Sunday, August 1, 2010

Doily Paper

Petang tadi I went to Huda's Wedding. I yang paling lambat kot sebab other bloggers dah balik dah. I have 2 weddings to attend actually. Cuba jugak sedaya upaya untuk sampai ke wedding Huda. Dah belikan present, mesti nak kene sampaikan jugak kan? Sesat sikit sebab tak ingat jalan, dah sesat baru nak tengok map. Ahahaa. Konon terror la kan, choii! Nasib bawak kad Huda yang cantik itu dan membantu jugak akhirnya.

Doorgift:

Aww, super comellll!

Brown paper bag with doily paper and matching ribbon.
Simple yet adorable!

Then, I google image of doily paper.
Of course, for wedding purpose la kan..
Tihihi.


Source: Flickr








Source: Cupcake Wrapper

Kemungkinan, I pun akan guna doily paper during my wedding nanti.
Masih memikirkan untuk sesuatu.
Tatau lagi, nak guna untuk apa.
Hehe.

38 comments:

NahWaL on August 1, 2010 at 5:20 PM said...

penat kot tunggu kau. haish.

fikaryna on August 1, 2010 at 5:23 PM said...

yg last 2..kiut jer..

@ty_farEd on August 1, 2010 at 5:43 PM said...

memang cantik..!!

Meey@ on August 1, 2010 at 6:07 PM said...

cik belle, tau tak kat mn nak dpt doily paper ni?merata saya cari, tapi payah jugak nak jumpa.any suggestion?=)

Amalina on August 1, 2010 at 7:15 PM said...

klu cik belle dtg awal..maybe kite sempat said hye-hye, bye bye =D

Mrs.aisheiteru on August 1, 2010 at 7:28 PM said...

cantek! kat jusco ade jual doily paper ni. byk gak size. eh...mana gambar huda nye???nk tgk!

PurPLe LaDy AiFA on August 1, 2010 at 7:34 PM said...

cr kt kedai cake murah cket doily paper ni..brape ntah i beli aritu.. less than 10sen kalo x silap, size mcm huda nye tue..

mmg sweet brown paper with doily ni.. hmpir jugak nk buat mcm tu aritu 4 gifts utk knk2..dah beli semua last2 mls.. hihi

nuwoo8 on August 1, 2010 at 7:42 PM said...

hi ladies;
kalau pegi Jalan Raja Bot dkt ngan chow kit tmpt yg jual pinggan..container etc..ade jual jugak doilies ni..kecik sampai la besar..

♥LAYLA RAHMAN ♥ on August 1, 2010 at 7:50 PM said...

eh?laycupcakes juge ada terselit dcni..hihi.doily paper ni mg cute! harga pun tak mahal mana..murah jer :)

jihan musfirah musa on August 1, 2010 at 7:51 PM said...

saya rasa kat kedai kek pon ada jugakla...try tnyer kt kedai2 yang jual barang2 untuk hiasan kek mesti da..;)

Meey@ on August 1, 2010 at 8:05 PM said...

wahh..b2b sume sgt membantu.tuan punye entry pun tak sempat nak menjawab lg.haha.ok, akan saya terjah ke jusco, kedai kek kecuali Jalan Raja Bot.haha.jauh sgt la nuwoo nk kesana.btw, thanks all for the info!luv u all la.

p/s:takde sapa lg ke yg buat entry pengantin baru kita cik puan huda.tak sabar nk tgk!

Cik Belle on August 1, 2010 at 11:05 PM said...

NahWaL: aku sampai semua dah balik. sedih gella. berkejar-kejar nak jumpa bloggers, nasib huda tak p outdoor lagi.. datang lambat boleh makan kek kawen huda! sedapp sangatttt! heh heh heh

fikaryna: cupcake wrapper tuh.. comel kan.. boleh buat sikit untuk cupcake kat dulang hantaran. hihi

@ty_farEd: kann.. hehe

Meey@: i guess dah terjawab eyh ur ques ni. ehehe.. dekat kedai bunga reben, jalan TAR pun ada. tapi, tak sure kat mana yang murah. i guess kedai jual barang kek sure lagi murah..

Amalina: alaaa... sedihnyerrrrr!

Mrs.aisheiteru: gambar huda? hehe.. kite kasi priority kat die la eyh untuk upload. camera saya camera cikai aje.. hohoho.. kang tak lawa pulak jadinya.. huda punya baju cantik! pelamin die cantik! kek kawen die cantek! semuanya cantik la! hehe

PurPLe LaDy AiFA: ow ok.. hihi. memerlukan kesabaran yang tinggi nampaknyer. huhu.. ape jadi dengan barang-barang tu semua? uhuhu.. let go la kat b2b.. mesti ada yang nak tuh kot..

nuwoo8: thanks kak nuwoo! b2b yang dekat-dekat area chow kit boleh terjah sane. hehe

♥LAYLA RAHMAN ♥ : hihi. cantik die punya brown bag.. suweet!

jihan musfirah musa: thanks jihan.. =)) membantu other b2bs.

Meey@: hehe, semua tunggu Puan Huda yang buat review kot. huhuhu. sekarang ni die ke honeymoon! syioknyaaa

♥ hazlynda kushairi ♥ on August 1, 2010 at 11:06 PM said...

a'ah. penat kami tunggu :(

Nurulhuda|Adlie on August 1, 2010 at 11:19 PM said...

amboi2, hehe, kata i pg honeymoon? belum lg okay, soon.. haha tgh cari mood la nak update blog, belum jumpa, tapi belle jangan try okay benda yg kita bincangkan, haha, i dah pagi event n esoknya pun sangat terkejar, nak update blog? kirim salam.. anyway loveeeeeeeeeee you! thank you belle for bekejar2, comel ja tau u! belle baju cantik jugak, handbag tak kurang, hehe.. :)

Nurulhuda|Adlie on August 1, 2010 at 11:23 PM said...

ss, love you, sangat2! sorry belle, tumpang lalu, hehe..

Cik Belle on August 1, 2010 at 11:36 PM said...

♥ hazlynda kushairi ♥: =,( next wedding perhaps?!

Nurulhuda|Adlie: eyh, newly wed! ahahaa.. i thought today. tak eyh? i silap dengar la kot. haha.. ampun puan huda! huhu.. Puan sekarang..tihihi.. eyh, bile ni sempat jeling handbag i ni. hahaa.. huda, kek sedap. sangat! =))

NahWaL on August 1, 2010 at 11:53 PM said...

ko tak tengok kitorang berjimba dengan kek huda. yaya siap pegang pedang. HAHAHA. rugi tau! kalau tak leh jumpe. maknanya jmpe time aku nikah la haha

NahWaL on August 1, 2010 at 11:57 PM said...

huda love u tooO!! haha ampon belle

Cik Belle on August 1, 2010 at 11:59 PM said...

NahWaL: amboi, over di situ. hahaa. nak practice yer? huhu. itula nawal, tunggu nikah ko pulak la.. shah alam insyaAllah aku tak sesat punya. hehee.

NahWaL on August 1, 2010 at 11:59 PM said...

la ko sesat ke pergi wedding huda? datang tau, banyak2 orang banyak adiah aku. HAHA gediq. tak tak datang je, nak jmpe kau

Cik Belle on August 2, 2010 at 12:03 AM said...

NahWaL: sesat! haha. salah masuk roundabout. wahahaha. konon terror la kan jalan sekitar KL tak nak tengok map.. sekali sesat. hampeh tul. nasib kad bawak.. nak nangis dah, dahla lewat, sesat pulak. haha. nasib sampai akhirnya. huhu.. nak jumpa nawal jugak.. hehee.. nak kenal unaisah mana satu. nak bincang baju. boleh? hahahaha

NahWaL on August 2, 2010 at 12:06 AM said...

cis datang ada makna. ko ni memangla cik belle. HAHAHAHA. aku tau ramai nak tengok baju unaisah kan? HAHA perasannya ya Allah.

kumpul duit dari sekarang. peti ais. pls. haha

Cik Belle on August 2, 2010 at 12:13 AM said...

haha. dah unaisah tak reply message haku. kene la serang time nikah day ko nanti. hahaha. baju nikah nawal dengan unaisah yer? tettt. haha.. mesti cantik tau! peti ais? nanti aku kumpul dana dengan other b2bs. hhehe.

NahWaL on August 2, 2010 at 12:14 AM said...

i love u. sangat. HAHA

dah taknak semak di sini. silala harrass dia lagi. nak aku harraskan ke? ok ok bai

Amalina on August 2, 2010 at 12:15 AM said...

nawal..peti ais barbie doll nak?aku kasi seploh :D

alaa..tak dapat pegi wedding nahwal?buat gath plss..majlis berbuka puasa? ::wink::

Cik Belle on August 2, 2010 at 12:19 AM said...

nahwal, if die tak reply jugak, nanti la kene mintak tolong kau. huhu..

amalina, please!! nak sangat gath... i malu-malu kucing pon nak jugak bertemu.. hehee.. alahai..bestnyer, sapa nak arrange ni? i pulak bervous. haha

farahfatihah on August 2, 2010 at 1:27 AM said...

babe, yg last skali tu cumil..bekas cupcakes....

choclairissa on August 2, 2010 at 3:29 AM said...

creative ideas..tq for sharing babe :)

Sya Sakura on August 2, 2010 at 4:56 AM said...

Cantik.. it makes simple favors stand out.. sukee!!
A'ah, kalau beli kt kedai cake, mmg dapat murah.. aritu pg kedai Bake With Yen, ade jual, tp x igt berapa.. But everything in the shop adelah much cheaper than tempat lain.. heheh..

Nora a.k.a Aira on August 2, 2010 at 8:28 AM said...

sangat cantek !!

Nad Nazira on August 2, 2010 at 7:34 PM said...

otak cik belle tengah bekerja keras nampaknye..ape nak buat ngan doily paper tuh? can't wait :)

mysarah on August 3, 2010 at 12:27 AM said...

kamu. banyaknya komen :D

yg penting rajin kan ;)

missbutterfly on August 3, 2010 at 8:51 AM said...

cik belle menang cupplylicious.xaci! ahahhaa..cpt share hadiah! tp kan..ingt hadiah tu dpt kek sbijik..rupe2nye kena beli dulu.kuikuikui

Cik Belle on August 3, 2010 at 9:25 AM said...

farahfatihah: ramai jugak yang suke cupcake wrapper tuh. senang aje nak buat pun. ehee. farah boleh try nanti. =))

choclairissa: hihi.. no problem. =)

Sya Sakura: =) thanks Sya for sharing. Bake with Yen tuh macam glamour aje. mungkin kedainya jual item murah-murah kot eyh. hihi

Nora a.k.a Aira: =)) hihi..

Nad Nazira: ntahlah nad. ahaha. buat alas apa-apa yang patut gamaknya. hehee..

mysarah: hihi.. yerps, kene rajin. diy ni antara nak ke tak hendak. itu je. huhu

missbutterfly: hihi. awak nak ke? kite pass kat awak. huhu. ingat nak order macaroons. tapi minimum 30pcs. erk. order mini cupcakes aje la. dapat free cookies. hahaa. strategi bijak sungguh eyh. hahaa.

ElyaElmo on August 5, 2010 at 9:03 AM said...

kanbestt..elya kenal huda awal2 dulu...klo tak mesti leh jmpe korang..hu3

aviva azima on April 11, 2011 at 2:36 AM said...

sy ada menyediakan khidmat utk tempahan brown paper beg sebagai goddies beg anda... http://avivaalicia.blogspot.com/

NeeloSilver Craft on July 4, 2012 at 9:15 PM said...

Online color doily paper


http://neelocraft.blogspot.com/search/label/Color%20Doily%20Paper

Anonymous said...

just dropping by to say hey

 

Designed by Alieff Artwork