Sunday, October 24, 2010

Real Wedding: Elly+Johan

Date: 24th October 2010
Venue: Dewan Sri Melati, Putrajaya
Couple: Elly & Johan

So, yeah, on Saturday, my fiancé and I went to Elly's wedding.
Alang-alang nak berbincang perihal dewan, jadi alang-alang kan singgah dulu isi perut.
Eyh, panjang langkah nampak. Hihi.
Memang dah plan, nak makan nasi kenduri hari ni.
Ada 3 jemputan untuk dipenuhi.
Penuh seat belakang, I borong hadiah kahwin untuk bloggers. Ahaha.

Eyh, melalut. Selalu tau, macam ni. Maaf. Sambung balik.

Tiba aja depan dewan, Alhamdulillah nampak meja khas untuk hadiah. Terus letak hadiah yang dibalut rapi dan snap ini.
Sebagai pemanas petikan orang kata.


Pre-wedding mereka! Diframekan. Cool~
Tiru boleh? Hihi.

Lepas tuh, lihat kiri kanan, mencari guest book area. I tau, bloggers mesti ada guest book area ni. Jumpa! Cepat-cepat hampiri.

Dan, blur sekejap oleh kerana pening nak pilih warna pen apa nak guna.
Making decision ain't easy, u know!
Dan, pick blue! Mood biru nampaknya!
Walaupun, tema warna Elly adalah merah+hitam+putih!

Sebab blur, cuma coret something yang general:


Tok sah tenung lama nak baca, tilik tulisan Cik Belle ni orangnya macam mana, ye?
Huhuhu. Tulisan sebijik-sebijik biar jelas. Haha.
Merepek lagi, maaf!

Dah tulis, tadaaa! Excited sangat dapat jumpa wishing tree ni!
Suka nya, la-hai!

Suka sangat!

Duduk dekat dengan pelamin dan meja beradap.
Sempatla snap pelamin cantik ni!
Red you! lawa ok!

I memang biased sebab i memang suka merah juga.
Warna family pink la katakan.
Ok, takde kaitan.

Cantik kan, gabungan warna yang takkan mati dek telan zaman punya!
Suke-suke je ni predict! Haha.
Jangan terpedaya!
Stick to ur colour theme, please. hehe

Kan dah kata, dekat aje kedudukan i dengan meja beradap. Hambek kau, depan mata!
Huhu. Kek dah dapat agak dah dari,tak lain tak bukan, MAC!
Kalau salah, ampun maaf. Tihihi.

Kesimpulannya, warna tema digarap sebaiknya oleh Elly!
Congrats to u!

Nah, present to u, Elly+Johan :

Cantiknya! Bagai bidadari kayangan. =)

Yeay! The train. panjang cantik, kan?

Now, the door gift:

Bawa pulang ini!

Suka!

Ada jajan! Double suka!!
Nom..nom..nom..nom..

Lepas pada wedding elly, i bergerak berjumpa dengan orang dewan untuk uruskan perihal dewan. Mungkinkah akan bertukat venue? I don't know.
Dah mula jatuh cinta dengan venue terdahulu sebenarnya.
Dilemma.

Perbincangan mengambil masa yang lama sehingga i terpaksa batalkan hasrat ke wedding Eila dan Hana. Sedeyhnya! =(



18 comments:

farahfatihah said...

wahhh jeles tul..wedding eila n elly xdapek nak p....sob sob sob

hana yoriee said...

waahh..canteknya train baju dia! hehehe..=)

cik belle, kite nak set kol bape ni rombongan this week? hihi..PM kat FB pelisss..

amElyn said...

i pegi! tapi sampai lambat!
n the jajan dah abes.. sobs
luckily zara's there..
hihi..ada gak teman.. =)

missbutterfly said...

cantik betul baju diaa... eh..pelis diskas rombongan cik kiah hujung minggu ni nanti!

Cik Belle said...

farahfatihah: fara, kenapa tak dapat nak p? =(

hana yoriee: kan.. panjang-panjang meriah mek! hehe

amElyn: lyn, i mencari-cari jugak u! mana la pengantin baru ni. hehe. ala, dapat jumpa zara jugak? syoknya!

missbutterfly: tihihi, ja, kite p rumah xora dalam area kul 12-12.15 sila tiba di petronas lepas exit tol kajang. tau kah?

aziraarif said...

i pegi jugak..tp pegi sorang je..hubby takde..sbb i tahu wedding elly ni mesti meriah, gagahkan jugak walau hubby tak dpt meneman...tp i pegi sgt sekejap, even tak mkn pun..maklum la kesorangan..tak kan nk mkn sorang2..segan i..dptla snap 3 pic..nak balik tu , i bersalam kaut dgn emak elly..hadiah tak sempat beli so salam kaut je..hehe

Cik Belle said...

aziraarif: azira, i text u on saturday. kenapa not sent to ur number eyh? i try banyak kali. =( i datang dgn tunang i. kebetulan nak jumpa orang dewan. i datang around kul 1230 macam tu sampai kul130. nak balik baru tau, pengantin baru nak berarak. tak dapat salam dgn pengantin. =(

cik senah said...

meriahnya doorgift depaaa.. sakan noohhh..! aiseyy.. nie bikin fenin pala cik senah memikir hal doorgift niee.. :( hurmmm..

p/s: ingat nak bg sorang satu jaa.. (menda buleh makan.. - org dewasa : bunga teloq (apa lagik kann..? ) budak2.. - bg lollipop ka.. cotton candy ka.. cukup kott.. (bg byk2 menda.. mcm lah bajet grand benaq cik senah niee.. !~ ) ahaksss..!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

sayang, jeles ko dpt pegi wedding elly. malang tol aku hari tue, sume wedding terlepas!!

mek, rombongan cik kiah ke wedding zaila aku join. wedding xora tak dapat sebab aku kene setel hal BFF aku tunang kul 12tghari. so aku harap setel by 1.30, then aku shoot gi wedding zaila.
so, jumpa kat sane terus ehh? nanti aku text ko!

farahfatihah said...

domam la cik belle huhu musim kot

aziraarif said...

sorry cik belle..i baru balik dr bali ari sabtu tu..bateri flat kat sana, mmg semua org tak dpt call i..i sampai KL kul 6 mcm tu..its ok cik belle...nanti wedding u i dtg eh..oh ya, Ann nye pegi tak?

ElyaElmo said...

wuuuuu....klo tak pasti kiterrrr jumpeeee kannnnnn

Cik Belle said...

cik senah: betul! sakan! best3. intan, i pun pening perihal doorgift. hehehe. idea yang bagus juge andai nak kasi pelbagai doorgift untuk dewasa, kanak-kanak, kawan baik, semuala. hihi

♥ balkidz_hunny ♥: okies! jumpa di wedding zaila! dalam kul 2-230 sampaila kami, InshaAllah. ko snap perantin berarak please. hehe. nanti boleh tgk gambar dari ko pulak. ehehe

farahfatihah: aloloo.. shiannyer.. nak jadi pengantin, jaga diri bebaik naa..

aziraarif: o yeke.. no wonder lah.. =( my bad jugak, tak kasi u, i punya number! isk. InshaAllah, nanti wedding i, jemput semua, InshaAllah. wedding ann? em, i tak pasti dapat jemputan ke tak. ehe. sogan la mek. tihihi

ElyaElmo: tuhla! =( takpe, wedding minggu ini! hehe

FaiHash said...

wah , best nya yg pokok tu ;)

comel je nmpk :D

kay kamal said...

i came but tak jmpe memane bloggers pon.. i came in mase elly tga mkn.. i got lost almaklum not a putrajaya person...dang~~

p/s: going to xora's/zara..pls if ade sane wait for me..

kay kamal said...

i mean zaila..lol

Cik Belle said...

FaiHash: kan.. hihihi.. saya pun suka! =)

Cik Belle said...

kay kamal: alahai.. kalau tak, boleh jumpa2. =( kay, jumpa di wedding xora n zaila ok! nanti i text u! =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014