Saturday, January 15, 2011

So Chic!

Chic Invitation Card!

=)

Time I tunang dulu, I mencari-cari card untuk my E-day invitation.
So, glamourpuss cards dalam list I.
Tapi, entah macam mana, I tak tempah pun dengan glamourpuss cards.
I tempah dengan other vendor.
Kalau sebut, mesti bloggers kenal.
Tapi, I tak nak review kat sini, as the result, sedikit mengecewakan I.
Sighh.
Takpela, cerita lama. Hihi.

Sekrang, I mencari-cari lagi untuk kad nikah pulak.
Tak banyak pun I nak tempah. Hihi.
Tak tau la ada yang sanggup ke tak menerima tempahan kad yang sedikit ini. Hihi.

Dah la nak sikit je, nak murah pulak tuh, nak cantik-cantik pulak tuuu. Haha.

Okeh, tak nak merepek banyak-banyak, kita tengok card dari glamourpuss cards pulak.
Hihihi. Bukan oversea punya vendor tau!
Bangga dengan produk Malaysia.

Pocket style.
I suka corak damask macam ni.
Nampak elegant~

One-piece card.
la-la-love
Simple yet so cute!

Tri-fold card.
Smart.

Tahirah punya!
Hihihi. Comel kannn.
Suka laa..

Something like Heed's punya card.
I dapat card dari Heed, sampai sekarang I simpan. =)

Tri-fold card.
My favourite.
Looking something like this for my invitation card.Tihihi.
Kini bukan lagi rahsia. hoho


Dari card Heed yang I terima, I puas hati la dengan end product nya compare dengan vendor card I masa E-day hari tu.
Puas hati la. Kemas sangat hasil nya.

=)


Tips: Tempah card 3 bulan sebelum majlis.

2 weeks to prepare the card's draft
2 weeks to comment, amend & spellcheck
2 weeks to print the cards & envelopes
2 days to courier

Masih ada 1.5 months untuk kita print name & address, and to post the card!

Tips dari CahayaKad




15 comments:

K.I.N.A said...

gila cantik! suke la yg ad poket & mcm heed punye tu..tq sbb share info..;)

bride2wife said...

Cik belle, I nak sgt buat review bout my experience dgn nikki (glamourpuss cards), delay punya delay sampai tak terbuat...hehe

Nikki was damn committed with her works. Dia sgt2 punctual, and detail...senang sgt kerja dgn dia. I ingat lagi walaupon dia demam, dia dtg deliver kad mlm2 even tak urgent.dia siap bg extra cards dkt I sampai terlebih2 sampai skrg I simpan lagi. Nak tgk? Hehe...

I fully recommend her! :)

si kecil said...

hisssh...ko ni mmg lah. aku dah tergoda ni.

lovelyadibah said...

Nk order skit tp takut kurang plak..mcmana nk budget?huhu..tiba2 lari dr topik.

Xoxoxoxo

:)

cheQmOomOo said...

wuwuwuw santek2..price canne e?

LisaLisut said...

tips lg.i like.
cntik2 kad glamourpusscards ek.

Rilla said...

Thanks for sharing.

Suka yang 1 piece card. Simple and environment-friendly

♥ balkidz_hunny ♥ said...

alahai, suke kad heed. kad tahirah comel jugak.
aku dah verangan nak buat kad utk majlis aqiqah anak baby aku, voley tak? HAHA

Q said...

ader poket tu first time tengok..ihihi

AnEs said...

cantek2!memang glam!

miss Z said...

suke yg pocket style! =)
heed's kad pun cantik. hehe

Renee Meow said...

lovin it all... so prettyyy..! :) thanks for sharing dear... :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nizabeba said...

cheeky cheeky sume..like it too!
tp i da terlambat sbb dah t'tempah..haha

btw, price die ok x?

harzharun said...

aku buat kad, sebulan sebelum kawen...giler kelam kabut!!!!...siap gadoh2 dgn hubby!

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

adoiii...sweet nye kad2 tu

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014