Tuesday, December 14, 2010

Strawberry Tea

Korang pernah dapat Strawberry Tea as wedding door gift tak?

I tak pernah.
And I suka sangat kalau dapat!
Hihi.

First time I rasa Strawberry Flavoured Tea ni waktu my bestie pergi Cameron Highland dan belikan saya satu kotak as a souvenir.
Memang I teruja sangat!
Itu lah first time I rasa. Yerps, I kuno. Haha.

And since then, I selalu terbayang-bayang and terbau-bau aroma Strawberry Tea ni.
Sampai, bila kawan I update status kat facebook, something like this la: "Nak ke Cameron Highland, ada nak pesan apa-apa, tak?"

None other, I pesan satu kotak Strawberry Tea ni.

Dah dapat. Puas hati sangat!
Suka.

Dan, tiba-tiba, terfikir, erm, why not Strawberry Tea as a door gift?
Kan best, bila semua orang balik rumah, and rasa teruja nak buat teh strawberry. Hihi.
Aroma manis wangi je, mesti teringat kat wedding I. Chey chey chey.

1 satchet dapat jamu 1 family.
Bukankah itu manis?

And found out, boleh shopping online lah!

Sampai terus di muka pintu.
Bukankah itu menyenangkan?

RM8/box
25 satchets per box

Decor part?
I'm sure korang lagi creative kan?
Korang rajin kan survey for idea?
Buat homework and update kat blog.
Thanks, sayang semua. Hihi.

xoxo




21 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

kau buat yer mek.
kalau aku tak dapat dtg, nanti pos doorgift tea-bag nie kat aku, boleh?

LisaLisut said...

mcm2 idea la u ni cikbelle.mmg creative!

ElyaElmo said...

mekkk!! ko seriuss kretip !! pasti kan ko buat masa wedding ko tau....best2...!!

FaiHash said...

Hik. Menarik jgk tu kalau dapat strawberry tea kan? Why not sis buat. Kikiki. Nnt mesti ada yg buat jgk after this. Hiks!

Cik Belle said...

♥ balkidz_hunny ♥: qish, tetiba macam sedih berair mata tau, bila baca comment ko ni? sobs. macam sedih giller okeh. *hugss*

LisaLisut: ala kot dah pernah orang buat kan? huhu.

ElyaElmo: haha. semua aku post kat blog, semua suruh aku buat. dah macam mana tuh? elya, ko garden wedding kan? haaa.. buat-buat. hahaa.. InshaAllah, for my nikah nanti, aku kasi ni kot. tengok la macam mana nanti. huhu.

FaiHash: InshaAllah, kita tunggu ya. Bakal menjadi atau tidak? Huhu

Syima Syaz said...

dolo2 ada jugak pikir macam tu tapi sure sayang nak buat teh...then lama2 dah terlupa...
btw...skrg dah blh beli kat genting highland.kat sana ada strawberry farm..

mizzura said...

saya suka...! macam2 lagi saya pernah rasa..peach tea, apple tea..laici tea pun sedap tau...say mmg appreciate kalo org bagi tea..
tips kalo nak ikut. last time wedding member bagi 2 uncang tea letak dalam cup with saucer bungkus ngan renda..cantik..!

Nad Nazira said...

tea under brand Cameron Valley ni memang sedappp..nad kalau gi cameron memang beli banyak2..yang perisa lemon ngan anggur..kalau cik belle beli banyak2 mane tau dapat lagik murah kan per box..


haha..eh, kalau gi giant ke jusco ke ada Ahmad Tea. macam2 perisa ada..ade kawan kate sedap gak. tapi nad tak pernah rase lagi. :)

LittleSunshine said...

wah..cik bella..
sgt ceative ur idea..if theme wedding kita pink..sesuaiii la
bg strwberi tea..sgt uniq..
1 family dpt minum kemanisan tea ..
:)

PurPLe LaDy AiFA said...

strawberry tea ni mmg sedapppp! i loike~

yes, sy sgt2 suka tea! and sgt appreciate doorgift unsur mknn. heee

Ms.Khayra said...

cik belle!!

slalu sy jd silent reader je..hehe
tp kali nk comment..
its brilliant!!..n cute..
cool sgt kalau bg tea tu..xpenah jumpe org buat lg...

best2..

Cik Belle said...

Syima Syaz: ala nak sayang2 kenapa.. tak rasa nak cuba eyh? hihi. sayanglah kalau simpan jerk.

mizzura: owh renda? wah! saya suka. thanks for the tips dear. =)

Nad Nazira: kann.. sedap la. tak pernah lagi rasa yang anggur punya. huhu. thanks nad. nanti cuba carik kat tesco pulak! =)

LittleSunshine: tihihi. Pink, i likee! =))

PurPLe LaDy AiFA: saya pon suka sangat apa-apa berunsurkan makanan! hehehe.

Ms.Khayra: =) hye dear! InshaAllah, mimpi akan jadi realiti. eyh? hehehe. thanks dear for dropping by. =)

"cikkin" said...

bagus laa cik belle ni..ade je idea die..thanks for sharing..=)
hmm..kalo dapat buat pon layann gak ni kan..hihihi..=)

Illi Hzbull said...

Weekend lepas pg wedding dpt tea n sugar! tp bukan strawberry la..huhu..creative! blk bole minum teh :)

harzharun said...

mek...idea yg best!...aku prnh tgk sapa ntah..bg strawbery jam...ko bg strawbery tea lak ek...

eh, kawen tema pink jugak ke???

farahfatihah said...

babe,buat la!!! sedap tau!!! mesti best kalau dapat

Reen Tart Nenas said...

my cousin dulu pun kasi tea juga as door gift, but she just put in the plastic doorgift n just put tag 'eat me'!

ctzurai said...

alamak u r so smart la laling..

wannie7984 said...

Ola..quite sometime gak i blogwalking through ur blog..baru ni la nk komen..heheheh.ur idea psl tea bag itu sgt kreatif yeh..silala make it real ek :)

Syima Syaz said...

lagipun....kawin dah takde pinky2...uuuwaaaa!!!!!

cik belle buat la nanti kita simpan punye...sayang nak guna!hehe

Cik Belle said...

"cikkin": my pleasure. =)

Illi Hzbull: owh wow! best jugak eyh idea letak sugar tuh. hehehe.

harzharun: tanya theme colour ni, nak buat baju dah ke? hahaha. nikah nanti ada lah berunsur pink sikit.. ho ho ho..

farahfatihah: kalau nak, kene datang la time nikah. wahahaha. paksa boleh? hoho

Reen Tart Nenas: owh reen, tahnks for the idea. =)

ctzurai: haha. ala, idea sempoi2 jer. huhu

wannie7984: InshaAllah, akan diusahakan. =)

Syima Syaz: huhu.. InshaAllah.. tengokla cene nanti. hehehe.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014