Tuesday, October 12, 2010

Mimpi di siang hari


Saya hanya mampu bermimpi...

Pelamin nan indah

Nampak tak, bantal-bantal bulat tepi dinding.. Memenuhkan ruang.
Gubahan bunga di penjuru ruang.
Ok, idea diterima.

Ok, tapak untuk hantaran kedua belah pihak.
Wrap with satin, kan?
Ok, idea diterima. Masalahnya, mana nak sewa?
Harus ke pergi beli satu? Melampau tak?
Heh.

Ok, cleopatra chair. Idea diterima pakai.


Platform untuk pelamin adalah double disitu. Agak-agal decorator ketuk kepala I tak?
Huhu. Bunga menghiasi keliling platform.

Meja nikah juga. Mana nak sewa, ni?
Tempah? Bridezilla, betul heh


Warna putih, (or is it ivory?), nampak exclusive kan untuk hari nikah. Dengan lighting kekuningan, nampak majlis mahal aje~

Saya pakai silver, tak ngan dengan warna begini.


....kadang, mimpi juga bisa jadi realiti.


32 comments:

ReYNa said...

cantiknyaaa..semua tu boleh kalo fulus cukup.hoho.bestnya

♥ balkidz_hunny ♥ said...

meja nikah menarik.. :)
sila DIY ke, tempah ke, nanti publish kat belog!

Cik Belle said...

ReYNa: hoho. betul la mek. nampaknya, i kene duduk diam-diam bertafakur. tak boleh banyak cerita. fulus nan ado.hahaa.

♥ balkidz_hunny ♥: ko nak suruh aku bertukang pulak? dah jadi tukang jahit, sekarang amik alih jadi tukang pulak. wahahaha.

Moose said...

meja nikah boleh beli ikea! cos i bought 1. haha

balqish jaffri said...

lawa..ni bukan mimpi dah..tp realiti!
tp realiti untuk org yg betul2 poket tebal la.. :0

Cik Belle said...

Moose: Ikea! Yeay! heh heh, tak pon, lepas ko nikah, jual kat aku sudeyh. boleh la moose, boleh la.. huhuhu

balqish jaffri: yang poket tak tebal macam saya ni macam mana agaknya? duk diam-diam jela. huhuhu

PurPLe LaDy AiFA said...

cik belle,
platform tempat letak hantaran tu boley buat sendiri. DIY je. aritu utk nikah i ada buat sikit, tp sebab wrapper x cukup, and terlalu last minute kalut nak kluar g beli lagi, terus x jd pakai. tp kami guna kotak yg yang leper panjang and sama saiz semuanya je.. sempat lg kalo cik belle nak buat sendiri..

thezaila said...

bermimpi xpe.. lagu pun ia nya free... dan x mustahil mimpi menjadi kenyataan.. macam cerita Puteri Impian tu.. huhuh

tinggal 16 hari.. aku suka merepak.. muhahha

AnEs said...

huhuhu..nanges tengok..lawa nyee..boleh tak nak buat cani,tapi fit in kat rumah yang kecik..hahaha..rumah saje da besar..pelamin pun kene besar jugak..

CiK D0T said...

shantek nye..terasa mahu kawen lagi
=)

Cik Belle said...

PurPLe LaDy AiFA: boleh la eyh nak tampung berat dulang tu? haish, risau tak menjadi je ni kalau buat sendiri. hehe

thezaila: huhu.. perantin ni, sempat lagi eyh nak online.. huhu..

AnEs: nanges jugakk! wuuu.. eyh, apa pulak tak boleh..boleh! make sure ur photog tuh pandai memanipulasikan ruang kecil, nampak dalam gambar, jadi besar je rumah. haha

cik senah said...

hermm.. stage utk display dulang hantaran buleh disewa di : ohheproposed.blogspot.com

ttg meja nikah.. try tanya tokey ohheproposed.. mana tau kot2 dia leh bg sewa sekali harung kaa.. hehe

"happy hunting ya..!!~~ "

p/s: harap2 apa yg cik senah bgtau nie.. dapat m'bantu cik empunya diri..

Cik Belle said...

CiK D0T: tihihi..

cik senah: dear! thanks alot! ngee.. terus email tanya. hehee... nak nak nak! hehe

AnEs said...

hahaha..btul jugak ek..kuasa pada gambar tu tak terfikir pulak!

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

cantek mek!!! aku suke. sangat pastel. soft.

mek, meje tu cube tanye org dais, mesti ade kot? aku pon request for that :D

Cik Belle said...

AnEs: heheehe.

♥ hazlynda kushairi ♥: haa, lynda, good idea. mungkin orang dais ada kan! ngee

hana yoriee said...

aiyark..mana nak carik duit bnyk2 nak wat cenggini!! huhu..nak jugeeee...sob sob..

(mimpi ajelah)

Mrs. ieza said...

o.m.g cantiknyeee telan air liur jek tengok hihi...

missbutterfly said...

cream/ivory mmg santek mek! nampak exclusive gteww..HAHA

ElyaElmo said...

O yeahhhhh..mimpi itu bisa aja direalisasikann ..yg pentingg poketttt nyaaaa :D

MiSs YusRina said...

wow...really AWESOME! u give me more inspiration! thankssssss Miss Atia

farahfatihah said...

giler cantik!!!!! jom la mimpi sama2

cik senah said...

cik belle : sama2.. sikit punya hal maa.. blog cik belle nie dah byk menjadi inspirasi dan bahan percambahan idea utk majlis perkahwinan impian cik senah.. macih byk2 nohhh.. :)

Moose said...

yang aku beli kat ikea tu not a meja per se la. it's actually a tv bench tapi it's the perfect height and size macam ape yang aku nak so rembat je la labu.

murah je ok, rm49 je. cepat pegi terjah ikea cepat!!

Anonymous said...

Salam...nak tumpang blog utk promosi...thanks!! Sbg makluman..produk yg dipromosi ini adalah produk kesihatan...sesuai utk mengubati kencing manis.



Jana pendapatan RM4,500 sebulan dengan modal RM100.00. Jom click url ini http://www.osteen.com.my/?id=6

"PERCAYALAH...
Ianya Sangat Mudah dan Boleh Dimulakan Dari Rumah Atau Di Mana Sahaja...
SERTAI SEGERA!!.
Apa yang perlu anda lakukan hanyalah klik url ini sekarang http://www.osteen.com.my/?id=6
dan nikmati sebuah sistem perniagaan online yang dibangunkan untuk memaksimumkan keuntungan dan bekerja 24 jam sehari di mana sahaja anda berada!

si kecil said...

cantik..u cari belle. pastu pass kat i ok. hahaha..

Renee Meow said...

wah so nice n prettyyyyy... :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nizabeba said...

cool giler!!!! meja nikah yg comel..

minmin said...

hi, i'm planning my wedding for next june.. and my friend who just got married, recommended me to your blog. :-)
anyways, the pelamin in the pic is so beautiful! do you know who it is from?

Cik Belle said...

minmin: hai dear! =) thanks for dropping by. ehee.. dear, the dais dari NGI. ehee..

Anonymous said...

Sangat bagus memang saya mungkin akan mendownloadnya. Terima kasih.

penginapan di jakarta said...

mampir nich dari jakarta selatan...
also visit jasa pengamanan

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014