Friday, October 15, 2010

Bajet 2011, bawa makna?

Bajet 2011 mengembirakan saya juga!

dan pasti juga kamu:

* Pemansuhan duti import ke atas 300 barangan kegemaran pelancong dan rakyat tempatan pada kadar lima peratus sehingga 30 peratus bagi menjadikan Malaysia destinasi utama membeli-belah di Asia.

*credit to PurpLe Lady*


Time driving from kL-Seremban, I dengar perbentangan belanjawan 2011. I senyum sendirian bila dengar yang duti import ni dimansuhkan. Jadi, apa? Wohoo. Gucci satu please. Ahaha. No-la, mimpi aje ni.

Saya rasa, lepas ni, ramai B2B listkan designer handbag sebagai item mesti-ada-dalam-tray-hantaran. Heh Heh Heh. Tak taula harga kalau takde duti import tuh murahnya yang paras mana. Haha.


P/s: Gelak sendirian bila dengar yang *dalam-dalam* pun tax dimansuhkan. Nasib takde dalam dewan, boleh gelak secara berjemaah pula. Heh.




13 comments:

Asfahani said...

betul ke atia?tak tgk berita jgk.weee tak sabarnye nak tgk harga baru!

Cik Belle said...

Asfahani: As!!!! rindunya!! Alhamdulillah, new image? since when? happy. =) As, beli paper esok. lengkap sikit report. hehee.. yang pasti betul dah statement ni. cuma tatau bile nak mansuh, i mean kuatkuasa bila la kan. hehe.. best kan? =))

cik syahira said...

assalamualaikum cik belle,

saya pun dengar masa ulasan tv3 8pm.. sengih-sengih ni bila cukai hp dikurangkan juga. dalam kepala dah fikir, boleh la usha bb 1 lepas ni.
still, nak tau juga la paras mana harga dia boleh turun kan?

♥♥relyza♥♥ said...

wah! best ni...blh gak mommytobe nak melaram. agagaggaa

PurPLe LaDy AiFA said...

heee. yg tu yg plg menarik kn??? hihi. pastu yg dlm2 dimansuhkan pon menarik gaks.. ;)

Durruz said...

wohoho.

mmg thn dpn la jwb nye bli hntrn hp. hehe...

si kecil said...

cukai jualan henpon pon dimansuhkan..yeeaayy!! iphone!!!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

HAHA. Aku dok depan Tv semalam dgar bajet. :)
cukai jualan hp mansuh, kereta hybrid tak kene duty excess, nak buat penyelarasan gaji :)
wowweee..macam best je!

miszlullaby said...

iye ke?hihi...best la kalo camtu=D

Hana said...

yeah.. bleh shopping lebey next year :)

Cik Belle said...

cik syahira: wassalam, sya. kan..cukai hp pun dikurangkan. huhu. a perfect time to get a new phone. uhuhu. i pun nak BB jugakla. chey chey. hehe.

♥♥relyza♥♥: amboi, amboi. dah pasang niat dah tu. ehehe. melaram cantik-cantik la lepas ni boleh terima anugerah mommy paling gorgeous! hehe

PurPLe LaDy AiFA: aifa, true! ni paling menyeronokkan. ehe

Durruz: =) iphone satu. hehee

si kecil: nak jugak,peliss. eehe

♥ balkidz_hunny ♥: aku rumuskan, tahun 2011, tahun berbelanja secara berhemat. heh. boleh? haha

miszlullaby: best best! hehe

Hana: horey! heh heh

ElyaElmo said...

Ohhhhhhhhhhhh..x jadi usha hp br thn ni laa gamaknyee kann :D

♥♥relyza♥♥ said...

wah!wah! mommy paling gorges ekkk..hehehe
nak beli BB gak neh tp tahan dulu. beli nx yr. untung2 murah sket compare to this yr nye price. pehtu ngendeng2 kat hubby mntk reward sempena melahirkan baby. aci tak? agaga

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014