Thursday, September 23, 2010

Terindah pilihanku


Kau menyejukkan hatiku
Kau menyinari jiwaku
Kau yang terindah
Kaulah pilihanku

Kau menyedarkan anganku
Kau mengawali langkahku
Kini dan nanti
Kau teman hidupku satu

****

I fall in love with this song instantly, right after listening for the first time.
I said to myself, I'm going to choose this song for my nikah montage. InshaAllah.

Menangis dengar lagu ni. Sobs.
Menikam kalbu orang kata.
Hopefully my fiance setuju dengan pilihan saya.
Amin.

****

Hari ini ku sebut hidup bersamamu selamanya
Kau pelitaku selalu setia
Saat rasa menghilang didalam hatiku kabur
Menetapkan hatiku dua hati menyatu

Disini kan selalu kukenal
Saling berjanji sehidup semati
Dikaulah satu untuk ku
Belahan jiwaku berdoa tuk selalu




13 comments:

nuptiles said...

siapa nyanyi lgu ni cik belle?? mcm best je lyrics

Cik Belle said...

nuptiles: By atilia. hihi. if ada audio lagu ni, i post later k. sekarang youtube ke mixpod ke semua kene block! sobs, sedih.

cik senah said...

hermmm.. tak dengaq lagi lagu niee.. tapi, membaca satu-persatu liriknyaa.. (memang menyengat dan menikam qalbu arr cik belle)

p/s: good choice of song.. :)

suriadzul said...

cik belle...best lirik ni....penoh makne!!!cik belle jempot dtg wedd kita yeh..map ade kat new entry....dtg wif tunang ok!!!mkn free je pon....heheh:P sudi2la memeriahkn lg mjlis kita...

nizabeba said...

best lyric die..atia hopefully dpt jmp ko kt nikah nawal..tingin sgt jmp korg..tp ak xde baju putih..hahah

shidasyakirin said...

pandainya pilih lagu..
rugi kalu tunang awak tak setuju..hehehe

cik fiza said...

lirik nye best.. setuju ngan cik belle.. sgt best...

Hana said...

to me atilia punye suara n music memang sesuai sgt for wedding vid.. :) i even love kanda dinda song..

FaiHash said...

lirik dia best ;) nnt nk try dgr ;)

Cik Belle said...

cik senah: =)) susah nak jumpa lagu ni.. kat youtube takde, kat mixpod pun takde. kalau tak, boleh upload. boleh join dengar. huhu

suriadzul: terima kasih dear jemput kita. ehee. InshaAllah, kalau takde aral, saya datang. =))

nizabeba: niza datang tak hari tu nikah nawal hari tu?

shidasyakirin: harapla kan dia bersetuju. hehe

cik fiza: tihihi. thanks fiza. =))

Hana: lagu kanda dinda tuh sungguh comel kan. hehe

FaiHash: dear, nanti dengar ok. lepas tuh komen kat sini ok. =))

FaiHash said...

sis,ai tak jumpa pun lagu itu dkt utube.teringin nk dgr T_T

*nangis*

Cik Belle said...

FaiHash: ala sedihnya.. i know. i dah cari nak upload, tapi tak jumpa. i dengar lagu dia ni pun dari CD. tapi itula, macam mana eyh nak upload kat youtube? sobss.

FaiHash said...

owh.patutla -.-'
kalau nk upload dkt utube , sis kena buat ala2 video dulu , and masuk kan lagu sekali , buat je dkt film maker tu ;)
biasa nya ijah buat mcm tu T_T
then upload ke utube ;)

err,sis faham x?

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014