Tuesday, June 21, 2011

Cerita Cik Puan Belle dan Makcik urut


Sebelum bernikah tempoh hari, chey, macam baru baru kahwin beberapa hari yang lepas aje.. huhu, ok ok back to our main topic. Heh.

Sebelum bernikah, I ke spa. Macam biasa la kan, bride-to-be, bakal pengantin mesti la kan nak merasa pergi spa, buat treatment from head-to-toe, yours truly tidak terkecuali.
Ambil la pakej lengkap.
Lepas tuh, beautician goda i suh amek massage sekali.
Massage khas untuk bakal pengantin katanya.
I pun tanya la, kena tambah berapa RM lagi ni.
Die calculate, calculate, discount sini sikit, inform la total.
Sebab memang bawak duit cukup lagi, so okla, setuju.

Mulalah sesi cantikkan diri.
Buatla lulur, sauna, semua tuh la.
Lepas tu, tibalah waktu massage.

Dia pun start urut sambil berbual.
Untuk bakal pengantin, urutannya lain.
Untuk orang lepas bersalin, urutannya lain.
Untuk orang lenguh-lenguh sendi, urutannya lain.
Begitulah.

Pegang-pegang I, dia bitau "Ni tengah waktu subur ni, bila periodnya? "
I macam, yelah makcik ni, mentang aku nak kawen, macam-macam ditekanya. Hehe.
Tak kesahlah, i terima aje apa makcik ni bitau.
Yelah, dia kan lebih makan garam dari kita. Hee.

Makcik ni memang menekankan urutan di bahagian bottom part.
Sakit. Memang sakit. Tapi boleh tahan.
Takdela sakit sangat. Sakit yang boleh tahan la.
Dan geli juga. Haha.

Selesai spa dan urutan makcik, berendam dalam jakuzi.
Wuish, baru pertama kali rasa jakuzi, wah, syok betul. Hehe.
Terus rasa nak ada jakuzi sendiri bila ada rumah sendiri nanti.
Wahaha.

Selesai semua, pulang rumah.
Dan text bakal husband, (kini dah jadi suami-huhu), "Tadi pergi urut, makcik tu cakap, I tengah waktu subur. U dah ready to have a baby? "

Ok, esok sambung lagi.
Saje je kan tinggalkan persoalan tanpa jawapan.
Maaf, anti-klimaks.
Memang saje je pon.
Wahahahaha.


Esok kite sambung cerita ya.
Sesuatu yang mendebarkan yang pastinya.
Heh.




13 comments:

Cik Azizah said...

tak lama lagi ade lah rezeki tu..hehee Amin

Hidayati Farhan said...

wahhh, perkhabaran gembira ke atia? weehuuu. nk tahniah dlu ah cenggini :) eh ari tu cam da tahniah da. hahaha

Cik Belle said...

Cik Azizah: InshaAllah.. Amin.. =)

Hidayati Farhan: tunggu next episode keyh. boleh? hahaha..

ElyaElmo said...

atiaaa...aku nk ucap congrats jugakkk....tahniahhhhhhhh m2b

Cik Belle said...

ElyaElmo: hahaa. ko nieh. anti-klimaks sungguh la. hahaa.. sambung episode dua pulak. hehe

SHE said...

oh congratssssss!!! (^.*)

~LeeyanaRadhi~ said...

haha...saje atia ni tau...

xpe i tunggu i tunggu.. :D

Cik Belle said...

SHE: hehe, tq.

~LeeyanaRadhi~: tunggu tunggu.. episod akan datang lagi mendebarkan. wahaha

hana yoriee said...

heeeee..nak ucap tahniah sesiap gak lah!! =)

LisaLisut said...

if u smellllll what the rock is cooking.snifff snifff ;D

i doakan yg baik2 saja.amin.

UyaRayza said...

atia buat kt mane? nk p spa jugak ler hehe..bese2 makcik2 gitu die akan urut bg naikkan peranakan kite supaya nnti senang melekat hehehe..*cakap mcm dh kawen heheheheh*

Reen Tart Nenas said...

la cik belle nie. semangat nie.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

si cingkuling dlm perut aku cakap, dia nak kawan selain dari si nonet anak Yaya :) HAHA.


Aku dulu, sebelum kawen urut, pastu sebab belajar, aktif sana-sini,yada-yada, jadinya asyik tak berhasil je :p

maybe sebab stress kot buat dissertation. Pastu, abis dissertation, aku urut balik. Alhamdulillah, lekat.

ape2pun, semoga baik2 saje untuk kau mekk! lebiuuu!

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014