Wednesday, October 6, 2010

W-progress: Booking Part 1


After a month looking for a videographer for my W-day, I ended the journey today.
Phewww, lega.

Team A: Considering they were ex-(ehem, from a well-known company) and comes with 2 cinematographers with a good price tag compared to others yang sama price tag tapi, 1 cinematographers sahaja. Editing was good, video tak pening, tak goyang-goyang, some more they will cover the event from start sampai wrap up! Young and talented, I must say. Still new. Previously, they work with this-company for about 4 years sudah. And suddenly, they quit and set up their own business. Dah setahun sekarang. PR was damn good. Idea I semua diterima baik. And ya, they were so good.

Team B: Ya, they were from ex-(from a well-known company juga). PR was good. Senang berurusan. Pantas segala benda. Have meeting him and ya, suka amat cara dia bekerja. Editing was good. Like what I want for my nikah montage nanti. Quote me with a very good price.

Team C: They were from a well-known company. Pantas juga segala benda. Editing wise, good. Catchy video and clear sangat. Cinematography style. I believe that the principle akan cuba sedaya upaya untuk memberi tunjuk ajar kepada anak didiknya. And InshaAllah, usaha mereka akan berhasil dan video juga makin bagus! I support your team! Yeah!

So, yeah, team mana yang I booked?

Team B and Team C.
Bukan nak cakap Team A tak bagus, cuma saya mahu video nikah yang leleh-leleh. I love dinawedding punya style. Banyak video dari dinawedding buat I leleh-leleh. So, since then, I dah tetapkan dalam hati, mahu style macam ini. Since Team A lebih kepada catchy punya style, I doubt they can't do well on leleh-leleh video. Eish, sepatutnya kita kena yakin kan?! But, knowing me, I tak sanggup tanggung risiko. Bila mana Team B kasi good price, sudah, I dah susah nak tolak! Haha. Fikir 3, 4 hari, and deposit paid! Berdoa agar dia merupakan pilihan yang terbaik. =))

Nikah + Playback untuk reception = Team B

Sadly to mention, Team B no more available on my reception. Sedih, sebab bila mana dah tukar tarikh, dia dah no more available. Masih available, cuma bukan dia shoot la, dia pass this job to other videographer. Sekali lagi, I berbelah bahagi. Jadi, I have to find another videographer untuk cover reception.

Untuk reception, I perlukan one BIG team. Sebab nak cover one BIG hall. Haha. So kebanyakkan yang below than 1.5k, cuma datang seorang videographer sahaja. Sampailah, i dengan nada tak malunya, merayu pada mereka ni. Haha. Alhamdulillah, diperkenankan. Alhamdulillah sangat! I've compared with other VG, and ternyata with the price been offered to me, what else to say, mereka adalah yang terbaik!

Reception = Team C

Alhamdulillah, lega sangat lepas dah booked videographer.
Later, I buat list seperti dijanjikan ya!


P/s: Banyak sangat draft tengah queue untuk di-publishkan. Sigh.





35 comments:

ElyaElmo said...

wahhh!! bell..progress anda sgt pantassssssssssss

PurPLe LaDy AiFA said...

sape2? nakkk tahu and nak tgk2 video.. huhu

ohh, cik belle berjiwa lembut and romantik rpnye.. no wonder nak video nikah yg leleh2.. hehe. different wif me, i mmg dah kasi taw kat OV tamoooo video sedey2. nak ceria2. hihi

NahWaL said...

ok boleh agak B and C sapa uhuhu


mesti bes punyerlah!

~ mizzAmy ~ said...

bestnya!! tapi betul ckp cik belle, video tangkap leleh lagi nampak best. my cousin that day pun ada buat video2 jugak and everytime i tgk mesti nangis terharu.

Cik Belle said...

ElyaElmo: Tengah ada duit, haku booked je semua. wahaha. takde duit, duk diam-diam. Haha.

PurPLe LaDy AiFA: Aifa, nanti kite post video ya! hehe... sapa tuh, ehem, nak kena bitau sekarang ke eyh? hehe

haha, aifa, yes, i jiwa-jiwa sikit. ahaha. untuk reception i harap diaorang kasi ceria2 sikit. nakmo nangis2. haha

NahWaL: hahaha. dah tahu duk diam-diam. huhuhu. nahwal, pilihan terbaik kah ini? =|

~ mizzAmy ~: ok, lega di situ! hehe.

NahWaL said...

terbaik punyerrrrr.kita kan sama taste hehehhe

hana yoriee said...

hah..akhirnye booked juge pas dah pening2..bagus2..hehe..tak sabar nak tgk vid cik belle *bulih?* =p

mysarah said...

2 videographer. best!

farahfatihah said...

fara rasa fara tau heheheeh bak kata nawal..boleh agak =P

Cik Belle said...

NahWaL: Aminn. huhuhu. taste sama, dah orang tau dah hint-hint. hahaha.

hana yoriee: bulih bulih! nanti sedia speech please. bulih masuk video. hehe

mysarah: terpaksa sebab tamak nak semua. haha. adui, cut cost kat lain please. hihi

farahfatihah: fara pun amek depa eyh? tihihi. fara duk diam-diam senyam-senyap k. hihi. hopefully, lepas ni hati tak berubah sudah.

si kecil said...

huiyoo! best! tau jugak!! good choice babe..hahahaha.. mintak2 la jiran depan umah saya bagi free nanti..aminn..hahahaha.. kenal pun tak..ada hati nk free..(diorg baru pindah)

Cik Belle said...

si kecil: don't worry, i doakan untuk u. Amin. Hehe.. makeup dengan kakak tu jadi ke? hehee

sharifuddin N shakina said...

nak pantas mcm belle juge..tp blum cukup wang lg..hehe..bulan 12 ni baru nk serang semua..

Renee Meow said...

hye..ee beshnyer dah dpt videographer..2lak tu..mesti chantek video tu nanti kan.. :) cant wait to see it..

share le dgn kami sapekah videograpeher iteuw.. bleh we all wat comparison..hehe :D


meow~

Cik Belle said...

sharifuddin N shakina: don't worry dear. letak depo dulu pon takpe untuk booking date tuh. nanti ada duit banyak sikit, boleh tambah-tambah lagi. ehehe..

Renee Meow: Amin. Harapnya outcome dia cantik la hendaknya. hehe. ok, nanti i share the list ok! =)

nuptiles said...

wuwu, dah book...tahniah2..
nak tahu gak....

AnEs said...

belle, i tade idea lgsung pasal videographer ne..tp tau nak yg sayu2 touching2 and nak videographer..hihi..nanti please share the list ea..thanks!

Cik Belle said...

nuptiles: =)) check inbox fb anda please. hehe

Cik Belle said...

AnEs: ok sure Anes! nanti i share ya! =)

Leeyana said...

ngeh3x..rasenye tau jugak...tihiih..
sure best.. =D

miszlullaby said...

xsaba nk tgk kak belle kawen.=)

sk said...

cik belle,

adekah team B n C tu seperti yg berada di fikiran ku ini? haha tp team B mmg konfem sape. comel tau dia email i sebut nama bloggers satu2. hahahaha

missbutterfly said...

atiaa...saya tau kottt???heheee

Anonymous said...

banyak betul duit you. kalah anak menteri gitu. duit loan ke? huhu.

Cik Belle said...

Anony: huhu. tak banyak pun duit.. survey banyak-banyak akhirnya jumpa jugak yang termampu.. Alhamdulillah, rezeki murah betul. itu pun, playback I dapat free je.. rezeki nak kawen kot orang kate. hehe. isk, kalau boleh tak perlu la loan nak kawen..baik beli rumah kot. I student full-time u, sapa nk kasi i loan? huhu. ada part-time job+business, boleh la buat bayar wedding sikit-sikit. hee.

thanks for dropping by. =)

Diya Yusof said...

Hi there,
Blh x share videographer list..i try to search for videographer la tp jmp 1 je yg best..kalo blh nk byk2 list sket so that ican compare..hihi

Cik Belle said...

Diya Yusof: Hye dear. may i have email, please? =) nanti i email to u! =)

ashieBee said...

hello cik belle :))

do u mind sharing the list with me too? mcm tk ramai yg affordable sgt. haritu ade contact sorang tu starts from 6500rm. adoi!!!!

my email utterlybeautifool@gmail.com.

thanks in advance!

-xx; ash

Cik Belle said...

ashieBee: hye dear, check ur mail! =) i dah forward to u. hihi

AmyButterfly said...

cik belle.. ley x share sape videographer tu??? i pun ngah survey2 tp xd idea sape yg besh ne

Ejad said...

atia,

hehehe..can u share your team b and team c with me..bcoz i pon tgh dok mencari videographer yg cover from my nikah day and resepsi juge..need ur help beybeh

email me tau : ejadrahim@gmail.com

Anonymous said...

Heloo.
Can i know the list of videographer tu. I pun tgh carik.
my email add
nur_amayeen@yahoo.com.

:) i tunggu ye.

najwa said...

hi, cik belle. saya suke baca blog awak..banyak info saya dapat...terima kasih banyak...anyway, bole share ke list videographer and photographer yang bagus dan x banyak makan duit ngan saya? ni email saya: najwashukeri@rocketmail.com

btw, good luck utk wedding awak nanti =)

princess pnky_girlz said...

i pun tgh cr videograpjher..leh bg contct b n c?

Sweet Sticky Toffee said...

hi dear.. i found ur blog while i was googling for a good wedding videographer! found urs! n im also looking for videographer yg bole buat video sedey2 style. hihi. wondering if u could share with me? sorryyy i know u posted this like a few years ago. my email is aimihafizah@yahoo .com

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014