Thursday, June 2, 2011

Pertama kali tanpa suami


Hari Rabu lepas, suami hantar I pulang ke rumah Seremban.
Dah 2 malam tidur kat Kuantan.
Nak fitting baju punya pasal la kan.

Baju bertandang?
Biasa aje.
Jubah labuh. Sekian.

Sedih betul la kan nak biarkan suami drive sorang-sorang.
Nak lambai-lambai lagi lah sayu hati.
Entah kenapa, bergenang airmata.

Bukan tak biasa jauh dengan kesayangan.
Tapi, bila dah kahwin, perasaan tu lain.
Sayu aje.

Bila masuk bilik, lagi lah sayu.
Hati terdetik, " Tidur sorang malam ni "
Sigh.

Tidur tanpa roommate baru, lain benar rasa.
Tidur pun bukak lampu.
Takut punya pasal.

Sebelum ni, ada teman nak borak-borak sebelum tidur.
Semalam, senyap aje bilik.

Sebelum ni, suami ada, cepat-cepat tutup lampu.
Tidur, lena betul.

Bangun pagi, tengok sebelah, rindu rasa.
Sebelum ni, bangun pagi, ada suami.
=)


Itulah kehidupan.
Harapnya, saya lebih tabah lagi.
InshaAllah, Amin.




15 comments:

Xora said...

hari tu D tertidur kat luar pasal tertidur tunggu bola

mood: amat geram~

tahu tak kita takut tidur gelap2.

miss puteri said...

wekend nie jumpa lagi. sweet sungguh atia.. semoga tabah dan tabah.. rindu itu indah.lagi2 yang halal..(~_^)

Hidayati Farhan said...

alololo. jelesnya bc cite kamu atia

yUmIe said...

huhu mmg kn..aku mle2 dlu pn mcm tu.tp kuatkn jgk ht sbb mmg kami duk jauh2.skrg ni asal dah berkepit lbh 2/3 hr(especially time blk kg lme2), lps tu haru le masing2 xnk psh.hehe.lps mle r meroyan sorg2 rindu..hihi

hazlynda kushairi said...

sabar babe. dugaan ldr ;)

masmOna said...

Itulah lumrah kehidupan kak tia..ecece..

sis xora: mubin pun pernah tertido kat bawah depan tv..tp kul 5 lebih baru dia terjaga masuk bilik..sabo je la..hehe

Reen Tart Nenas said...

hehehe xpe2. biasa2 kan. mana tau lepas nie kena outstation jauh. huhuhu *nanges - next week kena tinggal lagi.

amy fahmi said...

sweet. :)

Cik Belle said...

Xora: hohoo. nasib suami saya bukan kaki bola. selamat. hehe

kite pun takut tidur gelap. ehehee

miss puteri: chey chey chey. kawen dulu put! haha

Hidayati Farhan: aloloo.. kamu pun pasti melalui ini.

yUmIe: Yumie, tabahnya k... harapnya aku boleh jadi cam ko gak. hehe

hazlynda kushairi: babe, bukan senang rupanya... sighh

masmOna: ecey cey cey.. mas. nanti datang majlis kat kuantan yer!

Reen Tart Nenas: nak biasakan tuh kene ambil masa tuh..sigh...hehe...

amy fahmi: im sure ur other-half pun sweet punya. hee

G A D I S K A C A M A T A said...

i 3 hari kawin dah kena pisah ngan my hubby, disebabkan oleh kerja.. dia kat utara, i kat KL.. till now we all jumpa on weekends.. but insyallah, everything goes well.. hehehe..

Nadya Zahid said...

atia-nadya kan kekadang selalu gak tido sorang coz hubby dok luar tgk bola..xlarat nak tunggu die sampai hbs bola...pas hbs bola die masuk bilik, kite dah tido dah pon..huhuhuhuh :(

erin moshimoshi said...

ehhehe so xde suami ..makan makan sendiri ...tidur2 sendiri ..cuci baju sendiri ..auwww sunyi sanad ..auw

etty said...

sedih baca sebab bayangkan diri sendiri. malam ni first time tanpa suami...esok baru jumpa balik...sob sob sob..

sheila said...

omg..sama sgt2..mggu ni majlis bertandang, suami balik melaka dulu..smlm tido sorang2 buka lampu..sedih..rase sunyi...

Adawiyah A.Halim said...

Syahdu plak rs...hehehehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014