Monday, July 26, 2010

E-day: Hantaran

Yeay! I dah terima album and photos from my OP!
Hehehe.

And, I rasa I tak cover lagi tentang hantaran I tempoh hari.
Hantaran I, semuanya buat sendiri.
Bukan I la, dari tangan my aunties.
Beberapa drama tercipta semestinya.
Hahahaha.

Tapi, tak apala, I bersyukur sangat, at least mereka sanggup membantu, kan?
Kalau semuanya di bahu saya, tak mungkin saya sempat gubah seorang diri.
Positive, here. =P

Ok, mari mulakan!


Sebahagian dari my cousins. Mereka ditugaskan untuk menyambut hantaran dari pihak lelaki dan membawa turun hantaran dari pihak saya. They were awesome! I love them!

Dulang hantaran di beli di VR Star, Nilai 3.
Nak beli dulang hantaran, sila ke sini.
Selalu ada promo, buy 1 free 1.
Dalam banyak-banyak kedai I masuk kat Nilai 3 tuh, VR Star yang paling murah dari segi dulang hantaran.

Sebab dulang tak nak nampak terlalu kosong, I and my mom, hiaskan dulang-dulang hantaran.
Sebab I suka sangat dengan juntaian manik kristal, I pun sebuk nak letak jugak. Haha.
Ok, ada yang berminat dengan dulang ni?
Boleh sewa dengan I. Jangan risau tang harga, murah sahaja.
Cheyh, sempat promote. Ngee.
Email me ya!
Tihihi.

Budget fresh flowers asalnya cuma RM100.
I beli 3 bundle cherry pink imported roses.
1 bundle white eustoma.
1 bundle filler flowers.
1 bundle kekwa.
Dah terlebih pulak dari budget asal. Haha.
Tapi, still below than RM200.

Ini semua untuk 11 dulang hantaran
Beli banyak tu pon, banyak lebih nya.
Lagi la bile my aunties sepakat tak nak guna eustoma atas dulang hantaran.
Sedih sangat!!!!
I love eustoma, btw.
Bunga yang lebih, buat centerpiece dalam rumah.


Jom, tengok hantaran I yang tak seberapa ini:

Fruits.
Ada strawberry, red cherries, red grapes, red apples.
Malam tu gigih, I paksa cousin I lap buah dengan cooking oil.
Hasilnya, dalam gabar nampak cantik, menyelerakan aje.
Tihihi.


Fancy cookies.
I tempah dengan CupcakesChek.
Hehehe. I dah buat review tentang cookies ni sebelum E-day hari tu.
Heh.

Sampin.
Ini berdrama sikit la.
Di mana, one of my auntie mula-mula nak buat bentuk burung la, masjid la..
I dah mengamuk dalam diam.
Dia suruh I cari kotak bagai.
I tak nak, dengan harapan, bentuk masjid yang dia impikan, tak dapat direalisasikan.
Tapi, adik I baik hati, cari jugak segala kotak.
I dah takut sangat, bridezilla mode pun turn ON.
I dah larik kat my mom and bising-bising kat my mom.
My mom pon paksa I cakap sendiri kat auntie I tu.
Hahaha, mana mungkin. I hormat orang tua, kot. hehe.
Lepas tu, my mom yang dah tak sanggup nak dengar I bising-bising, terus cakap kat auntie I, yang I tak nak bentuk masjid ke ape.
I dah redha aje la masa dia dok lipat-lipat bagai!
Jadilah, bentuk kipas ni.
Nasib, cantik! Haha.
Itula, sila aje redha bila sesuatu tak seperti dirancang.
Pasti, ada manis akhirnya.
=)
Mini Cake Fondant.
I tempah dekat area rumah I je.
Sebab risau kalau order jauh-jauh, masalah nak pergi pick-up.
Murah, 3 inch x 3 inch cuma RM10 sahaja.
Sedap pulak tuh.
Chocolate moist cake
Lazat betul!
Fondant tak keras pun, I sukeeeeee sangat!
Apa tah nama kedai cake tuh, Leeyana apa yer?

Chocolate.
Beli kat Patchi Midvalley.
Sibuk SA tuh, at first I nak beli dalam 500gram.
Boleh, die cakap, banyak sangat tu untuk hantaran.
Dalam hati, hello, ni nak jual ke tak.
Tapi, sebab I ni hormat orang tua, ahaha, I pun beli sikit aje bagai permintaan dia. =P
I beli dalam 300gram aje tak silap.
Tapi, ini sebahagian ajela, ada yang lebih-lebih tu, I makan aje la kan. Huhu.

Sireh Junjung
I suke sireh junjung I.
Lihat, tanpa eustoma.
Katanya, tak cantik guna eustoma.
I tak tahu kenapa!
Gerammm.
Satu sebab aje yang auntie I bagitau, sebab bunga lembik.
WTH la.
Tapi, ikutkan ajela permintaan orang tua.
Sireh sepatutnya hanya lap-lap aje, untuk tahan lama dan tak layu.
I punya pandai, ehem berlagak hebat, I suruh cousin I lap-lap dengan minyak jugak.
Hahaha. Nasib tak layu sampai keesokknya.

Panjang sangat pulak. Compilation 3 hantaran terus.

Kemeja batik.
Sponsor dari my auntie.
Suke sangat!
Ikut warna tema, selamat. Hehe.

Kain akad nikah dan toiletries set.

Satu ajala I terkilan, I lupa nak cabtu net kat roses tuh.
Tak ingat! haha.
Dah nak bawak turun hantaran baru perasan, baru bukak satu-satu net tu.
Sebenarnya, boleh bukak net tuh malam sebelumnya, so that bunga akan kembang cantik.
My mistake.

Tapi, tak apala.
I redha aje. =)



56 comments:

ellfazira© said...

nicey cik belle!!

cik fiza said...

wah cik belle.. terpegun sy tgk hantaran cik belle.. sgt cantik dan menawan hati..

sy pun kdg mcm cik belle kalo x puas hati ngan tindakan makcik2 nnt mesti bisik2 kt mak merungut2 huhuhu mak kata sy anak manje..

NahWaL said...

lovely deco, excellent choice of colours and u kept it sweet (and well within ur budget HAHA).

dewan ok dah atia?

@ty_farEd said...

cantik lar..sangat fresh nampak...!!
suke fondant cake u... :)

siyes..lagi suke lipatan sampin yang unt u buat..thanks god die tak buat bentuk burung segale bagai..hahaha
biase lar tu..orang tue... :p

Xora said...

SAYA SUKA SEMUANYA!

|Liyan| said...

saya suke pink juge.....! dulang hantaran cam cantik... boleh ehem2 tak cik bel?hihihi..

hana yoriee said...

hihi..cik belle, nice!! =) hana pun suka je lap2 buah ngan sireh sume ngan minyak..sbb nak dia berkilat..hehe..

PurPLe LaDy AiFA said...

wah.. cantik! suke yag kemeja batik tue and teh choc and fondant cake and cookies.. pendek kata suka semua! hehe.

syanaim said...

::cik bell kagum..:)..nice job..::

Diebalychouzz said...

simple tapi memang nice sesangat..
love it..

rose said...

cantik nyer!!!!simple n sweet sangat.. =)

nuptiles said...

cantikk..suka la dulang tu.nak sewa kat u lah!hehe

ElyaElmo said...

cik bell...OMG!!
sweeeet jee kesemuanyaaa....jeles2...ha3

si kecil said...

cantiknye!! serius.

missbutterfly said...

cik belle...btl la lesson learnt here- sile bukak net tu awal2..bunga xkembang elok..i pun sama la hari tu..uhukk..btw..nice hantaranss!!

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

nice one!

i love ur dulang.

mysarah said...

ur hantaran looks awesome. all those flowers memang naikkan seri ;)

NoRr said...

cik belle..lawa la deco hantaran tu.ajar la org yg tak reti seni cam i ni...huhu..

Cik Belle said...

ellfazira©: TQ! =)

cik fiza: alahai, terima kasih cik fiza.. simple aje hantarannye. hihi. agaknya, kite perempuan ni memang cam gitu kot eyh, tak puas hati sikit, bersuara. haha

NahWaL: hehee.. dewan? BELOM! tensi sangat. =(

@ty_farEd: tihihi. betul tuh, nasib die tak buat bentuk burung, kang tetiba ada muncung burung. haha.

Xora: terima kasih xora! =)

|Liyan|: hihi.. bisa aja. tihihi

hana yoriee: haha, betul tu hana, kene lap, baru nampak berkilat. hihi.. tapi, sireh tak perlu lap dengan cooking oil katanya. heh

PurPLe LaDy AiFA: hihi.. thanks dear! =) simple aje kan hantaran kite.. terima aje la seadanya. hehe

syanaim: hehe.. awak pon pasti boleh buat yang sama! =)

Diebalychouzz: hihi.. simple sangat kan.. huhu.. nasib ada makcik-makcik yang tolong gubahkan. huhu

rose: thanks dear! =)

nuptiles: hihi.. bisa.. huhu

ElyaElmo: alahai, biasa aje la elya.. awak punya hantaran lagi cantikk!! saya pon jeles niehh.. hehe

si kecil: hihi tq awak.. =)

missbutterfly: kann.. haish..kelam kabut punya pasal, langsung tak teringat. huhu..

♥ hazlynda kushairi ♥: tq lynda! =))

mysarah: hihi. thanks awak. awak boleh buat much better than me.. percayalah! =)

NoRr: huhu, meaning ni kene buat tutorial ke ni? uhuhu.. insyaAllah.. saya cuba yer nanti..

Fathiyah said...

nice =)
berseni tgn ur aunties nih

ummphs.. said...

cantik! :)
cik belle. sweet je kalernya. :)

Mrs.aisheiteru said...

as conclusion...semuanye nice & lawa sgt cik belle! love it!look fresh sgt! sila upload gambar dr OP lg yer...hehe

Iffah Hamed said...

cik belle..kite ske sume er yg u wat!!huhu..bleh bg quote untuk rent dulang tu?hehe..adore u dalink!!weee..^_^

Leeyana said...

cik Belle, kedai kek itu namenye..MANGO...hehe..mmg sedap keknye kan? kek kawen sy aritu pon best..fresh cream sgt sedap..RECOMMENDED!!!

masmOna said...

kak tia!!ur hantarans semua pun gorjes. macam kak tia jugak. winks!
yg paling penting, buah, fancy cookies, mini fondant cake and patchi. SEMUA menyelerakan okay. aumm!

ReYNa said...

love ur dulang n the colour too!my feveret.huhuh.congrates cik belle!

Sya Sakura said...

wahhh, hantaran yg sgt cantik!! I lovee pink, and they all looked so sweet.. lucky u! hehe..

And oops, congrats on your engagement! :)

Btw, i followed your blog. Hope u dont mind :)

Nurulhuda|Adlie said...

love it to the max belle! sangat2 cantek semuanya, ok on untuk nikah pulak okay, hehe..

eh mmg la pun, org tua2 ni suka gubah yg pelik2, salu risau kain tu rosak jela sebab lipat2.. haha i boleh bayangkan bridezillanya u.. hihi.. :)

Bai said...

wau cantiknya...

Sarah Abd Rahim said...

Cantiknya!! Handal aunty² kamu tu.. *clap* *clap*

farahdzilah said...

awak nak tanyer..beli bunga2 tuh sumer dekat mana yer..plis help

Cik Belle said...

Fathiyah: kann.. ehe. simple aje hantarannya. huhu

ummphs..: pink colour, tentula sweet.. ehehee..

Mrs.aisheiteru: huhu.. nak gambar apa lagi tu, ye? segan pulak nak upload lebih-lebih. ehehe

Iffah Hamed: hehe.. thanks btw. nanti kite sent email to u, ya. huhu

Leeyana: haa. Mango cake house. huhu.. thanks leeyana! huhu.. mane kek kawen nyer.. upload la dalam blog. tihihi

masmOna: haha.. pandai eyh puji lebih-lebih.. yela, nanti kak tia sediakan hadiah besar-besar..hahaha

ReYNa: hihi. thanks Reyna! pink suwit kan? hihi..

Sya Sakura: Hye Sya! Thanks for ur wish, dear. Lets exchange link! =))

Nurulhuda|Adlie: Huda, i memang menangis-nangis da ha.. haha. sampai i cakap kat my mom, nanti kawin nanti, tak nak kasi diorang buat dah. hahaha. tapi, tu la, bile nak tempah kat orang, humaihaih.. boleh cecah beribu-ribu. baik i pergi honeymoon! haha

Bai: hihi.. thanks!

Sarah Abd Rahim: =)) hehe. walaupon kan penuh berdrama. haha.

farahdzilah: hye farah! bunga ni i beli kat pandan jaya, ampang tak silap. supplier fresh flowers. tapi, i tak berapa nak recommended la.. if u buy in bulk, yes, u can go to them.. tapi, if nak beli bundle sikit-sikit macam ni, pergi PS or floristika, lagi banyak pilihan. =)) hope this help! =))

Sya Sakura said...

Of course i've linked ur blog.. hope u dont mind eh.. one of my sumber inspirasi tu... heheh..

MANGO CAKE HOUSE & CAFE said...

Hai cik bella.....
This is Kak Zarinah from Mango Cake House......
Hope not to late to wish you congratulations on your engagement......
By the way, good to know that you were happy with your mini fondant cake. And thank you for sharing it with your friends as well.
Please come again should you need more cakes for your special one and special function........
We will definately do our best to deliver the best......
All the best.......

Nina Mazuin said...

seyesly, admire ur fancy cookies. but akak tuh x dpt buat. full booked! sedih. so still no ideas, for that part. bg suggestions seems you mmg creative. i loike.!

Cik Belle said...

Nina Mazuin: nina, still u boleh cari cookies baker yang lain. i suggest, cari design yang cantik2 kat internet, and propose the baker. mesti dapat yang cantik jugak nanti! =)

Nina Mazuin said...

salam,
dear..
i rase nak sewa jer..ur dulang hantaran.
really urgent, haha..
pls PM k.
i engaged this week.

Cik Belle said...

Nina Mazuin: OMG! nina, this week nak engage? im sorry dear, dulang dah ada org sewa.. sobs sobs. =( good luck dear with all of ur preps!

Cik Deby said...

elo... ni first time visit ni. deby baru je nk melangkah ke alam bridezilla, Deby nk tunang bln 7 nie.

nak tny nie, Fondant cake tu tempah ktne ek? Deby pon nak carik mcm tu r

Zara Zainudin said...

hye cik belle...

yg bawak dulang hantarn tuh cousin2 u ea..
rasa macm kenal la yg 3 dr bawah tu..
syafa ea name dia..

anyway..cantek la ur hantarans..

Z said...

CANTIKNYA HANTARAN!!!!!!!!!!!!!AAAAA. My e-day is in a week, so tengah tengok2. Hehehehe.

Anonymous said...

nadiah : salam belle, mini cake fondant tu awk tempah kat mana ya? boleh bg no dia x?

my email : odirocketman@yahoo.com

tubixian said...

Pepe Botella Wedding Gowns

tubixian said...

Pepe Botella Wedding Gowns

applepink said...

hi cik belle..
bole email to me quotation utk rent dulang hantaran tu?

applepinkz@gmail.com

thanks!

Anonymous said...

cik belle..

bole sent a quote tak untuk dulang tu?

thanks yea.
-nurul-
ms_nazierah@yahoo.com

Shayra said...

salam..cik belle.. boleh bg quotation harga sewa dulang tu x? shayra2688@yahoo.com

thank u in advance! :)

Echah said...

salam sis..

nak sewa dulang hantaran.. :)

camne prosedur??

TQ..

Diya said...

nk sewa dulang ni still available tak?ples email me diya2902@gmail.com

Anonymous said...

If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be pay
a quick visit this site and be up to date every day.
My page - facebook games

wani said...

you...... cantik nye dulang hantaran... nak sewa boleh tak... email the details yeh..

wanilizzie@yahoo.com


wani

Anonymous said...

Fantastic beat ! I would like to apprentice at the same time as you amend your web
site, how can i subscribe for a blog web site?
The account aided me a appropriate deal. I have
been tiny bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear idea

Also visit my webpage free wordpress themes 2011

Anonymous said...

When you have both skin tags as well as warts on your body, you can use the skin tag removal
products that will also help you to remove the skin warts.
I would also like to dismiss the earlier notion that developing of genital skin
tags should not be misunderstood towards developing any sexually
transmitted diseases. The brown-slatted background in the image above really
isn't part of the technique I was trying to demonstrate here.

Here is my site; what causes skin tags to grow

Anonymous said...

This page talks about several effective ways through which you can get rid of skin tags.
There are alternatives to having a skin tag froze,
burned or cut off. Click OK and wait a second or
two for the effect to be applied.

Feel free to surf to my webpage can skin Tags be cancerous

Anonymous said...

I like the valuable information you supply for your articles.
I'll bookmark your weblog and test once more here frequently. I'm rather
certain I will be informed many new stuff right right here!
Best of luck for the following!

Here is my website :: asthma cough symptoms :
: http://bbanderski.wordpress.com/2012/12/20/1048/c57ef91509747bc55aec910a8e54bb1ae89884bd :
:

Anonymous said...

Home Made Skin Tag Removal - 5 Tips For Home Skin Tags Removal Do you have
problems with skin tags and don't know what to do. If you carefully read all of the directions on the package, you can freeze off your skin tags without feeling any pain and they'll be quickly eliminated.
There are many different reasons that could
lead to the development of these tags on the skin.


My blog post - Pregnancy Skin Tags

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014