Saturday, June 4, 2011

Drama sebelum bergelar isteri


Ye, kami dah kenal lama.
Since secondary school.
Since Form 1.

Bila suami meyuarakan hasrat untuk memperisterikan saya, tanpa ragu, saya setuju.
Hihi.

Dan, kami bertunang.
Dan, persiapan giat dilakukan.

Sehinggalah 3 hari sebelum majlis akad nikah.

I text-ed him,

" I rasa I belum ready untuk berkahwin "

And, he replied,

" I pun, hmm "

" What should we do, then? "

Memang gila.
Memang rasa, ok, jom cancel majlis kahwin.
Sampai macam tu.

Maybe sebab I sangat stress.

Mana taknya, kasut majlis resepsi tak nampak lagi.
Ada big event kat Putrajaya. WTH*7(92**FHEIAJ&***O#J
Undi adalah rahsia kan?
Semua vendors dah start mintak duit.
Caterer mintak buat bayar full payment.
I nak keluar beli barang persiapan, parents tak kasi.
Kene grounded kat rumah.
Kecil hati dengan parents.
Menangis bengkak mata. Haha

Jadi, sangat stress.

Bila dia reply,

" Kita belajar sama-sama k. Belajar slow-slow "

At that moment, I cuma fikirkan tentang majlis nikah sahaja.
Harapan satu, agar saya selamat dinikahkan dengan kekasih saya.


Sungguh, dia tercipta untukku.
Terima kasih Ya Allah, atas anugerah paling hebat ini.


Alhamdulillah.






18 comments:

~~Miss iLa~~ said...

Tapi sekarang dah selamt jadi suami dan isteri... tahniah sekali lagi..hehhehhe;)

Latifah said...

^_^
tahniah Puan Athiah!

Miss Sunshine said...

Alhamdulillah.. segalanya berjalan dengan lancar kan.... Selamat pengantin baru.... ^_^

jooleata said...

Alhamdulillah.. dan tahniah again~

harzharun said...

alaaa yang....stress benar tu bunyinya...xpe..semua dah selamat...nnti, slow2 balajar hidup rumah tgga....jatuh bgn tu biasa...br la hidup ini indah...

Cik Hazz said...

makin dekat nak nikah, makin byk dugaan kan.. nwey dah selesai pun majlis you ;-)

http://cikhazz-is-writing.blogspot.com/

chemil ila said...

ape2 pun, tahniah...dah selamat nikah pun kan?? no worry ok.:)

emm..kalau saya yang cakap mcm tu kat tunang saya, mau saya kene sekeh agaknya...huhu

Xora said...

erm.. saya alami sindrom ni masa pagi nikah di masjid. Saya duduk dalam kereta dgn pengapit, sementara tunggu signal daripada abg saya suruh keluar bila rombongan lelaki dah sampai. Masa tu, mata dah asyik pandang gate keluar masjid dan cakap kat pengantin "aku takmo kahwin. ko gantikan aku". Then kena maki dgn dia, baru back to realityt. hahaha..

kaklong said...

salam cik belle...

sblm tu..TAHNIAH diucapkan..Semoga Hubungan Berkekalan Hga Akhir Hayat..amin.
back to story..tak pe la cik belle, semua tu dugaanNya..kita kne redha, yg penting suami tercinta disisi.
Selamat Berbahagian ye Cik Belle..oh yer, Cik Lynda ade dtg wding u kat putrajaya tu, u look nice, sgt cantik..dan pelamin pun grand n nice, persembahan semua ok,..yg penting makan sedap..thnks ye cik belle jemput saya..
Semoga Hubungan kita sebagai kawan kekal n kita tetap keep in touch ya..thnks for the info B2B nie..=)

CIK LYNDA & CIK BELLE (FOREVER)

nida-razak said...

huu..mmg saat dekat akn alami mcm ni kek ek..huu...xpe athia, sumenya da selamat..alhamdulillah..congrats.. =)

veesakura said...

yang penting, semuanya dah selamat kan? alhamdulillah.. congrats dear! :)

miszlullaby said...

Aah la kak bella, stress banyak la bile nak buat preparation kawen ni. Kene sabar banyak-banyak-banyak. Saye stress sangat sebab tengah nak final exam, pastu dengan nak cari benda2 kawen ni.

hari-hari rase tekak ni perit je tahan nak nangis. Dengan perangai family lagi yang terburu-buru bagai. Tapi xde sorang yang membantu. Isk Isk.


Nasib ade blog akak, bnyak membantu saye. Akak jangan delete blog ni tau.

Reen Tart Nenas said...

drama selepas menjadi isteri? :)

erin moshimoshi said...

wahhh okay la ... sekurangnye dh langsung ... alhamdulilah dpt lelaki yang memahami

Noniey said...

maybe ramai yg mcm ni gak kan..saya pun sama camtu seblm nikah..tetiba rasa mcm xbersedia..dan mcm2 lg,,nasib ada abang2 bg nasihat..sebb dorang sendri pun rs camtu gak..tahniah awakkk

^^mrs.deana^^ said...

hai..pn bella!congrates..sowi lmbt wish u..neway,slmat pgntin bru..dear,jgn kate drama b4 kawen,after nt pn lg byk drama..neway,smoga bhgia hdup d'smpg ur luvly hubster ^___^

Mawar misswateva said...

haiihh..seram dgr mek.
i yg lame lg ni pun salu je rase cm x ready lagi.=/

Lyana MK said...

yezza!! i setujuk! ade smp rase stress smp.....tak nak kawen!! tapi pikir positif kembali!

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014