Wednesday, December 15, 2010

Orang Kuantan, tolong saya, boleh?



I've received an email asking me, mana tempat yang cantik untuk Pre-Wedding photo shoot di Kuantan. Susah ni nak jawab.



Yang terlintas di kepala, I would like to suggest:



- Taman Gelora

- Teluk Chempedak

- Cherating

- Tanjung Lumpur

- Pantai Sepat



Dah, tak tahu dah mana tempat yang cantik. Care to share, orang-orang Kuantan?



Thank you.

=)



20 comments:

h e r n y z a r said...

saya nama je org kuantan.. tp tatau.. hahaha.. kat tg lumpur kag nelayan oke gak kot... santekkk... err.. tatau dh kat mana.. hahaha :p

Mrs Azhar said...

atia, w/pun sy mbuat outdoor photoshoot di tmn gelora, tp i would like to suggest (ceh ceh), pe kata wat kt air terjun panching @ sungai lembing. mcm best jek.. hihi

Byzura Mj (By) said...

cherating ok. tapi pergi depan skit..means kemaman...hehehe. geliga besar. situ ada view cantik gak. tak pun pantai kemasik. dah pergi terengganu pulakkan?

Byzura Mj (By) said...

cherating ok. tapi pergi depan skit..means kemaman...hehehe. geliga besar. situ ada view cantik gak. tak pun pantai kemasik. dah pergi terengganu pulakkan?

Reen Tart Nenas said...

kat kg nelayan shoot sure menarik!

♥LAYLA RAHMAN ♥ said...

atia,sy punye outdoor photosht buat kat pantai sepat...not bad la..byk pokok cantik2..best!

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

yes, kampong nelayan... view lain dr lain.. superb!

rose said...

kalau saya, sy suggest kt sg lembing..vintage skit..suke view dr muzium n bekas lombong + kilang lama.. =)

farahfatihah said...

heheheh nak tolong tp bukan org kuantan hehehe

Scha mimie said...

i de satu tempat..ternampak la kelmarin2 kan..kat gambang traffic lite tue kan de food court..kat tasik situ de bridge kayu..pun mcm chantek..n satu lg..y x cube kt tanah2 and batu2 tepi jalan tue..ala2 magribi gitu..hakhak =D..

haa..de satu lg idea..klu xnk ala2 mghribi..kite try ala2 hutan gitu..kt jalan pe ek nama dia..hurmmm..jalan belakang nak ke airport tue..try la k..daa

eikieyn said...

Telok cempedakkkkk!!~ Buat kt kawasan batu2 tu kan cantik. :D Pastu amek time lewat petang..Effect matahari terbenam.. :D

(J.U.L.I.E) said...

tia.. sg lembing pon cantek la ~..pti sepAT ala2 nelayan sket.. so far kat tmn gelora kn photographer yg pdi amik.. kalo tak nampak cam kusam.. hehee..

K.I.N.A said...

sg lembing ada air terjun,air sungai,muzium lama, bukit panorama yang bertangga2..haha..jenuh nak naik..its my kampung..hehe..balok pun ok..cherating pun ok..

adda_shariff said...

indera mahkota....

hahah...kiddin..

i vote for tanjung api area bot2 tuh, telok kongkang kat TC, sg lembing old shoplots, try masuk uia kuantan la..not bad what..ihiks~

ahmad fairus said...

Cherating best,tanjung lumpur pun ok gak... depan ana seafood tu pun bole..kalo bole masuk dalam hotel pegi swiss gardeen hotel atau impiana pun ok gak.

Tapi tempat secantik mana pun,harus pandai pilih OP jugak lah...dan pengantin kene study jugak pose yg u inginkan..barulah kombinasi yang bagus.So,semua kene ok,takut nanti tempat dah ok,OP pulak kurang sengat.

but the best place sy pernah shoot adalah di cherating,jalan nak masuknya tu ada Office Pelancongan Pahang... tempatnya best dan pantai dia bagus...but,come to OP,kalo tak ada idea...sama je jadinya..hehe

masmOna said...

kak tia, boleh shoot kat tengah2 bandar kuantan tuh. macam zleqa buat. hehe. sg. lembing pun best gak.

anaztasias aira said...

kg nelayan, padang depan masjid pun best !! heehe

Masy Rahman said...

bole try jugak kat tjantek ! depan zleqha , classic ;)

kalau nak lain sikit , try kt tudm tu huhuhu .

Anonymous said...

try bukit pelindung..panjat kat tempat org tgk anak bulan tue..

cik yaya said...

tjantek it is!
tempat lain sangat cliche

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014