Wednesday, October 27, 2010

Majlis malam hari


Something for your night event.
Be it solemnization or reception at night.

Help!!
Apa nama ni??
Mana nak cari??
Kedai hardware ada? Haha.

Mungkin time christmas nanti ada kot?
*_*

Waa, mesti ada!
Lantern.
Tealight.
Tealight candle holders.

IKEA!

Psst, "Lantern for tealight, Ikea" is on sale starting from 6-19 Dec 2010.
RM 14.90 after discount.
(Normal price = Rm25)
Must grab item!

Or anyone tau, mana lagi murah?
Sharing is sexy! =)

Fairy lights!
As a backdrop untuk meja beradap.
Chomels!

Again,
Tealight, tealight candle holders
Rose petals

Square and pillar block candles
A plate
For guest book/ dessert buffet table, maybe





20 comments:

AnEs said...

hihihi..jom kite borong tu jom..ape name lampu kecik yang tergantung dalam gambar 1st tu?nak cari macam tu jugak..pasang malam masa nikah ke reception ke syahdu nye..plus,deco yang ne boleh buat juga tuk majlis yang kat rumah kan..hihihi

Leonora Halim said...

dkt kedai hardware byk... yg gambar 1st tu bukan fairy lite tau... mentol biasa yg kecik sket dari normal.. opps.. paham tak? ehhe... bentuk bulat.. bukan bujur... and selalunya wire n bulb dijual berasingan...

farahfatihah said...

wahh jom kita beramai2 g ikea!!!

K.I.N.A said...

sungguh eksklusif!..btw belle..kina jawab dekat sini la..kina ex SMART tp 2 bulan je..pastu masuk SEMSAS..nangis2 tau nk tgglkan SMART..hehe

eda eliana said...

klo majlis waktu malam... n kalau pandai organize lampu... confirm happening gile..... cantik n nmpk meriah..... =)

yUmIe said...

owh cik belle..sye mahu cari lilin gabak2 itu..huhu

Cik Belle said...

AnEs: haa tuhla. apa tah nama die. kene bawak pic ni g tunjuk kat apek. hahaha. anes, kalau dapat bitau ok! =)

Leonora Halim: ok faham! kedai hardware ade eyh. yeayyy!!!! nak p cari! yes yes yes!

farahfatihah: fara, lantern tuh je on sale. yang lain, tak sure la! huhu

K.I.N.A: uhuhu.. yeke.. takpela, semsas pun dekat je ngan smart. uhuhu.. tak sempat la kenal mana satu kina. hehe..

eda eliana: betul tu eda. kalau malam, ada lampun cantik. suasana pun cantik la! =)

yUmIe: yumie, boleh tengok kat ikea, KK Home Deco or Romantika k. banyak! ada certain ikea murah. certain kat lain murah. kene banyak jalan. hehehee

The Spasmodic Scribbler said...

I love the vintage white lanterns in the pics and planning to have lots of them on my wedding! But my event won't be at night though.

Sure malam lagi cantik kan? =)

aziraarif said...

go for it cik belle...mlm best ...make up pun tak cair

missbutterfly said...

lantern, candle and fairy sangat santek utk malam..esp kalau buat garden wedding kan? =) kamon atia!!

MarelFira said...

kakak, mn nk cr tuh..cantik sungguh..

if ade, confirm bride yg cantik mcm akk lagi menyerlah!

Cik Belle said...

The Spasmodic Scribbler: dear, u can have them on day event jugak! no prob at all, i guess. decor with flowers around the lantern pun cantek!! please, have them jugak on ur wedding nanti! =) so english~ hihi

aziraarif: betul ke tak cair? huhu. i amek mua murahan aje. huhu

missbutterfly: garden wedding dalam angan2 ku musnah boleh? hehe. InshaAllah, akan ku cuba usahakan. hihi

Cik Belle said...

MarelFira: nak cari apa tuh? uhuhu. jalan2 mesti ada jumpa kot. =)

Adawiyah said...

cik bella, paper lantern yg murah2 dkt petaling street, RM4.90 jer..kwn sy yang bg tau..dia beli tuk garden wedding dia ari2..

hana yoriee said...

owhh..hana pun mahu itu fairy light!! huhu..

WillBe.Mrs said...

yeay..! ada idea utk my recept on nights..! actually ada terpk utk meriahkan dgn lights, tp kne ask vendor dorg ada ke x bnda2 nih..TQ belle...

♥ balkidz_hunny ♥ said...

yang, lampu tu memang ade kat kedai hardware.
eh, lantern tu memang IKEA murah wehh. aku dh tengok tempat lain. dan aku pon dah beli 2 sebenarnya. HAHA. :) kaler itam la tapi sebab aku kan suka itam :)

Cik Belle said...

Adawiyah: wah, murahnya! thanks dear for the tips. =) mesti wedding member u best kan! ada paper lantern. huhu

hana yoriee: hana, jumpa murah2 bitau deyh. =)

WillBe.Mrs: yeay! =)).... kalau vendor ada, bagus semuanya dah jimat. =)

♥ balkidz_hunny ♥: yeay! thanks dear. nanti aku nak p tanya kedai hok ceruk2 kampung sikit. kot boleh dapat murah2. wahahahaa.

missbutterfly said...

hahaa..aku baru prasan ader lagu arctic monkey sini..

Cik Belle said...

missbutterfly: haha. selamat layan, mek! =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014