Thursday, June 23, 2011

Kisah Cik Puan Belle dan asap rokok suami


Okey, sambungan dari cerita tempoh hari : Cik Puan Belle dan Makcik urut

Soalan yang ditanya, dijawab dengan

"Hahaha... apa salahnya"

Ok. Senyum.

Sehingga la hari selepas diijabkabulkan.
Bila ada roommate baru, seronok rasa.
Banyak boleh kongsi cerita.
Bahagia.

ok, now i miss my dear roommate.

Sigh.

And, lepas kahwin, selera makan membuak-buak.
Kejap-kejap, lapar.
Makan. Nom nom nom.
Pantang perut lapar, mesti burping.
Penat sangat.

Lepas kahwin, banyak aktiviti bersama.
Penat sangat rasa.
Badan rasa sakit-sakit.
Satu badan.
Errr, I mean pre-honeymoon. Gitu.
Nola, takde pre-honeymoon.
Ke mana suami pergi, I ikut aje. Hahaha.
Kawan tertinggal lauk yang dipack, I ikut serta hantar lauk.
Suami nak pergi kedai, I ikut serta.
Kami pusing Kuantan.
Kami pusing Kulim. Ok, ni takde pun.
Kami jalan-jalan makan Char kuey Teow best in Penang.
Kami pusing pulau.
Kami ukur shopping mall.
Begitulah padatnya aktiviti.
Semuanya bersama. Heh
Orang tak pergi honeymoon, beginilah. Hahahhaha.

Kejap-kejap rasa macam nak demam.
Macam tu la.

Lidah rasa tak sedap la.
I mula rasa sensitive to asap rokok.
Asap rokok my hubby aje pulak tu.
I ingat lagi, the night we spend at Eastin Hotel, Pulau Pinang, I siap terlepas cakap,
" Eiii, busuk lah "
I mean, asap rokok tu la busuk.
Time tu i tengah baring-baring, sungguh empuk ok katilnya.
Spacious room.
Breakfast banyak pilihan.
Bantal best. Katil best. LCD Tv.
Okla, berbaloi la dengan pelaburan.
Dekat dengan Queensbay shopping mall. Best. Hehe.

Rasa sangat geram, kenapa mesti nak smoking dalam bilik, kenapa tak boleh smoking dalam toilet aje, jauh dari I. Haa gitu.
Tapi, tak boleh nak marah-marah dengan suami..
Sabar ajela. Hihi.

Itula, I mula menolak hidu bau asap rokok.
Sebelum kahwin, I ok aje.
Sebelum kahwin, semuanya manis aje kan.
hahahaha.

Dan husband saya melayankan aje la isterinya ini.
Smoking jauh-jauh sikit dari saya.
Hihi.

Tiba-tiba terfikir, am I pregnant?

Seriously.
Symptoms tuh ada.
Especially, missed period.
Hahaha.
Tanya kawan-kawan.
Diorang advise suruh buat pregnancy test.

I was like, .....!

Takut pun ada.
Hahahaahaha.
Tatau la kenapa mesti nak rasa takut.
Tapi, serius takut.

And malu jugak.

Lastly, ajak officemate i teman pergi beli test kit.
Hahaha. Dalam perjalanan memang bitau dia, i malu i malu i malu.

Malu kot, inai penuh lagi kat jari, dah gatal-gatal nak p beli test kit.
Whahahaha.

Beli la 2 test kit.
2 pulak tu.
Gelojoh. Hahaha.

Time bayar, senyap je tunduk-tunduk.
Ala malu-malu gitu.
Haha.

Pengalaman pertama menggunakan pregnancy test.
Macam mana rasa?
Kelakar betul.
Haha.
Esok I sambung update lagi, ok?!

Ngee.


26 comments:

"cikkin" said...

sweet..best je bc entry2 cik puan belle ni..~ =)

ElyaElmo said...

confirm wehh confirmmm!! aku tak buat spekulasiii okeh!hahahaha

Xora said...

teringat masa mula2 saya test tu. psal gelojoh dan tak baca arahan, tunggu punye tunggu penanda tu berubah, tapi rupanya yang saya pandang tu tempat air kencing, bukannya tempat tunjuk positif atau negatif.

lepas tu, baru teringat lapar. Jadi gi makan dulu, baru tgk result hahah

yUmIe said...

hehe aku skrg ni dr start preggy pn xbleh bau asap rokok husband..asl die merokok dlm kete je aku muncung sedepa.lps tu aku tutup hidung sbb xmo hidu punye psl..bile terbau gak or asap tu t'kena kt aku,aku menjeling kt husband aku..die sengeh je pandang aku ko tau..sabor jela aku..huhu

UyaRayza said...

uya vote untuk comfirm pergnant hehehehe..nervous k baca hehehe

~Ayu BnSyg~ said...

Surely it's gonna be sooooo funnyyyy kot?

reena said...

Potong stim!

Heheh.

Tak sabaq nak baca sambungan cerita.

Reen Tart Nenas said...

anti climax! ala, cik belle nie. kena tunggu lagi. dah mcm drama bersiri nora elena dh nie.

Cik Hazz said...

hahaha. betul, dah mcm drama bersiri. tp bg la hari2 puan Atia. nak tunggu update seminggu sekali sungguh mendebarkan okay. hahaha. ;p

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

COCO'S COLLECTION said...

Congrates Dear! Tak Sabar Nak Tunggu Next Entry...Hehehhehe

choclairissa @ intan said...

wah sangat suspen~~cepat sambung puan belle~~

Cik NeyNa said...

waaaaaa...tak sabar nih keputusannya..
boley?

farahfatihah said...

wahhhhh belle cepat sambung citer ni

K.I.N.A said...

macam drama dah ni..tak sabar tunggu episod esok!hehe

lovelyadibah said...

haish.tertinggal drama cik puan belle.nk tau sambungan gak!

Mawar misswateva said...

hhaiiihh..cm confirm je ni atia??haha..btw, x sabar nk tgu sambungan drama.sexcited kalah time nk tgk nora elena dlu..kihkihkih.

Fariza said...

sweet !!
mcm tanda2 pun ada.
ekekkekeke
cpt update untuk esok tau.
x sabar nih. ha3.
i pun x suka bau asap rokok.
nasib baik en tunang x smoking. hik3
terima je semua ea. :)

kaklong said...

kak long pun tak sabar nak tgu episod akan datang...mcm nak tgu episod nora elena lak...adoiii....cik puan belle ni...

tak pe la, jnji kami blgger tetap doakan kebahgiaan cik puan belle yer...amin...

miss puteri said...

drama bersiri, tapi tatau hari apa n jam berapa nie. cmne nak tunggu.hehe.. saya teka kompem pregnant!hehe

hana yoriee said...

dari sblm kahwin, hana dah didik suami hana utk merokok di luar kawasan rumah..hahaha..jd lepas kahwin tiada masalah..hihi

sila sambung cerita inisegera puan belle!! =p..

amElyn said...

wowww weeeeee! *tetiba*

eidA said...

cik puan bell n...suspen la..

memang boleh jd pengarah drama n..
biarkan penonton tertanya2...;)

hazlynda kushairi said...

Aku pun nak tulis sama macam elya.
KOMPEM WEH KOMPEM!!!!!!!
patutlah hati berbunge2 kat dlm fb!!!!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku pun nak ditto ELYA & LUNDA :)

CONFIRRMMMMMMMMMMMM anak aku dapat kawan nie :)

tiramisu said...

jeng jeng jeng........
cite suspen la pulak, cik belle.... haha!

PurPLe LaDy AiFA said...

wah.. cik belle preggy ke????? congrats in advance!!! hehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014