed to go along with high heels. Gowns with full skirt or long trains are the ones that will go best with 3-inch heels, as the shoes not only accentuate their length and elegance, but also helped to avoid stepping on the dress itself.

Checked: 3-inch heels, informed the tailor


Comfort vs. Style/Pricing

Being stylish/scrimping back on cost is not as important as being comfortable, especially with the pair of shoes. Take note that a wedding can last for a whole day, and being in a pair of uncomfortable shoes for the whole day can cause serious problems for the feet. Don’t forget there is also the dinner banquet after the wedding ceremony.

Checked: Comfort shoes

Traditional White vs. Colored

When one mentioned wedding shoes, white is the common color that comes to mind. However, with the advent of colorful bridal gowns and more creative shoe designs, pastel colors are another popular variety for those who will like a fresh twist, while colors such as red, orange or in the neon range are available for the bold ones.

Checked: There will be pearl white and swarovski crystal embellishment. So, I opt for white. Argghh, help! Ke nak royal purple? Arghh, can't determine!


Covered vs. Open-Toe

Open-toe shoes have been quite the trend nowadays in casual fashion, as well as formal ones. Obviously, for the bride who prefers a more traditional or formal look, covered shoes will be the choice, compare to the more informal open-toe style. Brides who don’t think their toes look nice, or haven’t had a pedicure are also advised to go for covered shoes.

Checked: My toe nails tak la cantik sangat, but will be covered with inai nanti, InshaAllah. So, I opt for Open-toe shoes for nikah. More laid-back i guess. hihi.




Monday, December 20, 2010

Buat bride's maid

Sorry, lama tinggalkan blog.
Komen pon tak terbalas.
Nak add new link pon terkandas.
Janji, esok ok?
=)

So, today, I cuma nak share idea, tak banyak, sikit je.
Hihi.

I once read an article, if we have bridesmaids, suruh/paksa (HAHA) bridesmaids spray perfume yang sama dengan bride. Hihi.
Jangan lah sampai berlebihan.
Cukup dengan bersederhana.

So, I was thinking to give a miniature perfume to my bridesmaids!
Hahaha.

Setelah lama memikirkan, apalah yang patut I beri pada bridesmaids I sekalian.
Serius, I pening betul bila fikir bab ni.
Nak kasi lipstick? Colour macam mana pulak nanti?
Nak kasi cermin? Hurm, setiap dari kamu, mesti punya cermin kan?
Lepas tuh nak kasi apa?

Finally, lepas baca article tuh, I macam nak kasi miniature perfume untuk diorang. Hihi.
Lepas tuh wrap elok-elok dalam sheer organza pouch.
Lepas tuh paksa, sila sembur perfume masing-masing sekarang!
Hahaha, kejam di situ~

Ingat, I'm the bride! Hihi.


Sekarang sibuk duk berkata tentang Vera Wang wedding dress, ehem, hihi.
So, I google je la image Vera Wang Perfume.
And, this caught my eyes.


Source: Google Image


Very the wedding kannn..
Princess giteww tauuu..

Nanti nak pergi test bau kat kaunter. Haha.

Ada nak suggest perfume yang best-best, tak?
Hihihihi.

Okla, mahu tido. Selamat malam.


Thursday, December 16, 2010

Pernikahan SM Nasarudin + Marion Rose Caunter

I know, kita semua dok tunggu wedding of SM Nasarudin and Marion Rose Caunter

I dah tengok and tak sabar nak share dengan korang semua.
All pictures credit to: Beautifulnara

The dress.
2D flowerie kat baju dia Marion and veil!
Tihihi.

Simple kurung modern yet so stunning!
LOVE!

Pastel theme colors.
Nice!
Suit for nikah, kan?

Love.


The dais.
I rasa dari abg Razak ni.
Hihihi.
Correct me if i'm wrong.

Gila kan?
Grand kot.

Pose

Another pose

I bet, official photos mesti cantik-cantik semuanya.
I wonder siapalah vendor-vendor nya!
Hihi.



ThePhotographerStudio

Another superb photographer, I must say.

The Photographer Studio.


Nicely captured. The colour remains original.
Love.

Something classic.
Love.




There you go, the skill.


Love the tone of this pic.


And this one too: Vintage sikit.

Love this!!!
The editing and the colour blend is perfect!

Simply fall in love with this too.

And this one too.

Can't get enough?
To view more?

Add them on facebook: ThePhotographerStudio

Or


Contact:

Ayu: 0122797844
the.photographer.kl@gmail.com

Owh, forget to mention.

They do have a branch in Kuantan too!
So, to Kuantanese bride, you might consider them too! =)

Owh, currently they were having a promo:


Cepat. Fully booked, tak tau...

But, don't worry, the price can be nego some more.
Let them know your budget, and Im sure they can cater u!
Hihi.

Good luck!


Wednesday, December 15, 2010

Orang Kuantan, tolong saya, boleh?



I've received an email asking me, mana tempat yang cantik untuk Pre-Wedding photo shoot di Kuantan. Susah ni nak jawab.



Yang terlintas di kepala, I would like to suggest:



- Taman Gelora

- Teluk Chempedak

- Cherating

- Tanjung Lumpur

- Pantai Sepat



Dah, tak tahu dah mana tempat yang cantik. Care to share, orang-orang Kuantan?



Thank you.

=)



Tuesday, December 14, 2010

Strawberry Tea

Korang pernah dapat Strawberry Tea as wedding door gift tak?

I tak pernah.
And I suka sangat kalau dapat!
Hihi.

First time I rasa Strawberry Flavoured Tea ni waktu my bestie pergi Cameron Highland dan belikan saya satu kotak as a souvenir.
Memang I teruja sangat!
Itu lah first time I rasa. Yerps, I kuno. Haha.

And since then, I selalu terbayang-bayang and terbau-bau aroma Strawberry Tea ni.
Sampai, bila kawan I update status kat facebook, something like this la: "Nak ke Cameron Highland, ada nak pesan apa-apa, tak?"

None other, I pesan satu kotak Strawberry Tea ni.

Dah dapat. Puas hati sangat!
Suka.

Dan, tiba-tiba, terfikir, erm, why not Strawberry Tea as a door gift?
Kan best, bila semua orang balik rumah, and rasa teruja nak buat teh strawberry. Hihi.
Aroma manis wangi je, mesti teringat kat wedding I. Chey chey chey.

1 satchet dapat jamu 1 family.
Bukankah itu manis?

And found out, boleh shopping online lah!

Sampai terus di muka pintu.
Bukankah itu menyenangkan?

RM8/box
25 satchets per box

Decor part?
I'm sure korang lagi creative kan?
Korang rajin kan survey for idea?
Buat homework and update kat blog.
Thanks, sayang semua. Hihi.

xoxo




Monday, December 13, 2010

Help: Caterer!


Workload makin bertambah.
Hence, tiada masa untuk survey.
Sedih.

And, I'm begging you guys, help me please.
Recommend or suggest caterer untuk saya boleh?

Survey tentang caterer, ini sahaja hasil dari saya:

1) Mutiara Catering - FOC Wedding Cake dari madaboutcake. (Wallah!) Review: Ada bagus ada tak. The bad news, dah fully booked on my date.

2) Sri Angsana Catering - Review: Bagus. Makanan pun sedap, parents I suka. Servis pun ok. Except, wedding cake yang FOC tak sedap sangat (From ex-bride review).

3) D'Mawar Catering - Ada ice-sculpture (Wallah!) Review: Bagus. Makanan Sedap, servis bagus.

4) Sajian D-Hidang - Review: Makanan sedap! Servis?

5) Siti Catering - Review: Makanan sedap! Servis kurang. Ada bad review. Sigh.

6) Manisa Catering - Review: I sangat suka food dari Manisa Catering. Tak ada email untuk I contact pulak. Harus ke Subang untuk meet-up. Sigh. Tak cukup masa!

7) Yapaf Catering - Review: Tak habis survey lagi.


Lovely dear semua, please do drop comment tentang siapa u hired, or any experience with the caterers ok. Your comment is much needed and appreciated!

Thanks, sayangku!
EDITED: If anyone yang nak bagi bad review, please email me eyh. Kite gossip-gossip dalam email je la k. =)


Sunday, December 12, 2010

E.B.K


Salah satu tugas Maid of Honour:

-Sediakan this Emergency Bridal Kit!-
Haha.

Ok, what to put in?

- Small sewing kit

- Safety pins

- Tissue

- Lipstick

- Compact powder

- Mints

- Pen and small note pad

- List of contacts for vendors and wedding planners

- Perfume (miniature perhaps) - Info: All the bridesmaids and the bride must use the same perfume! Make sense?

- Panadol

- Water - For outdoor shooting?

- Wet wipes

- Floss/ toothpick

- Straw - for drinking without messing up the lipstick

- Hair elastics

- Baby powder - useful for getting out last-minute spills on a white dress

- Eye-drops - looks for redness reducing

- Pads

*to pack according to your preferences*

Anything else?



Wednesday, December 8, 2010

Oooh-La-La


Jatuh cinta kali pertama



Simplicity is a WOW!

Kain kembang gini suka laaaaaa!!
The design pun style laaaaa!!
Belahan ala-kebaya, nice laaaa!


*****

Ok, dah sent out my kain nikah.
Redha.

Diam tanpa kata apa-apa.



Aww, this is so sweet!


Manisnya.
*nangis*

Hihi


I dilamar tanpa video.
Tiada cerita menarik untuk dikongsi.
Hehee.




Tuesday, December 7, 2010

Jangan tanya, boleh?


Pernah, saya baca nukilan kalian yang dihujani dengan pertanyaan: "Duit hantaran, dia kasi berapa?"

Cuma baca, dan senyum. Dan tak terfikir pun akan dihujani dengan persoalan yang sama.

Dan kini, saya akui, soalan itu saya hadapi.
Perasaan? Tension.
Tapi, Alhamdulillah, dapat di atasi dengan emosi stabil. Haha.

Jawapan saya standard, " Parents aku yang bincang time merisik hari tu. Kata diorang, terpulang pada pihak lelaki, berapa sahaja yang mampu, asalkan tak berhutang. Jadi, berbalik pada keluarga lelaki untuk tetapkan".

Soalan berbalas: "Aih, takkan ko tak tau berapa, kot?"

Terkedu. Sama ada nak bagi figure terus dan fikir akan diam selepas itu.

Tapi, saya jawab: "Hihi. Aku dah bercinta lama, 11tahun, bukan duit dia aku nak, tapi ikatan yang sah. Aku setuju je ngan parents aku, berapa sahaja asalkan tak bebankan dia dan bebas hutang. Terima ajala berapa sahaja pun yang dia mampu. Mak pak aku memang tak tetapkan nilai hantaran. Semuanya terpulang pada kemampuan dia. Setuju aja".

No figure.

Soalan lagi," Takdala, saja nak tau, ko kan budak masters level".

Jawapan selamat: "Tunang aku baru kerja je la. Bukan anak Dato' pun. Aku pun anak orang kampung aje. Semuanya terpulang pada kemampuan dia".

Terus tukar cerita. Cerita pasal kisah orang lain.

"Ko tau, kadang ada parents perempuan yang lebih-lebih. Mintak banyak-banyak sampai pihak lelaki kena berhutang. Kesian ok!"

Kemudian, cerita bersambung tentang hutang selepas berkahwin.
LEGA. Hahahaha.



Saturday, December 4, 2010

A vintage kurung modern for my nikah, InshaAllah.

Alhamdulillah.

Kain nikah already sent out to the-person-who-responsible untuk jahit my baju.
I hope it will turn out as what i wish. InshaAllah, Amin.
Pray hard.

Please, i beg u, don't ask me who is the person, ok?
If everything ok, InshaAllah, full review nanti after my nikah day.
Kalau tak ok, ehem, perlu ke bad review? Tihihi.

I choose chiffon for my baju nikah.
I told the-person that, i love ruffles, i love bling-bling, i love buttons.
Konon-konon nak buat theme 'Romantic Glam'.

Hahahahahahahhaha.

Tak tahan, nikah pun ada tema giteww~


A vintage kurung modern. Moga dapat direalisasikan oleh tukang jahit-ku. Amin.
Sebab panggil vintage, sebab nak la kan letak 2d flowerie. Tihihihi.
We'll see, if 2011 still a trend with those 2d flowerie ni. tihihi.
Kalau tak, I cabut la. Haha.


I've done my research on how I want my baju nikah.
Hope you've done yours.

=)


*It's time to shopping a perfect nikah shoes pulak!*
Nasrah, aku tau ko dah beli gorgeous kasut nikah, jeles!

Yeay!







Wednesday, December 1, 2010

W-progress: List-to-do


I miss blogging so much.
=(

Alhamdulillah, sini ada wireless connectivity. Suka ya amat! Haha.
Jadi, akan pulang ke Kuala Lumpur dari Penang International Airport hari Khamis, nanti.
Sesiapa akan jejak di Penang Airport hari Khamis nanti?
Temani aku, yok! Bosan kot menunggu flight berjam-jam. Sigh.

So, hari pulang nanti akan ku settlekan beberapa perkara.
Hehehehehehehehe.

1) Caterer - decided, to discuss further and pay deposit. InshaAllah.

2) Designer - Lagi 5 bulan ++, tak hantar kain nikah lagi!! Cuakk! Design baju dah tau nak macam tu macam ni, cuma, designer tak pilih lagi. Sama ada, Mr. R ke, Mr.Z ke, Mr.S ke, Mr.SI ke, Mr. H ker... I suka yang design secara mewah dari segi beadingnya, so, i have to meet and discuss first. Kalau dia kata, "Owh, untuk nikah, kita buat simple-simple je la". Ok, reject kau! Haha. Nak aku bayar RM3k tapi design simple-simple je? Baik cari lain la kot. Sayang nya duit! Huhu

3) Bunga pahar untuk pelamin resepsi - Nak p beli barang mentah aja dulu. Haha. Untuk nikah pon tak siap lagi. Hehe.


Hopefully, misi tercapai untuk kali ini. Amin.
InshaAllah.


To settle by January:
- meet potential decorator, to finalize the decorator
- to buy kain for family members
- to buy a few hantarans during this YES!


Tuesday, November 30, 2010

Love shoot: Camping

Planning to have a Pre/Post-wed photo session?

Might consider this theme: Camping, berkhemah berdua!
Suweet~

To tell you, I tak pernah suka aktiviti camping.
Memang I akan reject awal-awal if ada aktiviti berkhemah.

But, for photo shoot, ehem, I might consider la kan... Haha.

Nice photo-shoot:

The props used

Aww, suweet! "I Love You"

Wajib ada: Map and Compass

No-no
But the idea to capture the silhouette tuh best!

Aww, the props! Love!

More pictures, click here: Wedding Chicks



Friday, November 26, 2010

Ministry of Moment: Just Click contest

Being a blogger is so cool!
Why I said so?
Here:


With just a 'click' , u have the chance to win yourself a photography package worth RM2000.
WOW WHEE!!

Bukankah itu, best gila?
Bestnya!!!!!
I hope I am one of the lucky bride-to-be
Heh heh heh.

How to join?
Simple.
Follow this step:

  1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click "Like".
  2. Go to 'Photos' tab, and find a folder named 'Contest'.
  3. Find the yellow poster above and tag it to 10 of your friends.
  4. Pick one picture that you like the most from the same folder and write a creative entry in your blog with the title: Ministry of Moment: Just Click contest and tell them why do you like that picture.
  5. Under the picture, type; source: Ministry of Moment and link it to www.ministryofmoment.com.

As simple as that.

So yeah, to enter this contest, I have to pick one photo.
It is not easy, i tell you!
Terlalu banyak gambar cantik! Homai-homai! Rambang mata sekejap!

I've browse the album and finally, I pick this pic:


I like this photo so much!
Sebabnya, the bride is so beautiful!
MashaAllah..
Seri tuh naik, kan!
With the editing skill from the Super-Professional-Photographer, siapa boleh men-deny-kan?
Dari photo ni, we can feel that the bride nampak bahagia sangat! Alhamdulillah.
Kan, "A picture worth a thousand words".

So yeah, satu picture ni aja mengambarkan pelbagai cerita.

Rasa perasaan cinta itu hadir.
Rasa perasaan syukur itu hadir.
Rasa perasaan gembira itu hadir.

Pelbagai rasa kita boleh feel dari hanya sekeping photo.
Pentingkan, untuk hire a super-professional-photographer on our wedding day?.
Takkan nak lepaskan momen begitu sahaja.
Renung-renugkan lah. =)

Psst, tau tak, Ministry of Moment ni adalah official photographer untuk Wedding Datin Paduka Umie Aida, tempoh hari?
Hui, cayalah!

*******

P/s: To join this contest, simply read T&C from here


Thursday, November 25, 2010

December is coming!

December is coming!

Means....Christmas Sale is back!
Wheeeeee!!!


Semalam I jalan-jalan kat MidValley.
Rambang mata woo.

Banyak sangat gift set.
So, yeah, to those yang planning untuk bershopping barang hantaran, might be this month is the best month for shopping. Ngee~

I ingat dulu, time nak beli barang hantaran time tunang, according to SA, kalau nak beli perfume, Christmas Sale and Valentine's adalah paling best. Banyak dapat free gift.
Tapi, christmas sale lagi best la. =)

And, I rasa, bila sale macam ni, better pergi Isetan ke Metorjaya ke Parkson ke, sebab bila kita purchase cosmetic product, kita akan dapat voucher lagi! Whee-hoo!
Free gifts and voucher some more!
Haish, rambang mata rambang mata.

The voucher can be used to buy kasut pulak kot!
Or handbag?
Lagi berjimat kan!
Discount, lepas tuh bayar dgn voucher pulak tu.
Memang pengguna yang bijak! hehehhehee.

Semalam kat MV, ada SK-II buat promotion.
I guess, yang mencari skincare gift set, boleh purchase time ni kot.
Lepas tuh, try mintak banyak-banyak free gift k.
=)

I tak tau la nak SK-II ke tak..
Sebab I tak pernah try SK-II, tapi teringin juga! haha.
Miracle water! (Eyh, betul kan? Kalau salah, mohon tunjuk ajar.. ehehe)
Bila fikirkan praktikal, saya prefer Dermalogica.
Memang dah lama pakai, so kulit memang dah serasi dah.
Tapi, takde gift set pulak.
Wah, pening!

Make-up set ke Skincare?
Wah pening!

Suka makeup juga.
Dan saya pengguna tetap MAC.
Dah serasi dah.
Takde gift set.
Tapi, mahu juga cuba Bobbi Brown or Chanel.
Ada gift set.

Wah, pening-pening!
Kena pilih satu je, else, no handbag!

Susahnya bila nak buat decision!




Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014