Friday, September 17, 2010

Sesi Transformasi Jelitawan PERCUMA dari Cres Wellness


Jom manjakan diri di Cres Wellness.

Outlet:

USJ Taipan
The Gardens
Metro Prima Kepong
Jusco Bandaraya Melaka
Bukit Tinggi, Klang
Jusco Seremban 2
Jusco Cheras Selatan
Jusco Tebrau City

Ada tempat berdekatan dengan korang semua tak?
Kalau ada, click link bawah nak dapatkan FREE treatment dari Cres Wellness.
Hihihihi.


Lepas tu, click " Ya, Saya nak Cuba! "


Dah click, tunggu pop-up window macam ni:



Isikan details. Pilih lokasi.
Lepas tu click tab "Hantar"

Tak lama lepas tuh, pop-up window ni pulak muncul.

Meaning, dah berjaya!!!
Tunggu their beauty consultant call.

I dah dapat call from their beauty consultant to set an appointment!
Wheeee. Hihihi.



31 comments:

sharifuddin N shakina said...

wah..betul ke free? best3..

amElyn said...

cik belle, i dah send!
hukk3.mula2 dia kata free..
ntah2 bila dah sampai, kena bayar! =P

aziraarif said...

jaga2 cik belle takut mcm NYSS jew

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

thanx for ur info dear

Cik Belle said...

sharifuddin N shakina: kalau ikut link tuh, die mention percuma. hihi.. nanti saya update lagi on Monday.

amElyn: huk huk. kalau die cakap kene bayar, memang i lari! hahahahaha

aziraarif: kannn.. i pun ada rasa-rasa begitu. tp i dah sediakan segala macam alasan. ahaha.. i nak cakap, i takde credit card, i tak bawak atm card. haha. i nak yang free aje! huhuhu. i bace blog redmummy and puan viruspadu, woah, macam seronok la diorang punya experienced kat cres wellness!

Cik Belle said...

Nurul Atiqah Mutaza.iQa: hihi, no problem dear. we love freebies, kannn!!

Durruz said...

selalu die promo ckp free, dtg2 selagi xamek pakej die xkasi keluar...

be careful dear.

i dah penah terkena. T.T , dgn yg lain lah...

missbutterfly said...

oh..ok..saya cube dulu..sdg mencari spa skrg.hehee

Moose said...

belle, from what i heard, cress wellness ni, diorang very good in persuading people into buying their products or signing up packages. i baca2 malaysian babe forum cakap SA cres very pushy.

you have to be extra careful and firm.

Bai said...

mesti kena tambah duit. tp kalau free best lah! nanti update k!

Cik Belle said...

Durruz: haiyo menakutkan!!

missbutterfly: orang tu nak kawen dah..haruslah mencari spa. eehee.

Moose: too pushy eyh.. eii. tak suke! harus mention i student, takde duit!

Bai: dah tanya dah, die kata free untuk 1st trial. ehe. tapi, as usual la.. lepas tuh die nak kite amik package die... ni kene pandai ngelak la ni.. hehe..

missbutterfly said...

nanti update tau..i nyer selasa ni..haish.takut plk..takut dipaksa.haha

cIk pEnNa said...

selamat memanjakan diri ye..
=)

cik syahira said...

assalamualaikum belle,

tumpang lalu. sy dari belog http://pink-orange-theme.blogspot.com/
sy tulis email disini boleh?
syahira.fauzan@yahoo.com

~ mizzAmy ~ said...

selalunya nie at the 1st je free. sampai sana diorg promote itu ini ala-ala mcm memaksa utk beli session ke apa. selalunya camtuh lah. cuma kena pandai2 lah carik akal tak beli apa2 nanti. ;)

momo chan love hyunie said...

cik belle..i pon ade receive free cres treatment tu on dis friday..isau la jugak kan kot2 kena paksa ke hape..huhu...mmg xaffordable la kalo nk kena beli pakej tu sume..apepon hopefully u blh update ur experience deal with da consultant..nk bersedia mental n fizikal..hehehh...

Nad Nazira said...

cik belle..cres nih product die cellnique ye? i think so sebab die mention kat website die..nad memang gune product ni since setahun sebelum kawen..memang amik dienye pakej..tapi outlet tu tulis besar2 CELLNIQUE..kat The Mines..dekat ngan UPM time tu.tadi tgk list die takde pulak TheMines..confuse kejap.. :)


so far the product is very good..the way diorang buat facial treatment tu pun nad rase puas hati..hopefully la service diorang bagus tak mengire outlet..:)

Cik Belle said...

missbutterfly: ja, haruslah mention ko student. student=takde duit. hehe.. aku hari khamis mek.. =(

cIk pEnNa: terima kasih. =))

cik syahira: wassalam.. ok cik sya! nanti kite email awak ok. hehe..

~ mizzAmy ~: haah, betul tu Amy. hihi. selalunya macam tuh la.. i nak yang free je.. hihi

momo chan love hyunie: ok cik momo chomel. hehe.. nanti i update yer..

Nad Nazira: haah nad, facial using cellnique. pernah jugak lalu depan cres wellness seremban 2.. sama jugak, nampak cellnique besar-besar. agaknya kat the mines, cuma buat facial aje kot.. slimming and spa nada. begitukah? hihi..

nad, care to share pasal pakej die? mahal dak? idokla aku ni berduit sangat pon. huhu

Nad Nazira said...

hihi..cik belle..tak ingat sangat exact figure berapa..main sebat je..habes duit elaun belajar semata-mata untuk kawen..pas kawen, muke jadik kelabu asap dah..hehe..tapi pakej yang nad amik tu dalam rm1K..5-6 kali facial..pastu dapat free eye treatment. mase tu diorg ade installment promo utk Maybank CC holder. nad ade lagi satu voucher birthday belum claim..nanti kalau gi sana, nad mintak diorg details ape pakej nad amik dulu..so bleh share with others..asal gi kl je tak sempat nak gi mines. diorang nye facial sangat gentle and lameeee. makan 2 jam lebih kdg2. hehe. sempat tidur.

cumenye diorang mesti pujuk beli product diorang. kalau termakan pujuk memangla..nad nih pakai product biase mcm biore ke loreal ke cosway punye product ke pun dah ok. kulit muke takde prob sangat. aritu gatal nak berfacial secara 'proper'..tapi ade gak terjerat dan terbeli.

product diorg agak mahal. diorg nye moisturizer best giler. tapi mahal nak mam. kecik je tapi dah rm200++.

kalau muke atia dah ok, go for the facial treatment je. produk tu kalau takmo beli, takyah beli. lari bajet kawen nanti..hehe

range pakej die vary from 119, 129, 139, 159, 189, 219, etc. Tapi kat cellnique nad gi kat mines tu selalu buat promo 50% discount.

:P

macemellow said...

hai cik belle dear & friends.. meh nk share pengalaman meh.. i dah send, diaorg dh call and dah pegi pun! sangat2 best membelai jiwa kna facial mcm gtu.. cume musykil sikit sbb ckp dlm tu sesi worth rm440 tp juz 1 hour facial yg bile i ckap2 blik dgn consultant tu, dia ckp facial yg i wat td tu is the most basic facial.. rasenye dlm rm100++ je kot hrge dia.. u all boleh perasan coz nnt dia akan bg voucher kt u all suruh bg kt kengkawan, worth rm220 punye facial, tp promo utk kwn2 kite, juz byr rm49.90. yg ni facial utk 2 hours. so, kat sini nmpak dia manipulate free gift yg ckp worth rm440 tu utk attract customer, instead bg kite juz 1 hour worth of facial..

plus, be prepare la darlings.. dia mmg xkn bg u keluar selagi x beli produk dia.. bg alasan cmne pn.. i ni plak senang terpujuk.. nasib bijak sikit i terus tya produk dia hrge brp n i purchase yg paling murah.. so takde la rugi sgt drpd kna byr rm344 utk pakej yg dia 'wajib' jual utk new customer mcm kite ni..

all in all, its a good experience la.. rs kna pampered giler2, soothing sgt & produk dia dr plant extract, so bg i yg sgt suke mint ni, mmg love the facial very much la! hehehe.

Cik Belle said...

Nad Nazira: 1k untuk treatment muka? aku tak mampu. huhu.

macemellow: dear, u pergi which outlet? huhu.. takut pulak i kalau kene paksa-paksa ni. heh heh. tp product die based on nad's explanation, cellnique is good eyh. product paling murah tuh berapa RM? uhuu.. kene bijak cuba larik. hehe.

macemellow said...

belle : i pegi yg the gardens punye.. aah, dia pkai cellnique.. kosmetik based plant extract ni usually mmg elok, hrp ok je la dgn muke i.. hehehe. murah tak murah la jugak coz i beli produk rega rm79.. igt nk amik complete set yg trial tp tu pun rm150++.. yg i amek ni moisturizing & balancing lotion coz muke i mmg kering sikit.. function dia kind of mcm spring water yang kite sembur kt muke tanak bg muke kering.. dh pakai 2 hari ni, alhamdulillah boleh tahan la.. worth the money.. i perasan gak mase facial tu, diaorg byak kali sembur muke i dgn lotion ni and its their best selling produk rasenye.. so kinda ok la jugak pegi facial ni coz i jumpe mende yang i nak kn.. hehehe.

student tak student pun diaorg akan bantai gak wat sale dgn kite coz i dh ckp dr awl mase dia call yg i ni student.. tp dia tau students skrg rmai yg senang, ade scholar la, loan la, bf kaya la.. oppsss.. hehehe. pandai-pandai la.. idea paling klasik, u mintak je tunang u call mse dia tgah wat sale tu, lari la senyap2.. hehe. i mmg tpikir nk wat gtu tp tak smp hati plak.. kesan dr pampering tu wat i lembut hati kot.. hahaha.

Cik Belle said...

macemellow: nasib rm79 je. huhu. jangan tak pakai! kene pakai selalu. huhu.. adui, baru nak guna teknik kata student=no money! hhahaa. kalau ada pakej untuk facial treatment/spa/massage,murah-murah boleh jugak i amek.. huu tengokla. setakat termampu. hihi

Nad Nazira said...

cik belle, memang telan liur la tgk bil..time tu aku student lagi kan. hehe. sebab tu takde gi spa bagai mase nak kawen tu..da takde bajet..time tu je spend ala-ala pejam mate gitu..sekarang jgn harap. tu yg tak terpergi-pergi tuuu. sekarang pk nak beli periuk ngn kuali je. :D

pastu memang tak rajen la nak ikut dienye regime bersihkan muke, tepek krim 2-3 jenis pagi petang siang malam..tu yg cuak je nak pergi lagi..mesti die nak komen kulit kering la (means nanti die akan pujuk beli moisturizer die), complexion tak rata (nanti die suggest pakej yg bersesuaian la katenye), etc.

ni tgh pk nak bagi excuse ape ni kalau die persuade mcm2. aku nak kate je aku tgh preknen so segala mak nenek whiteheads+blackheads kat muke ni adalah sebab hormon. agagaga.

Cik Belle said...

Nad Nazira: hihi.. pejam mata je eyh.. ko ada duit banyak okla. hehe. nad, ok je kasi alasan tuh. hehe. boleh diterima la..

Nad Nazira said...

nak tambah sket..


Trial set = rm150++

Skin Sebum Action set (ada 2 tiub dan satu masker) = rm300++

Milk cleanser = rm119

Foam cleanser = rm139

Renewal serum = rm100++


To tell you the truth..last facial bulan nov09..now bile dah tak pegi buat facial die (almost 8months), just guna produk je..i think kesannye macam pakai produk biase je..


Harga macam produk Dermalogica, Clinique, etc. Ni harga anggaran..kalau tak silap.

pendek kate, ko try jela dulu cik belle ye. pastu tepek review kat sini..:D

Cik Belle said...

Nad Nazira: haha. mahalnya produk. baik aku setia dengan dermalogica aje. botol besar, tahan lama. hehe.

Nad Nazira said...

ye..botol die kecik. dan mahal..ko dah lawa dah. cukup cun dah tu..stick to dermalogica je. aku tgk kawan aku pakai dermalogica, mak oii..botol besar gile. hehe. muke pun santekk.

sekarang pakai product Cosmoderm je. Kat farmasi tingkat bawah Sogo tu je ade jual. Hehe.

last year ade pegi weddingfair kat midvel. Mayfair ade buat promo. Free facial. TAPI sangat tak best. Rupe-rupenye yang free tu mcm die just cleanse, scrub, tepek mask, krim..dah tu je. Kalau nak diorg buat extraction (picit kuarkan blackheads+whiteheads), and pakai mesin laser apetah, tambah rm80.

Sungguh tak aci..tapi mase tu sebab dah terlanjur gi midvel semata-mata nak redeem voucher yg kononnye free tu, tambah jela rm80. So not worth it. In fact, mende alah laser tu buat muke jadik macam pijar right after facial siap.

Hihi..tu jela pengalaman berfacial gune voucher free ni..:D

nisabuha said...

Add my blog nisaabuha.blogspot.com

nisabuha said...

Add my blog nisaabuha.blogspot.com

MisZ FyZa said...

ci belle, i da g da wat facial 2 smlm..
not bad..best...time die wat facial, die xde la sebok nak promote brg..
after facial br la die promote..

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014