Wednesday, January 26, 2011

Vintage hand bouquet

Sebelum ni, I ada terbaca tentang brooch hand bouqet ni.
Sebab masa tu takde theme apa lagi, jadi baca tanpa rasa teruja.
Bila mana dapat tahu, konon kesayanganku nak buat theme ala-english, Haha, suka tau I!
Mula la kan, berangan sana sini.


Sedar tak, lagi 3 bulan?


Pedulik.


I so want this hand bouquet!!!



Vintage brooch hand bouquet


Source: Google Image



Mana nk cari!!!!!!

NAKKKKK!!!



Down, down, down.
Siapa sudi rajinkanlah diri buatkanlah untuk saya.
Kira hadiah kahwen? Eh, eh.



Hehe.


I tau, I boleh DIY this hand bouquet, tapi masalahnya, mana nak cari those vintage brooches?

Argh..Tekanan.


To those who want to try to DIY, kindly check this site:




Psst, I dah kasi link, tolong buatkan untuk I!

Ngeee. =)




14 comments:

farahfatihah said...

kena gigih diy ni cik belle hehhee

MISS LYA SAFAR said...

wahhhhh...nak gakkk..hahahha...tp jenuh gak nk DIY ni..hahaha....chayok2...

LittleSunshine said...

cntik kan? cari & buat...ha3

cheQmOomOo said...

santeknyyeeeee!

CikSyafa said...

waaah kalau jumpa org yg bole DIY kan..Syafa pun nak satu ^__^ hehe

cik senah said...

Cantikknya handbouquet nie Cik Belle.. baguih nie.. unik.. dan buleh simpan lepaih majlis kawen (buat kenangan).. tak pun.. leh beydak brooch2 tue kat bridesmaid tanda terima kasih kaa.. hehe.. :)

p.s : Chek suka.. Tp, jari-jemari nie mmg tidak di"pattern"kan utk buat reja2 DIY niee.. coz chek jenis cepat ilang sabaq.. ( menda2 DIY niee.. org penyabaq dan kretif ja yg buleh dan sanggup buat..chek pun tunggu kalau ada yg nak bg handbouquet laghu nie kat chekk..) hehehe.. nak hat free aja chek niee.. :P

Mawar misswateva said...

unik atia!hurmmmm..dok pk jgk mane nk dpt brooch cmtu.

Khumaera Ismail said...

lawa... =)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

mek, aku ade button2 yg belom complete jadi bouquet tapi boleh nak jadi bouquet if pandai nak tambah.
if nak, nanti aku bagi. tak pakai pun. sebab bajet dulu nak buat nak bagi adik ipar aku utk tunang. tapi dia takde majlis tunang. hehehe.
nanti aku update!

Tasha said...

seriously i love the hand bouquet!!!
nak buat mcmni lah nnt....

Dhiya said...

ape kate gi cari kat sunday market...yg ade jual barang2 aintik..dulu kat amcorp mall ada jual..sekarang tak sure..tak pun soh la jezmineblossom buatkan. diakan suka buat vintage brooch..kot dia boleh buatkan ke...

miesmoshe said...

http://oldblossombox.blogspot.com/

Barthelemyokrr said...

wahhhhh...nak gakkk..hahahha...tp jenuh gak nk DIY ni..hahaha....chayok2...

cardbymyan said...

hai

kalau malas nak DIY, bole beli je dekat kami :)
tq tuan tanah

For doorgift paperbag & sticker. Our blogshop click >> CARDBYMYAN


tq :)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014