Monday, October 11, 2010

Tutorial: Pillow Cover


I never knew sewing a pillow cover is so easy.
Tak percaya, check this out:


Jadi tukang jahit la pulak lepas ni.
Haha.

Siapa yang berangan nak ada bantal banyak-banyak letak tepi dinding waktu majlis nanti, boleh la cuba-cuba nak jahit sendiri.

Idea 1: Sebagai props tambahan untuk pelamin dan decor dalam rumah. Kain satin biasa pun murah sahaja. Ala, nak pakai untuk satu hari je pun, jangan membazir! Huhu.


Idea 2: Sebagai hiasan tambahan untuk katil pengantin. Sesuaikan dengan tema.

Sumber: Google Images


12 comments:

hana yoriee said...

mmg nak jahit bantal2 sbg deco jugak..hehehe..

PurPLe LaDy AiFA said...

wah, best nye banyak bantal! leh wat pillow party.

suka deco bilik pengantin tu sbb ada unsur kaler purple!hee

Hana said...

huhu. tlupe plak bantal kecik2 ni.. adeh... nak kne beli la 3 - 4 biji kan.. nanti plain plak kat katil tu..

amElyn said...

wahhhh! i loike!
tapi, sempat tak nak jahit??
tapi persoalan pertama, agak2 rajin ke nak buat?? huhuhuu

♥✿♥ Fariza ♥✿♥ said...

bestnya. mmg berbaloi buat sendiri kan. thanks.

isabelle said...

interesting..thanks cik belle kasik i idea nak hias bilik bubuh banyak2 bantal..

baru tgh pikir-pikir cmne nk hias bilik =)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

okeh semarttt ahh kalo letak banyak2 jadi props atas katil :)
idea utk aku nak deco bilik kengkawan nanti :)

farahfatihah said...

adoii dah xrajin nak jahit2 ni huhuhu

anaztasias einz said...

thank cik belle for tutorial.

btw, saya dah xguna ek link nora aira tu. kalo ada kelapangan nanti exchange with my new link yea. tengs =)

http://norapurplebridez.blogspot.com/

stay cool,pretty n healthy :)

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

eh, suke sangat mek! as deco mmg cantek. mek, buatlah... aku ni tangan keras bile bab menjahit HAHA :D

Cik Belle said...

hana yoriee: hana... rajinnya! =)nanti pinjam bole? ngee

PurPLe LaDy AiFA: obses with purple ye aifa? hii. i nikah nanti ada campur warna purple juge. heh heh

Hana: huhu. cepat masukan dalam list-to-do! =)

amElyn: mek, jangan mengada! perantin kene duduk rehat letak lotion dah sekarang ni. haha

♥✿♥ Fariza ♥✿♥: hihi. betul-betul. kene buat calculation sikit ni. =)

isabelle: owh ok. =) hopefully, ada la idea sikit kan nanti nak decor macam mana. ngee

♥ balkidz_hunny ♥: bilik aku pun boleh babe! hahaha tumpang sekaki, please. ngee

farahfatihah: fara, next month perantin wuu.. nakmo stress-stress. ngee

anaztasias einz: hep. nape tukar link ni? isk2. patutla dah lama tak dengar cerita. ngee

♥ hazlynda kushairi ♥ : habis tu, tangan aku macam la lembut sangat. haha. tatau la nak jahit sendiri ke nak tempah ajo.. huhu

masmOna said...

kak tia, nmpk macam senang. tp mas nk pegang mesin jahit pun tak reti. camno tuh? haha. tapi nak bantal banyak2 jugak.huhu

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014