Sunday, April 3, 2011

W-progress: Perihal Kad Jemputan


1. Kad Jemputan Majlis Ijab dan Qabul

Sudah di final stage
Final review
Final amendment
Alhamdulillah, dah boleh proceed untuk cetak

One-piece card
Soft pink combine with very light purple
Final outcome to review!

Yang berdekatan di Senawang, dengan rasa rendah diri, ingin sekali saya menjemput hadir


2. Kad Jemputan Majlis Resepsi

One-piece card juga
Beige colour with a little bit of gold hot-stamping
Final review
Final outcome to review!

Okeh, nervous!

********************************

Senang berurusan dengan kedua-dua vendor ini.
Rajin melayan saya yang cerewet ini.
Bila I mintak tukar colour pada card, takde banyak songeh, esok siap yang baru untuk di-review.
Bukan satu warna, tapi dua warna yang berlainan I mintak dia designkan.
Takde banyak soal, buat mengikut permintaan client, I lah tuuu.
Ala, tak banyak pun I request, tukar warna aja pun. Heh.
Jadi, buat seperti yang diminta.
Bagi Option 1, Option 2, senang la I nak pilih yang mana I suka.
Hehe

Customer happy, Vendor pun happy

Bila I minta, tambah ini please, tambah itu please
Tunggu kejap, I nak cari doa untuk pengantin
Sabar betul menunggu, tak ada nak push tanya I banyak kali
Beri masa untuk I cari yang terbaik
The best lah, u!


Request macam-macam
Buat juga demi memenuhi permintaan I yang cerewet ni, I guess
Hee

Jadi, sebelum ada yang email tanya I, mana I tempah kad jemputan, sila click sini:







No, no. Ini bukan card saya.
Tapi kesukaan saya.
Cantik kan?

I punya murahan ajo.


So far, Alhamdulillah, senang berurusan dengan mereka!

=)






14 comments:

Syima Syaz said...

uhhh....aritu beli white paperbag dgn marryme jugak.gi collect kat rumah dia...so petite n nice sgt..igt nak order bunting dari marryme... so nice kan?

lind said...

marry me cantik dia punya card. smple je.

lovelyadibah said...

Nk card!eceh!t kitorg wt rombongan bbf:pgitueww..owh..thanks for the info:)suka!

Adawiyah A.Halim said...
This comment has been removed by the author.
Adawiyah A.Halim said...

dba kalo u wat rombongan g sana..i nk follow k..heee..xmalu tol i ni =p

cik senah said...

:)

salam.. chek pun byk tempah thru online jaa.. nak keluaq beli brg kawen mcm pasangan2 lain yg nak kawen niee.. tak dapat arr.. coz..en. tunang chek..bz manjang setiap weekend.. maka..booking online saja arr..

p.s : kad kawen chek punn ditempah kat marryme gakk.. paperbag utk doorgift lak chek tempah kat ilikecard.. hehe.. :) sungguh mudah dgn internet! (cewah! promote pulakkk...)

LisaLisut said...

hai cik belle.agak2 sempat lg x i cancel booking dgn vendor yg dibook kt pameran.hahahaha. no lah.sj je wondering.

i tatau date nikah u bila but if i di seremban i would like to attend ur nikah day (jemput diri sndri lak.hikhik)

~ NANA ~ said...

yg cahaya kad tu lebih kurang i punye kad je....gagagagagaga~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

update entry update jugak, tapi risiko tangan kat mouse tu jgn tak amek berat okeh.. bahaye taw.. sharing is scaryyyy~~~

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/blogger-sekalian-sila-jaga-tangan.html

cheQmOomOo said...

:D nk tgk gk la

Qaseh said...

Sure nanti kad u lagi cantik drpd pic tu..heheh...

neway dis is ma new link:

http://blogqasehkita.blogspot.com

Jemput singgah

TQ =)

fira. said...

jeez.. i pun suke sgt one piece card by marry me. i'm sure urs is gonna be lovely. happy for u!!

aurikelsan said...

hye cik belle, awak org senawang yer.. blhla bg refernce mana2 bridal yg bagus kat area sana sbb bakal fiance sy pun org sana..cuma dia keje perak so xde masa nak survey

missbutterfly said...

nak kad satu!

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014