Monday, January 31, 2011

Perihal majlis bertandang


3 moths and 3 weeks

Alhamdulillah, dia dah pergi pejabat agama and mintak semua borang yang berkaitan.
I'm not so sure borang apa.
Ada checklist juga.
In order to get 'borang hijau', dia kena dapatkan photocopy IC saya.
Huhu.

So, what I did, I guna pakai mesin photostat kat office, and I scan document tu.
Then, I email to him.
Dugaan yang perlu ditempuh. Hihihi.
LDR or PJJ or apa sahaja yang bawa sama maksud.

Ok, settle masalah IC.

Lepas tu, dia sms lagi, meluahkan yang dia tak dapat buat HIV Test kat sekian-sekian klinik sebab PIC tu cakap, diorang cuma entertain couple yang nak kahwin bulan Mac.

So, what I did, I cuba tenangkan hati dia, cakap, "Takpe, cari klinik kerajaan yang lain".
Terus dia ke klinik lain.
Dah settle, Alhamdulillah.

Dugaan lagi yang perlu ditempuh.
Nampaknya, I kena pergi buat HIV Test sorang-sorang.
Ok. Kuatkan semangat.
Berdoa moga tak pengsan sorang-sorang lepas kena cucuk.
Ngeri tengok jarum.
Malas fikir.

Suruh dia survey baju.
And dia kata, kita tempah baru kat butik XX.
I melompat keriangan la. Hihi.

Tapi, kan, bila mana dia kata:

" Takpe, kakak tu cakap tak datang pun takpa, sebab dia tempah ikut standard size badan perempuan. Lagi 2 minggu sebelum majlis boleh datang fitting".

Rasa, I buat apa?

Terus bertukar jadi bridezilla.

" Gle. What if baju tu longgar or too ketat for me? Tu bukan tempah baru. Tu dia beli baru.. If tempah baru, dia kena ikut potongan badan I la".

"Hmm, takpela, I tempah baju kat KL jela.. senang nak fitting semua. 2wks before kahwin, mana sempat nak p fitting baju.. time tuh memang tak boleh jalan jauh da..."

Dia menyatakan kerisauan, what if kalau colour tak sama, baju tak sepadan?

Duh. Pening di situ.
Esok dia akan terjah lagi butik akak tu.

"Hmm... Nervous-nya saya"

Aku bermohon kepada-Mu, Ya Allah, moga dipermudahkan segala urusan pernikahan dan perkahwinan ku ini. Amin.


12 comments:

Ijah EmoTemo said...

semoga di permudahkan segala nya ye sis :)

Ijah EmoTemo said...
This comment has been removed by the author.
si kecil said...

waaahh!! advance drp aku ni..tunang aku dah amik borang..tapi tak isi2 lagi. hahaha..

yUmIe said...

atia,sye pn sme.wt hiv test sorg2.ngadu kt tunang sedey tgk couple yg rmi.huhu.n b'tmbh malang sye nyer surat mengesahkan dh wt hiv test xditerima JAIP.so kne le wt lg skali sbb yg sye wt 2 xgne borang JAIP sediakn.huhu bad of me.tp jgn riso,die xcocok kte dgn jarum besar tue.just 'tap'cket kt jr then it's done.rse cm kne cucuk jarum je.huhu.

ElyaElmo said...

aku pun..tak isi lagi borang..haha

Xora said...

nerves ittew indah :P heheh. saje usik bakal pengantin :)

cikFM said...

relax2 jgn nebes2 sgt yek.. tenang2.. tarik nafas.. :P

Mrs Azhar said...

atia, rilex.. insyaAllah semuanya akan ok nnt.. =) jgn tension2 tau. haha pandainye suruh org rilex..

~ NANA ~ said...

i hiv test x buat lg, kursus kawen x buat lg, borang x amek lg, pelamin x booking lg....sempat kot lg 4 bulan...hihihihi

abbazsmakl@gmail.com said...

hi atia!

no worries lah! HIV test kejap je! mcm kene gigit semut je. or itu pon bg u dah saket? xkot..
huahauhua~

dier just gune 'pencil' like gadget je..xde jarum2 bagai...

utk baju tu better made to measure. sedap skit pkai kat bdn.

hepi prep! ok, i ada 2 bulan je ag! hahaha..

Mrs.Qarlista said...

memang pening pun kalau time buat prep tapi si die tak de depan mate..kite ni kalau boleh, time fitting baju pun nk tgk ngan bijik mate sendiri kan. hehe.

semoga dipermudahkan!

BuKan PuTerI CinDeReLla said...

mm...ti update la pasal HIV test tu........takutnyer....fobia darah....wuuuu~

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014