Thursday, January 6, 2011

Pengapit saya!


Alhamdulillah.

Maid of Honour dah nyatakan persetujuan.

Reception 1: Putrajaya - checked!
Reception 2: Kuantan - checked!

To prepare kain for them.

Cuma tinggal nak propose this one lady je untuk teman saya di waktu hari nikah nanti.
But, I need two ladies actually.
Seorang sebelah kanan.
Seorang sebelah kiri.
Tapi sebab nikah hari Jumaat, takkan nak paksa minta cuti kan?
Pening di situ.

Bukan senang eyh nak propose orang. Huhu.

Or, should i just ask my mom to stay beside me je nanti waktu nikah?

Korang macam mana?
Siapa yang duduk sebelah korang nanti?

Pengapit?
Best friend?
Mom?




27 comments:

Wan Adawiyah said...

saat2 mdebarkan & m'merlukan sokongan padu..h3h3 time saya nikah umi dan adik2 perempuan..good luck ;-)

Lyana MK said...

pengapitt rasenyer best friend kott...

ElyaElmo said...

best fren duduk di selahh kita..ibu nnt sebakk...kena ada some one yg duduk disebelah die jugakk

missbutterfly said...

BFF! mama aku duk sblh besan dia time tu..

Anonymous said...

kalo buat kat rmh..ibu sibuk cik adik.. so get ur kazen ur besfren..

n good tips: crlah pengapit yg berpengalaman n very good skill.. (dos n dont) bukan ape...kekadang pengapit ni nk tumpang glamer je... akceli they sud be very good `maid'!
_c's.in.law_

Rilla said...

BFF akan diminta duduk sebelah saya :D

Xora said...

Saya minta pengapit yg duduk sebelah saya. kawan2 rapat yang lain duduk berhampiran/belakang saya. memang tak minta ibu duduk sebelah pasal dah fikir, kalau ibu duk sebelah, mesti ada makcik2 saya yang nak nak duduk dekat dgn ibu, maka takut penuh lak muka makcik2 aje. jadi minta pengapit :P

Cik Belle said...

Wan Adawiyah: ala.. untungnya ada adik perempuan.. saya takde. sobs.

Lyana MK: okeh noted. =)

ElyaElmo: okeh noted elya! bestfriend.

missbutterfly: okeh noted jaja! thanks mek! berpengalaman la katakann. hehe

Anony: Kak eni eyh? kalau silap, mintak maaf! hehhe.. tak tahan dgn statement pengapit tumpang glamer je. hehehe.. thanks!

Rilla: okeh, nampaknya, semua pilih bff! =)

Cik Belle said...

Wan Adawiyah: ala.. untungnya ada adik perempuan.. saya takde. sobs.

Lyana MK: okeh noted. =)

ElyaElmo: okeh noted elya! bestfriend.

missbutterfly: okeh noted jaja! thanks mek! berpengalaman la katakann. hehe

Anony: Kak eni eyh? kalau silap, mintak maaf! hehhe.. tak tahan dgn statement pengapit tumpang glamer je. hehehe.. thanks!

Rilla: okeh, nampaknya, semua pilih bff! =)

Cik Belle said...

Xora: haa, good point there~ hehe. macam tunang hari tu pon gitu, makcik2 duduk dekat2 dengan mak. hehehehe.

si kecil said...

mama ku! that very moment i wanna hold her hand. tak kisah lah ada makcik2 ke sape kat keliling tu. and kalo boleh pengapit n bff. i grew up with them. lagipun aku bagi baju..haruslah nak highlight. hahaha..

~~zaa~~ said...

my mom and my best fren! :D

rose said...

pengapit dan BFF..sebab nnt xdela nangis over2 kot..hehe..

AnEs said...

hihi..anes nak ibu yang duduk sebelah kanan.n FMIL sebelah kiri..bff kat belakang..ceh,da macam nk pergi mana pulak..haha..pengapit saye sepupu yang dari kecik da cop nk jadi pengapit..haha..senang

farahfatihah said...

reception kat ptjaya?? nak p!!!!!

Missyanz said...

Cik Belle, x perlu 2 org.. sorg pun dah cukup.. asalkan pengapit 2 boleh help u to control situation bila kte panic.. macam pengapit xora.. :)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Belom terpikir lagik.. Tp kawan baik sudah semestinye..

lovelyadibah said...

best friend!

nizabeba said...

BFF rasenye..hehe..mak time tu duduk dgn sedara mara kot..=)
(tibe2 niza neves, ckap pasal nikah..haha)

babyarisha said...

owh.. menjadi pengapit pengantin 2mgu lepas.. kalut p beli baju tp semuanya berjalan dgn lancar.. alhamdulillah...
"kenapa saya suka menjadi pengapit pengantin?" hoho..leh wat entry tajuk ceni...

harzharun said...

pengapit aku ms akad nikah??...pasu bunga n bunga!

Reen Tart Nenas said...

pengapit, sbb tetiba je kena duduk belakang en suami ms akad nikah. aii nikah kat umah cik belle.

adaha said...

saya dah lapan kali jadi pengapit, tak jugak kena impit2...tapi lagi best kalau bff la...boleh gelak2

Cik Belle said...

si kecil: i want my mom too. tp tkt busy. kang aku sengsorang pulak duk tengah2 hall. haish. tatut..

~~zaa~~: tihihi. mom+best friend. ok jugak tu. =)

rose: nangis over-over, cair makeup. hehe

AnEs: woh, senang nya! tak perlu nak choose2 pengapit! hihi

farahfatihah: ff, mestilah i jemput nanti! hehe

Missyanz: haa, betul tuh. pengapit kene terror la kan.. hehe. tapi, saya nak 2 sebab nak nampak cantik dalam gambar. cheyh, hover kan? hahaha

♥♥ Kasut Pink ♥♥: heh heh heh. bff!

lovelyadibah: okeyh! hihi..

nizabeba: okeh noted! =) saya pun takut!!

babyarisha: buat la entry tentang pengapit! hhihi..

harzharun: weyh, aku ada jugak terpikir.. tapi aku ni takut tak dapat control, ha kau, melalak sengsorang nnt! hahaha

Reen Tart Nenas: ai pun nikah kat umah jugak nanti, InshaAllah. =) pengapit saya takut tak available la.. sob sob

adaha: okeh. pengalaman banyak tuh.. please share la, tugas seorang pengapit! hihi..

LisaLisut said...

tatau la siapa...huhu...

intan said...

exchange link ye dear:

http://intanorazam.blogspot.com/

Nor Asyiqin said...

http://asyiqinkaya.blogspot.com/2013/02/8-sikap-wanita-yang-disukai-lelaki.html

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014