Wednesday, June 1, 2011

Oh, suamiku!


Kiteorang asyik repeat the same words,

" Kita dah kahwin "
" Kita dah jadi suami isteri "

Senyum.

Habis majlis resepsi di Putrajaya, kami pulang ke Seremban.

Alhamdulillah, suami saya tau nak sangkut towel kat mana.
Senyum.

Tapi, ada jugak gumpalan atas lantai.
Hihihi.
I kutip dengan perasaan ikhlas.
Senyum.

" Berus gigi mmi yang mana satu? "
Kami dah mula berkongsi berus gigi.
No, takde perasaan geli geleman ke apa.
Semuanya kerana sayang.

Pagi hari, nak tukar cadar.
Tanpa I keluar suara mintak suami tolong, suami dengan ringan tangan membantu.
Alhamdulillah, moga begini sehingga ke-akhirnya.
Hihihi.

Selepas 6 hari menjalani kehidupan rumahtangga, dapat i simpulkan bahawasanya,

Kita mesti ada sikap tolong-menolong di antara suami isteri.
Kita mesti ada sikap memahami di antara suami isteri.
Kita mesti berkongsi dalam semua hal.
Kita isteri, layan sehabis baik suami kita, walau kite penat macam mana pun.
Kalau suami nak air, cepat-cepat buatkan air.
Jangan kata, nanti i buat, kejap lagi lah I buat.
Ingat, setiap langkah untuk suami, kita diberikan pahala.

Sambung lagi nanti ye.
InshaAllah.


Terlalu banyak untuk belajar dan memahami.




28 comments:

Syima Syaz said...

okeh...
memang tak sabar ni nak kawin...

Hidayati Farhan said...

auwww, sweetnya atia. nov, cpt dtg plis

miss puteri said...

hee.. comel. september cepatlah tba.heee

zimie said...

sweet ;)

mrs chenta said...

sangat sweet!!! semoga bahagia sampai bila-bila ya...

dyll basri said...

oh, suwittt moga kekal begitu sampai syurga.. and i hope to hav th same like urs nanti atia... ameen

Cik Syeeda Sobbihi said...

tk sbr nk kawen..huhu cepatlah bulan disember! semoga kamu bahgia sehingga hujung nyawa!

tqahmisdar said...

nk kawin..nk kawin (gatai)..hehe

Khalisa Ridzuan said...

i cant wait to get married to.biar sah semuanya.hohoh

K.I.N.A said...

auchh..so sweet..ok..mood nak kawen datang balik..hihi..

Cik Atun Banyak Nama said...

bahagianya pengantin baru. Congrats... semoga bahagia selalu hendaknya~

cheQmOomOo said...

alhamdulillah :D

Fariza said...

auwww.
so sweet...

♥♥relyza♥♥ said...

banyakkan juga bersabar dalam melayari kehidupan rumahtangga. btw, sweet entry. teringat masa awal2 kawen tempohari. auwww!

Reen Tart Nenas said...

yg penting, kena byk bersabar :)

"cikkin" said...

sweet sgt..bagaimana bahagian kite..?
tawakal..moga permudahkan segala urusan..=)

hana yoriee said...

hikss..romantik betul! hana pun masih lagi dlm proses pembelajaran..=)

liyana said...

auuuww, sweet nye.. x sbr lg 22 hari.. hehehe :D

yUmIe said...

hehe lps kawen mmg byk lg yg kte kne belajar kn??tp alhamdulillah suami memahami dan ade kala menegur secara baik.yg penting saling tolak ansur and ingat mengingati..since aku dh ade isi perut ni,die lg byk membantu.alhamdulillah..doa semoga ape yg ditunjuk oleh suami kte skrg ni berterusan.hihi

yUmIe said...
This comment has been removed by the author.
choclairissa @ intan said...

yup..memang rasa sangat indah..saya doakan perasaan indah korang berkekalan sampai bila2 ye..

hazlynda kushairi said...

hari demi hari kite akan pelajari sesuatu baru tentang suami ;) mcm aku, setiap bulan mesti ade yg baru ;)

harzharun said...

acececece....

hiksss..suke aku baca...

bestkan kawen...

tp aku x kongsi berus gigi..sbb aku blajar dlm berus gigi ada bakteria...hahahaha!!!!!!!!! tp hubby selalu ckp, ala, yg comolot tu xpe plak...tp still, aku x kongsi...nanti lecturer aku marah..hahahaha!!!!!!!!!!!

~~Miss iLa~~ said...

kak atia.... sweetnye...... sy bace sambil senyum2.. xsaba nak kawen..hahhaha... lagi 6bulan.... lame lagi kan!!!!;p

Xora said...

Yang halal itu sentiasa super manis dan nikmat daripada yg terlarang kan?!!

Fafa Meow said...

sweet..

cik tie@ibtisam said...

suwettt sgt~~~

Ms and Mr Red Ribbon said...

sangat sweet... luv this... thanks for sharing, sangat menyentuh hati...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014