Friday, April 22, 2011

Vendor: Pelamin Nikah


Sebelum ni, saya dah reveal beberapa vendor saya dalam blog ni.
Andai ada yang follow saya, mesti dapat agak dah vendor-vendor nya.
Bukan nama-nama besar.
Cukup apa yang termampu.
Tapi saya yakin, mereka-mereka ini bakal jadi nama besar juga suatu hari nanti.
InshaAllah.

Jadi, pagi tadi saya ada meeting with my nikah dais decorator.
Mereka sangat tepati janji.
Janji jam 11pagi.
Saya yang lewat 17 minit.
Ya Hampunnn!

Saya yang malu sendiri.
Heh.

Siap belanja I lagi kat Secret Recipe tau.
Lagilah bertambah malu.
Haha.

Well, ini our 2nd discussion.

1st discussion, kat rumah I.
I memang salute la kat diorang ni.
Dari Kajang, datang Seremban.
I belum put any depo lagi tau.
Kire macam I tak confirm nak amik diorang ke ape kan.
Tapi, usaha tuh. I salute-lah!

Memang cair di situ.
Pujuk my mom.
She agreed.
Deposit paid.

Itu kurang 2 bulan dari wedding date tuh.
Kelam kabut tok sah cakaplah. Hehe.

On 1st discussion tu, I let them know, apa yang I nak, apa yang I tak nak.
They list down semua yang I nak.
Plus point there!

Lepas discuss tuh, I put on 120% trust on them.
I percaya yang mereka boleh buat sesuatu. Huhu.

I cuma mintak pelamin nikah with artificial flowers.
Mereka boleh buat fresh flowers juga.
Tambahan sikit aje.
Tapi I tak guna la fresh flowers, disebabkan my mom takut tok kadi terkejut nanti.
Hehehehe. Ikut je la kata my mom. Huhu.

As for 2nd meeting pagi tadi, mereka bawak beberapa sketches untuk tunjuk rough idea.
Ada 4 sketches.
Dan, kesemuanya saya sukaaa!
Pening tak tau nak pilih yang mana satu.
Jadi, saya mintak combine 2 idea.
Huu, hover, i know. heh.

And the rest, i berdoa sahaja, moga yang baik-baik hendaknya di hari nikah saya.
Selebihnya, saya redha dan terima seadanya.

=)

Dan, sebagai penghargaan buat readers sekalian, yang sanggup baca sampai ke akhirnya coretan merepek-ku ini, saya reveal decorator pelamin nikah saya.
Hihihi.

Segan saya. Saya cuma mampu setakat ini sahaja:


Dan ini antara hasilnya:




Lari dari kebiasaan pelamin yang kite tengok
Design sentiasa fresh
Takdelah dari next client ke next client nak guna pelamin roman aje... nak gune pelamin 3 panel serangkai aje... nak letak bunga kiri dan kanan sama ajee...
Ok, dah, merepek terlebih pulak, Heh

As for now, saya amat menyenangi mereka.
Discussion berjalan lancar.
I love them!

=)

Email: bridalsanctuary2@yahoo.com

for quotation.



Kite buat review selebihnya selepas majlis ya.
InshaAllah.





17 comments:

Linda Yusoff said...

bridal sunctuary pon kita tak mampu. camnooo?? ;(

Miss Sunshine said...

Moga semuanya berjalan lancar. AMIN.

Cik Belle said...

Linda Yusoff: babe, yang i tau die punya harga below than rm1k.. maybe die tak provide betul-betul punya quotation kot.. hehe..discuss ur budget. maybe diorang boleh fit in ur budget kann.. =)

Miss Sunshine: Amin.. TQ!

lovelyadibah said...

ye k??kajang dkt jer..yay!!!hepi2 :)i plak over..ekekeke~..

xsabar nk dtg!eceh..

~ NANA ~ said...

wahhh mesti ur pelamin sgt cantek nnti :)

i suka sgt2 pic yg last tu if buat mini pelamin for solemnization...fuhhh cair i tgk :P

♥♥ eija ♥♥ said...

cik bella..

kita sama vendor hehe...
mereka ada cite jumpa cik bella hehe...

2BS vendor untuk semua majlis ja hehe..
best kan meraka nie hehe

hana yoriee said...

waahh..cecantek design dia..i like!

tak tau pun bridal sanctuary kat kajang..huhu..tp dh lepas kan..redha..hahaha

K.I.N.A said...

vendor yg tepati masa kualiti yg sgt bgus..hehe..mesti cntik nt!

zimie said...

sukeee pelamin u,lagi2 tau dekat kajang.dekat ngan rumah.yeayyeay ;)

nida-razak said...

waa...cantik2 la pelamin dia...ske pelamin mini tu... =)

yours truely of LoveFaithBelieve said...

CANTIK sgt!!!!!! =)

hidayah hiddensity said...

rezeki kita follow blog awak.. sbb kita pun tgh pening kepala nak cari pelamin nikah. mmg fresh idea WP ni.. kita pun nak try risik2 mintak quotation la.. :D

choclairissa @ intan said...

vote pelamin no 1...cantiknyeee dan sgt simple~~

good luck cik belle :)

cheQmOomOo said...

santek nyeeee

Amelyn said...

ouh gosh, the time is soo soon!
hehe. wish everything goes fine! =)

WillBemrs said...

Cik Belle...i pray for ur luck...all d best..!

love ring said...

salam all the best cik bella....

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014