Sunday, January 16, 2011

W-progress: Booking Part 4


Phewww, finally, caterer I dah booked!
Alhamdulillah.
Sangat lega.


Imagine, 4 bulan sebelum majlis, baru terkedek-kedek nak booking caterer.
Sudahnya, catering yang my parents nak, dah fully booked.
Redha. Dengarlah mama bersyarah. Hihihi.

Ini majlis pertama dalam keluarga saya.
Tak pernah ada pengalaman guna caterer itu guna caterer ini.
Part caterer paling mendebarkan.
Tak sedebar pergi tempah baju dengan designer.
I repeat, part caterer paling mendebarkan jiwa!
Heh.

Thanks to those yang drop comment kat this entry:


From your review, I did my research lagi.
Call terus, nak uji PR. Wahaha.
Senang nak berurusan, mesra, tanya itu ini, semua ada.
Paling I takut, sebab kerusi adalah banquet chair, risau tak da sarung kerusi yang muat.
Nasib ada, and pernah buat majlis kat dewan resepsi I. Alhamdulillah.
So far so good.
Alhamdulillah.

Siap jemput I datang tengok sendiri majlis resepsi orang.
Sabtu, kita ada majlis kat Puchong.
Ahad, kita ada majlis kat Ampang.
Ok-ok, ada masa saya datang tengok. Hihihi.

Bank-in deposit.
Email the details.

Meet-up Febuary nanti. Time PPM kat SACC nanti.
Enough time untuk I siap sedia semua list yang I perlu dan tak perlu.

Setup yang cantik is a plus.
Yang paling penting, makanan sedap, tak basi, orang tak sakit perut bila balik rumah, tetamu kenyang perut suka hati. Hihi.
Makanan tak cukup tak nak dengar la. Mintak 1200pax, bawak untuk jamu 800pax, memang nak kena bad review sini! Hahaaa.

Alhamdulillah, selesai satu perkara.


Tips: Booked your caterer 6-8 months in advance!





12 comments:

LisaLisut said...

cik belle!!! i gerun jugak pasal catering!!! tengah cuak gak nk cari catering seremban.huhuhu..ade 2 dlm list.u tau la kan seremban mana nk jumpa caterers mcm di KL. fuh. this weekend i balik Seremban untuk decide pasal catering. cuakkkk wey. sebab nk jamu org kan. mmg berdebar drpd pasal baju pelamin etc i rasa.hahahaha

Cik Belle said...

LisaLisut: kannnn! nanti make sure u review tau! hihi. sebab nak jamu orang tuh yang rasa cuak gila! heh heh. risau makanan tak cukup and tak sedap.. tak nak tak nak.

mizz sue said...

su may be rewang ramai-ramai walaupun di KL hihi...penat tapi insyallah seronok..hihi..

x sabarkan nk tggu majlis kt nnti

Cik Belle said...

mizz sue: wah! saya pun suka sangat kalau boleh buat rewang-rewang! lagi berbaloi and confirm makanan sedapppp! makcik-makcik saya semua jauh-jauh. =(

tapi majlis bertandang nanti, inshaAllah, akan ada rewang! sukaaa! hihi. mesti pengantin kena basuh periuk. confirm! heh

nizabeba said...

yeay selesai perihal caterer!! btol2 yg penting makanan sedap dan cukup kan..=)

pnah sedare niza jugak, da pnah merasa wedding yg makanan x cukup..mintak 1200pax, tp tup2 kol 2.30 ptg da catu makanan..ade ke patut..ish ish..

ettyzukhair said...

eh cik belle...thats my pic...hehe...my wedding hall...& my pelamin DIY...hahaha sgt malu....which caterer did u choose???is it Nurul Izzah catering??? u wont regret...insyaallah...

lovelyadibah said...

ko mmg rock la belle..selamba baru nk cari:)hehehe~..

tape3..yang penting beres!:) eh wt kat mana t majlis??:P

xoxoxoxo

:)

aini said...

haha...cik belle kira oke la 4months b4 majlis..sy nih 2bulan b4 majlis baru booked caterer..hahaha...

hana yoriee said...

cik belle..sapekah akhirnya yg di booked? hehehe..

Ijah EmoTemo said...

Wah makin excited ijah tgk preparation cik belle :)

tp part makanan tak cukup tu mmg ngeri sikit. hehe. but don't worry, insyaAllah semua gonna be ok :D

Syima Syaz said...

saya dah book! mak dan ayah tolong part ni...
since abang kawin 10 tahun dulu memang pakai caterer ni, kakak & azli kawin, then open house..semua pakai caterer ni.cuma e-day hari tu je tak dapat sbb dia dah booked!

so dah tau macam mana service.happy gile sebab still dapat pakai caterer yang sama even dah 3x majlis..hehe

cha said...

good for u dh booking catering. i nasib baik bab catering ni family uruskan. pening kan bila last2 minit ni kita terkejar2 nak survey buat pilihan semua

http://whitewallsofhermind.blogspot.com/

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014