Saturday, December 4, 2010

A vintage kurung modern for my nikah, InshaAllah.

Alhamdulillah.

Kain nikah already sent out to the-person-who-responsible untuk jahit my baju.
I hope it will turn out as what i wish. InshaAllah, Amin.
Pray hard.

Please, i beg u, don't ask me who is the person, ok?
If everything ok, InshaAllah, full review nanti after my nikah day.
Kalau tak ok, ehem, perlu ke bad review? Tihihi.

I choose chiffon for my baju nikah.
I told the-person that, i love ruffles, i love bling-bling, i love buttons.
Konon-konon nak buat theme 'Romantic Glam'.

Hahahahahahahhaha.

Tak tahan, nikah pun ada tema giteww~


A vintage kurung modern. Moga dapat direalisasikan oleh tukang jahit-ku. Amin.
Sebab panggil vintage, sebab nak la kan letak 2d flowerie. Tihihihi.
We'll see, if 2011 still a trend with those 2d flowerie ni. tihihi.
Kalau tak, I cabut la. Haha.


I've done my research on how I want my baju nikah.
Hope you've done yours.

=)


*It's time to shopping a perfect nikah shoes pulak!*
Nasrah, aku tau ko dah beli gorgeous kasut nikah, jeles!

Yeay!







19 comments:

aziraarif said...

ishhh...mmg surprise betul ni..hopefully it will turn out tremendously gojes!

Cik Belle said...

aziraarif: Amin. *nervous*

yUmIe said...

xsbr mahu tgu bju kamu atia!hehe..
btw,sila jeles dgnn sye jgk..sye pn dh dpt kst nikah..lalalala:p

Cik Belle said...

yUmIe: ala, baju i baju kurung moden biasa je. takde apa yang luar biasa la, yumie. kain pun, kain murah2 je.. takde sampai cecah ribu-ribu pun.. hehe.. doakan yang terbaik yer!

yUmIe said...

Insyaallah..sye pn bese2 je..xmampu utk sediakn ribu riban ni tuk bju shj..hihi

si kecil said...

aku nak gak tanya..sapa sapa?? hahah..aku excited for you! wei, itu ialah kasut sanding. kasut nikah blom. hahaha..aku nak ada theme jugak lah utk nikah, suci murni. haha..

lovelyadibah said...

surprise nyer..mesti comel jer:)

Cik Belle said...

yUmIe: ehee.. =)

si kecil: sila simpan soalan anda ya. nanti aku jawab lepas akad nikah ye. hehe..

eyh, aku ingat nikah ko pakai kasut warna purple. dok eyh? sanding purple eyh?

tema suci murni sesuai mek untuk nikah. sobs, sobs, tak dapat pakai putih, dah tunang aku beriya nak silver. Pasrah. haha

aku tak excited. aku nervous.

lovelyadibah: nothing extravaganza la dear. kurung modern biasa sahaja. hihi. comel tang baju ke comel tang empunya diri? wahahahahahahaha.

hana yoriee said...

ni yg tak sabar nak tgk baju kurung vitage 2d flowerie cik atia ni..hihihi

missbutterfly said...

sapa?sapa? nk tau gak.hahaha..2d flowerie tu mcm baju aku ke? ada bunga timbul2?ke mcmana?

harzharun said...

haishh...saje je buat kami ttanya2!!...

fati said...

2D floriee?? waaaa mesti menarik neh!

LisaLisut said...

woweee!! tahniah cik belle.dah anta dh baju.yey.wpun i tak faham vintage tu cmne hihi.ala2 elyana kot ek

nizabeba said...

2d flowerie tu cane mek?? waahh x sbr nk tgk baju nikah die..hehe..
p/s: sapekah itu owang?? bisik kat tinge cepat. =p

Cik Belle said...

hana yoriee: haha. vintage la sangat kan. wahahaha. sesuka hati jek kasi nama. hahaa..

missbutterfly: baju ko glam giller. tak mampu mekk. hehee.. 2d flowerie tuh, bunga timbul2, huish, susah aih nak terang. haha. nanti aku tepek gambar la. haha

harzharun: ala harz, segan la mek nak bitau.. huhu..

fati: tihihi. Amin..

LisaLisut: vintage tuh eyh? selalunya konsep vintage ni, ada lacey2, ropol-ropol, design romantik-romantik sikit. hehe.. kalau nak buat puffy sleeves pun comelllll~

nizabeba: nnt i tepek gambar eyh. huhu.. ala, segan la nak bitau.. huhu. tengok aje la nnt hehee

Nadya said...

nape nak rahsia tukang jahit tu..huhu

missbutterfly said...

same la kot..bunga timbul2 camtu.hehe..tp aku upah kt tailor jer..tak sampai 300 pun.hhehee..caya tak?

FaiHash said...

semakin tak sabar nk tgk sis punya wedding nnt ;) hiks!

Cik Belle said...

Nadya: hihi... malu lah.. lebih baik berahsia dari beritahu siapa. hehee.. tak nak nanti org fikir macam-macam. ngee..

missbutterfly: yeay! sama. hehee.. nanti review baju kawen tau! miahahaa..

FaiHash: dear, semuanya sederhana. =) InshaAllah.

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014