Wednesday, December 1, 2010

W-progress: List-to-do


I miss blogging so much.
=(

Alhamdulillah, sini ada wireless connectivity. Suka ya amat! Haha.
Jadi, akan pulang ke Kuala Lumpur dari Penang International Airport hari Khamis, nanti.
Sesiapa akan jejak di Penang Airport hari Khamis nanti?
Temani aku, yok! Bosan kot menunggu flight berjam-jam. Sigh.

So, hari pulang nanti akan ku settlekan beberapa perkara.
Hehehehehehehehe.

1) Caterer - decided, to discuss further and pay deposit. InshaAllah.

2) Designer - Lagi 5 bulan ++, tak hantar kain nikah lagi!! Cuakk! Design baju dah tau nak macam tu macam ni, cuma, designer tak pilih lagi. Sama ada, Mr. R ke, Mr.Z ke, Mr.S ke, Mr.SI ke, Mr. H ker... I suka yang design secara mewah dari segi beadingnya, so, i have to meet and discuss first. Kalau dia kata, "Owh, untuk nikah, kita buat simple-simple je la". Ok, reject kau! Haha. Nak aku bayar RM3k tapi design simple-simple je? Baik cari lain la kot. Sayang nya duit! Huhu

3) Bunga pahar untuk pelamin resepsi - Nak p beli barang mentah aja dulu. Haha. Untuk nikah pon tak siap lagi. Hehe.


Hopefully, misi tercapai untuk kali ini. Amin.
InshaAllah.


To settle by January:
- meet potential decorator, to finalize the decorator
- to buy kain for family members
- to buy a few hantarans during this YES!


22 comments:

Byzura Mj (By) said...

i pun 5++ tak buat apa pun!

cik syahira said...

assalamualaikum cik belle,

semoga semua urusan kamu dimudahkan ye. amin.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

belle balik sini this week?
kau pegi wedding yanie tak?

miss u so much!
mmmmuahhh!
take care.
shopping, jangan tak shopping.

si kecil said...

woi..3k utk baju nikah??? jeles kot! dgn belagaknya..list january ko aku dah setel.haha..all the best mek.

Cik Belle said...

Byzura Mj (By): high five! hahaa. kite gang yok! hehehehhe..

cik syahira: wassalam, sya. =) bile lagi mau ketemu ya? hehe.. Amin, thanks atas doa kamu. =)

Qish: haaaaahhhhh, balikkkkkk! suke nya aku! wahahahahahha.. miss u too! nop, aku pulang sudah.. sobs. flight aku petang mek.. =( sedihnyaaa!

si kecil: hahahaha, aku saja nak gempak gempita. whahahaa..

jeels mek! banyak ko dah settle. tak aci! slow sikit gear! hahaa

K.I.N.A said...

wow..3k?bestnye..mcm tau je designer2 tu?hee..jelesnye..

hana yoriee said...

mek!!sume designer Mr nampaknye?? hehehe..mesti mantap ni..tak sabar nak tgggu lg 5bulan..=)

atia, tak g wedding yanie ke? sob sob..wedding hana musti dtg tau!

Cik Belle said...

K.I.N.A: haha. konon-konon jekla kina. harga sebenar tak tau lah kan. wahahaa..

Cik Belle said...

hana yoriee: haha, terpikat ngan Mr aje. camno? haha. wedding i biasa-biasa aje.. memang berangan mek nak pakai baju designer. tengokla nanti angan-angan jadi realiti kah? hahaa.. alih2 aku jahit dgn auntie jenny aje kot. hahaa..

erm, tak dapat p la wedding yanie. sedih sangattt! wedding hana, doa-doa ada kursus kat shah alam nanti! hehehe. Amin

"cikkin" said...

waa..cikkin pon 5++ juge..sume x buat lagiii...adehh..
::mode=cuak::

Cik Belle said...

"cikkin" : pantassss! bergerak sekarang please! hehe

ciksue said...

wahh cik belle,tak lama dah tu,kena start dah kan,hehe...shopping time sales,jgn tak shopping,hehe.all the best

fati said...

chaiyok! chaiyok!! jangan suka berlengah macam hamba neh,, pastu baru nak kelam kabut.. blerghh~~~

cplud miera said...

cik belle,semoga semuanya berjln lncr

cik senah said...

Cik Belle : Cik Senah baghu d peringkat emel kepada potential vendor, MUA, OP, OV dll utk sebut harga.. hehe

Ujung bln nie baghu nak p usha kain utk nikah, resepsi & jugak family di Jakel.. huhu!!

p/s : dan-dan ketaq lutut bila dah masuk bln 12.. my big day on Nov. 2011.. :P

LisaLisut said...

wow terer la cik belle.sungguh tenang sekali.hihi.patutla sepi je tak update.tiada access rupenye..

nizabeba said...

cik belle, cpt la bk sini..update blog sepat!!
weh, g wedding lunda x??

Nadya Yusof said...

belle..mahal gile tu beb rm3k for baju nikah!!heheheh..if 3k for baju nikah...harus make sure baju u full of beads....
designer skang ni mmg cekik darah tau..

Dita Lolita said...

mahal naw rm3k..saya hanya mampu tgk sahejo..huhuu

Cik Belle said...

ciksue: thanks cik sue.. =) haah, nak shopping time sales je ni. uhuhu

fati: tihihi, hamba pun, suka sangat berlengah. hihi

cplud miera: amin.. thanks dear. =)

cik senah: wuwuwu... takpe, nov 11 lambat lagi.. hehee

LisaLisut: tenang? gelabah dah ni. haha

nizabeba: inshaAllah niza, saya p. =)

Nadya Yusof: some ada yang workmanship sahaja pun dah cecah rm1.8k. itu beberapa tahun lepas.. tahun ni? huish, gilo. haha

Dita Lolita: =)

PurPLe LaDy AiFA said...

woh cik belle ke penang x contact i pon.. majuk la Camneh.. heee

Cik Belle said...

PurPLe LaDy AiFA: aifa sayang, i thought u kat kedah. No? penang eyh?

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014