Sunday, June 26, 2011

1-month Anniversary!

Assalamualaikum.

27 Jun 2011
Genap sebulan sudah saya menjadi seorang isteri.
Alhamdulillah.

Dan, di saat I menyambut my 1-month Anniversary, I tiada di sisi suami.
Hanya kerana I bekerja.
Bukankah tempat seorang isteri di sisi suaminya?
Tanggungjawab? Dah puas I menangis meratapi nasib.
Nak cerita lebih pun, hmm, I tak rasa kat sini sesuai untuk I luahkan semuanya.

Satu sahaja.
Moga mendapat keredhaan Allah S.W.T.
Kalau ikutkan, banyak saya terlepas pahala berbakti pada suami.
Bayangkan, I cuma dapat bersama suami seminggu sekali sahaja.
Itu kalau I dapat balik setiap minggu.
Kalau I dipaksa untuk bekerja, 2 minggu sekali baru boleh balik.
Kira sendiri, dalam sebulan berapa kali I boleh jumpa suami?

Buat yang punya suami di sisi, jangan malas-malas eyh jalankan tanggungjawab pada suami.
Setiap langkah kebajikan untuk suami, kita diberikan pahala.
Untung kamu.
Walau dengan merenung wajah suami, kita akan diberikan ganjaran.
Bukan ganjaran yang ditekankan, tapi keredhaan itu.

Mari sama doakan I, moga I cepat-cepat berada di sisi suami I.
Mari. Aminkan sama-sama.

Dan, sempena my 1-month anniversary, I teringin nak celebrate dengan si manis ini:


PAVLOVA

I pernah makan di Serai, Empire Subang.
Mana lagi boleh saya dapatkan si manis ni?

Any recommendation?

Heh










21 comments:

Anonymous said...

awak..order ngn maknye cik hanis zalikha..:)...sebiji rm 120 kot..:)

LisaLisut said...

eeeeee di saat i puasa ni byk pula blog tnjuk gmbr kek mknn sdp2.haha.sbr je.
happy anniversary cik belle! :)

Cik Puan Nadia said...

Serai's pavlova sedap. Beside Serai, you boleh try pavlova at The Apartment, Alexis and Delicious.

Meey@ said...

ameenn..=)
happy 1st anny atia!

Moose said...

aku dgr pavlova dekat alexis quite sedap. but then tak pernah makan. so far aku makan dekat serai je

Lala Latif said...

alamak...insaf lak baca entry cik belle ni...hari ni pun genap sebulan sy jd isteri...tp kami tinggal bersama...so dah start rasa penat sgt dengan tanggungjwb seorg isteri...tp,pas baca entry ni, rasa xsbr2 nak balik umah,msk sdp2 untuk hubby....:-)

yUmIe said...

Waaaa aku pn rsekn yg sme..air mata xyah ckp le..asl ade xkne sikit je dh nanges sbb sedih husband jauh..what can i say selagi boleh sabar kte sabar le.tp aku manusia biasa,kekdg xdpt nk bersabar gak.uhukk..

"cikkin" said...

tersentuh bace..cikkin dok same dgn en husband..tp bnyk mak metua yg buatkan..cikkin tolon layan je..=)

happy anniversary cik belle..=)

umairah said...

aminn.. insyaAllah Allah permudahkannya nnt.. =)

K.I.N.A said...

sedapnye pavlova! kina pernah makan sekali je opismate masak..

Mrs Azhar said...

atia, meh2 nak bg kata2 sikit. ex-pjj wife ni. =)

jgn bsedih, jgn meratapi nasib. ingat,ada org lg teruk dr kita.. so bersyukur k?

dulu sy jumpa husband sekali @ 2 kali je dlm sebulan. selama 10 thn couple, berapa kali sgt jumpa. dh kawin pun susah nak jumpa sbb komitmen keje. sorg kt ktn, sorg kt kedah. sama la kita. =)

sedih, mmg sedih sgt. lg2 bila dh kawin, x sama dgn b4 kawin. kita je tau mcmana perasaan.

tp, jgn putus bdoa, buat solat hajat, mintak mak ayah family semua doakan. insyaAllah, ada rezeki nnt. cuma cpt atau lmbt je.. kitorg bjauhan selama lbh krg 9 bln. alhamdulillah, at least Allah bg rasa & kita jadi lebih kuat.

i pray for u & shahrul. =)

CikNaa said...

:( sama la nasib kite.. weekend je dpt tgk muka suami puas2.. tp alhamdulillah, syukur sbb masih dkurniakan suami.. syukur kan?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

moga berkekalan menjadi 1, 10, or 100 years anniversary =)

wanie said...
This comment has been removed by the author.
wanie said...

bella... banyakkan bersabar.., wani sejak kahwin dengan husband hampir 11 bln nie, berjumpe pown hanya sebulan sekali jer.. kerana seorang di pantai timur seorang lagi di pantai barat. Mula2 itu, wani rasa cam bella rasa.. bila berbadan dua nie, lagi bertambah2 dugaan... wani doakan bella akan dekat dengan suami.. doakan utk wani juga ye

missbutterfly said...

dkt delicious ada!
emm.. sabar je la tia. aku dh 7bln kawin pun mcm ni lagi..taktau nk buat macamana dah..sedih!

Wani Razali said...

oh pavlova !! my fren ade jual..rm100 je..:)

harzharun said...

entry yang matang....haishh, i pun kene tinggal dis wik...wan outstation...terus stress, baby pun stress agaknya...ada complication sket..dpt mc 3hr, terus blk umah parents..lambatnya nak jupe Arjuna ni..huhu

♥ balkidz_hunny ♥ said...

okeh, aku nak nangis! :(

Noniey said...

yes btl kata "anonymous"

ni blog emaknya

http://nanirostam.blogspot.com/

Anonymous said...

compared to serai, i lg suka yg kt the vanilla..kt empire gak tp kt tingkat atas..

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014