Monday, July 5, 2010

Idea untuk hantaran

Tengah dok mencari warna tema yang sesuai, termelencong pulak terjumpa hantaran nan indah ini:



Cantek aja bila hantaran diletakkan dalam transparent acrylic box tuh ya.
Nampak exclusive.
Saya suka idea ini!

Saya rasa, kita boleh tempah casing ni dekat kedai frame.
Tapi, tak pasti dengan harganya.
Have to scout around survey harga nampaknya.
HoHoHo

Gambar secara dekat:


Canteknya!!!

Nak macam ni.
Hahaha.
Berangan itu indah.
=))



33 comments:

Squarecut Ring said...

Cik belle, I pon sangat suke Arma's punya design. Dari dulu sampai skrg asyik mengusha website arma tengok hantaran n pelamin2 diorg. Sangat cantik~~~ ^_^

Cik Belle said...

Squarecut Ring: betul la dear.. design die cantek2 kan.. tengok gambar cari ilham aje la nampaknya. ehehe

farahfatihah said...

yup berangan itu indah dan yg paling penting ianya free!!!! hahahaha
sukat tgk kombinasi kaler bunga2 tu..sweet

Amalina said...

hantaran yg awak letak tu chantek sgt..sweet jee..diorang pkai fresh or artificial ek utk yg tu

masmOna said...

cantek lah kak tia! nmpk exclusive. okay cepat pergi survey harga dia k hiks =)

Xora said...

Belle, bantal hantaran saya, sebijik (ok tipu, hampir sama) mcam hntaran yang belah kanan tu, termasuk la benda juntai dan corner bantal tu :P cuma beza warna sahaja. tapi bantak tak segebu diorang pasal saya takut hantaran jatuh :P

hana yoriee said...

wow..idea yg sgt menarek!! nampak sgt classy..

♥♥relyza♥♥ said...

cantik & unik!
brg hantaran pun jelas nampak tak kena sorok dgn bunga2. suka! suka!

Queen4ADay said...

i know wer to get those boxes!yey!!

Cik Belle said...

farahfatihah: hahaaa. betul la, free itu manis! hahaa. kan.. colour combo tuh memang menjadi! haish.. mana-mana ada pink memang bertambah manis laa. hiks.

Amalina: colour nyer kot yang buat nampak sweet kan.. i rasa fresh flowers la.. hehe. gebu-gebu kan bunga die.. tp, kalau nak gune artificial pon dah banyak yang nampak macam real dalam pic.. =)

masmOna: hahahaa.. insyaAllah, kene settlekan satu-satu dulu. kan berterabur.. haha. banyak list-to-do nieh. haishh.. hehe

Xora: wow! tahniah Xora boleh bikin bantal sebijik macam tuh.. nanti boleh share with us! hehe.. saya pon memula nak gune idea bantal.. tapi itula, risau tergolek. nanti Xora share eyh macam mana nak letak-duduk hantaran biar seimbang tak jatuh. hehe

hana yoriee: kan hanaa... saya suka la mendelah ni. hahaa. classy it is. =)

♥♥relyza♥♥: =) itula kan.. nampak sebijik-sebijik. hahaa.

Queen4ADay: dear, please share!!!! where to get those boxes? eish, teruja dah nieeeee! haha

^fafau^chipshana said...

sumpah cantek gile kan kalo ape je yg arma nye design.i salu je berangan kalau lah dapat sume2 tu utk wedd i nanti bestnye.tapi i berangan je oke sbb tak mampu nak buat semewah mcm tu hehe..

Cik Belle said...

^fafau^chipshana: arma punya design memang menarik kannn.. sukee.. i pon berangan ajela.. hohoo.. jom diy jom.. kite tiru ala-ala cam arma.. hiks.

Amalina said...

belle..

sy rase tu bukan bantal..a polystrene kot sbb nampak kukuh sgt..kat nilai 3 ade banyak polystrene bentuk bantal ni..then nak kasi nampak tak keras kejung sgt, awak letak span, then baru balut dgn satin :)

si kecil said...

hantaran tunang hari tu x jadi pakai bantal ke? saya pon jatuh centa ngn hantaran arma..

Cik Belle said...

Amalina: haah.. saya pon ade terfikir macam tu. baru tadi dok sembang-sembang dgn my mom. die cakap, ni polystyrene yang macam bantal kat nilai 3.. thanks Amalina for the idea, balut dengan span tuh.. kalau kejung noo, tak lawa juga kan. huhu..

Cik Belle said...

si kecil: em tak. sebab nak jimat cost punya pasal. haha. terus beli dulang yang tak perlu lapik.. hias dulang simple2 sudah. pastu taruk bunga seciput. hahaa. simple aje. =)

sk said...

box nih pon sy dah terjatuh chenta.. hadoiiii.. rambang mata tgk design hantaran sekarang! huhu

Cik Belle said...

sk: huhu. itula kannn.. haish.. rambang mata ku jua.. haha.. nanti by the time kite nak kawen, bertukar-tukar lagi idea. hahaa

Fathiyah said...

cik belle,arma guna artificial flower kan ni? correct me if i'm wrong. tp mmg lawo habes lah. drolling....hehe

Diebalychouzz said...

memang cantik.. so swit.but elegant sangat.. sangat suke design yang simple tapi tetap menyerlah.. hehehe

harzharun said...

hello cik belle...i dah normal skang...dah x giler bz...so, sempat la masuk2 sini...hehehe
last i bc ur entry sal ur tunang bli psp tu...k dah komen yg tu..ni nak ngomen sal lain2 plak...heeee

kursus kawen ~ i gi sorang je tau dulu...dah la demam..bhingus2san..sadis tol..haishh

bunga kristal ~ sgt suke!!!!!!...tp i xlarat nak buat dah masa kawen dulu..sbb duk bhari2 pintal wat bunga kristal tuk hias hantaran...pas ni adik i nak kawen, i nak buat la..hehe..giler kuasa kan..adik nak kawen pun nak tlg DIY..

baju tunang ~ aceceh...cun rupanya cik belle kita ni...br tayang gmbr yea (kunun2 i x tgk u lg dlm pages huda la...hahaha!)...dear, baju u cantik la...beads tu 1 kelainan...ada sytle!

theme calour ~ hurmmm, xkesah la nak warna apa pun, pink msti masuk dlm list ek?..peminat pink!...cayok!

pameran pengantin ~ full info!..bp derang bayar u?..hehe

acrylic box ~ dear...i agree...sgt esklusif kan..mn nak dpt tu???

nuptiles said...

cantikkkkk...suke..exclusive jadi brg hantaran tu..kalau u scout nti update lah ye.

choclairissa said...

hi dear..hantaran u berkenan tu my fren punye wedding..i xsure wedding fresh flower ke x..kalo cantik harge die pun mesti cantik jgk kn? hehe btw...drop by to my blog http://choclairissa.blogspot.com for any comments :)

ElyaElmo said...

arma nye sentuhan sgt exclusive kan!!! he3
cik bell..try buat sndiri..hik3

Rosie Flowerie said...

tp arma nyer service quite mahal la utk i yg bajet ni...

Amalina said...

cik belle..is it ok with u if i try buat bantal tu?hihihihi seriously i dah jato cinta

Cik Belle said...

Fathiyah: huhu. tahla awak.. saya nampak macam fresh flowers. tapi sekarang ni dah banyak kan artificial flowers nampak macam fresh flowers.. hahaa.. cantek kan?

Diebalychouzz: itula kann.. simple dan menyerlah. kene pegang tagline tuh. ahaa.

choclairissa: wow! ur friend's wedding tuh mesti sangat cantekkkk! ini pakej hantaran eksklusif rasanya dari Arma.. harga pon dari rm250++.. diy ajela yang mampu ai ni. haha

choclairissa said...

a'a die kawen pun kt dewan perdana felda..i pegi wedding diorg..due2 keluarga agak loaded jugak..so no wonder la..tapi kalo korang sume mampu and think its worth..why not?

ellfazira© said...

cik belle, ini blh sewa ke?huhu

Cik Belle said...

ellfazira© : dear, when is ur wedding? kalau sempat siap before ur wedding, boleh aje kasi u pinjam..with foc! hehe. tapi, kalau u tanya i,arma kasi pinjam ini ke tak, hadui, susah tu nak jawab. ehehe. kene tempah hantaran dengan die nampaknya. hehe.

choclairissa: owh no wonder la.. super grand eyh wedding mereka. hehe.. i cakap jujur la.. i tak sanggup nak leburkan 1k++ hanya untuk hiasan hantaran.. aduih, sayangnyer duit.. lepas tuh tgk bunga tuh layu.. aduish. tp itula, dalam gambar cantik kannnnn! ya, why not, if ada yang tak kesah tentang harga dan apa sahaja untuk wedding! Wow! best gella!

Amalina: eyh dear.. why nottt! try la buat satu dulu.. if u satisfied with ur hasil air tangan, teruskan hajatt! i pon suke.. super nice. we are here to help u dear! now, u have to figure out apa bahan-bahan yang u perlu untuk buat bantal tu.. lepas tuh, dah boleh start cari bahan2. hehee.. mimpi bisa jadi kenyataan babe! hehe

Rosie Flowerie: jangan katakan awak.. saya pon cakap quite pricey eyh.. tapi, outcomenya sangat la cantekkkkk!!! kan.. berbaloi la keluar duit banyak2.. hehe.. tp sorry, i tak mampu. huhu..

ElyaElmo: kannn.. exclusive sangat2.. hehe. insyaAllah, akan buat sendiri ajooo! haha

Cik Belle said...

si kecil: awak.. kite tak pakai bantal pon. hehe.. kite beli dulang hantaran berkaki, lepas tuh hias sikit-sikit, taraaa.. budget ciput awak.. nak buek camno. hahaha

aDieyZa said...

cantik! nmpk exclusive & mewah..

tp kalau dr Arma, mmg meletop la hasil tgn dia.. mmg ikut perkembangan terkini.. tu yg buat semua B2B geram.. hehehe

CUPPACAKEPALACE said...

suka sgt baca ur blog...very infomative...:-)
nice colour n box tuk hantaran

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014