Friday, July 23, 2010

Tissue and Ribbon Makeovers


Wedding sekarang, semua pun nak ikut warna tema, selagi boleh.
Kadang, terlalu obses sampai nak cari serba-serbi pun nak ikut warna tema.
(Ehem, I la tu. Hihihi)


Ingat tak, I berhajat nak adakan candy+dessert buffet?
(Tadi dah jumpa glassware untuk candy buffet ni, cuma RM5.90 satu, masih berkira-kira, mahu beli atau tidak. Heh)

Sejak itu, saya mula plan itu ini.
Dan juga, list out candy yang warna pink/purple/white.
Kan dah cakap, I obses pada warna tema.
Wahahaha, konon la kan. Heh.
Sekali, tiba hari, segala warna I mahu!
Rambang mata, orang kata.
Tihihihi.

Owh, melalut, maaf.

Sebenarnya nak kongsi ini.
Sebenarnya, tak kesahla beli gula-gula warna apa pun, sebab kita boleh cantikkan gula-gula ikut warna tema juga. Caranya, begini:

Source: Wrap Idea


Nampak Mudah!
Nampak cantik!
Teruja betul!
Boleh ikut warna tema!
Hehehe.

Tapi itula, jenuh jugak nak mengikat ribbon-nya.
Huwaa.

Tapi ada pepatah, "Kalau hendak seribu daya, kalau tak nak, seribu dalih".

Jadi, "Tepuk dada, tanya selera".


Saya? Haish, fikir dulu la. Huhu.






16 comments:

farahfatihah said...

kalau kamu berjaya ikat reben mcm tu mmg tabik spring la huhuuu sgt gigih pastinya!!!

♥✿♥ Fariza ♥✿♥ said...

kreatif !!!
cntik kan jika buat yang itu.
hehehehehehehehe

|Liyan| said...

idea ni....rajin la ann kamu mencari benda2 yg kecik dan comel cenggini..

hana yoriee said...

waaahh..mmg cute giller gula2 tu kalo boleh balut satu2..huhu..tapi mama dah warning awal2 yg dia tanak buat keje rumit2 mcm ni.. =(

mysarah said...

mampukah kamu?? (i'm wondering) hahaha (gelak kejam)

u can do it! u can do it! :D

Amalina said...

saya awal2 mmg angkat bendera putih..tak mampuuuu..yg sekarang ni pon dah rase manyak..huhuhu

PurPLe LaDy AiFA said...

syiok nye.. buat la cik belle. kalo ae masa buat la.. hehe. i aritu x smpat nak buat candy buffet nie.. konon nak buat kek-lapis-swak buffet or kerepek johor buffet, tp mmg ms tak mengizinkan.. :(

♥♥ eija ♥♥ said...

wahh cantik nyer :)

bride2wife said...
This comment has been removed by the author.
bride2wife said...

memang bijak idea ni :)

beli candy yang murah2, wrap it..terus nampak mahal!

♥♥relyza♥♥ said...

wah! ini memang kerja renyah. u still can wrap back the candy tp try ubah sket la. dr guna reben, might just pintal2 je hujung candy tu. bila nak yg cantik & spt diangankan, memang memerlukan pengorbanan. i know u can do it!

Fathiyah said...

pergh...kalo kte,setahun b4 kawen wrap gula2 pun blm tentu siap.haha.

for sure u can do lah. mintak tlg sedara mara.hehe =D

ellfazira© said...

ok saya adalah sgt pemalas. hik3 rjnnye cik belle ;)

ElyaElmo said...

kuning menarik jgak kan..tibe2 elya mcm nk kaler kuningggg :D
cik bell..senang jee laa ikat2 riben tu...:P cewahhh

Ainee Cumi said...

kat mana u jumpa glassware yang murah tu?? nak juga..ehehehe!

stuck said...

pakai tissue paper ke?

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014