Sunday, August 1, 2010

Doily Paper

Petang tadi I went to Huda's Wedding. I yang paling lambat kot sebab other bloggers dah balik dah. I have 2 weddings to attend actually. Cuba jugak sedaya upaya untuk sampai ke wedding Huda. Dah belikan present, mesti nak kene sampaikan jugak kan? Sesat sikit sebab tak ingat jalan, dah sesat baru nak tengok map. Ahahaa. Konon terror la kan, choii! Nasib bawak kad Huda yang cantik itu dan membantu jugak akhirnya.

Doorgift:

Aww, super comellll!

Brown paper bag with doily paper and matching ribbon.
Simple yet adorable!

Then, I google image of doily paper.
Of course, for wedding purpose la kan..
Tihihi.


Source: Flickr








Source: Cupcake Wrapper

Kemungkinan, I pun akan guna doily paper during my wedding nanti.
Masih memikirkan untuk sesuatu.
Tatau lagi, nak guna untuk apa.
Hehe.



38 comments:

NahWaL said...

penat kot tunggu kau. haish.

fikaryna said...

yg last 2..kiut jer..

@ty_farEd said...

memang cantik..!!

Meey@ said...

cik belle, tau tak kat mn nak dpt doily paper ni?merata saya cari, tapi payah jugak nak jumpa.any suggestion?=)

Amalina said...

klu cik belle dtg awal..maybe kite sempat said hye-hye, bye bye =D

Mrs.aisheiteru said...

cantek! kat jusco ade jual doily paper ni. byk gak size. eh...mana gambar huda nye???nk tgk!

PurPLe LaDy AiFA said...

cr kt kedai cake murah cket doily paper ni..brape ntah i beli aritu.. less than 10sen kalo x silap, size mcm huda nye tue..

mmg sweet brown paper with doily ni.. hmpir jugak nk buat mcm tu aritu 4 gifts utk knk2..dah beli semua last2 mls.. hihi

nuwoo8 said...

hi ladies;
kalau pegi Jalan Raja Bot dkt ngan chow kit tmpt yg jual pinggan..container etc..ade jual jugak doilies ni..kecik sampai la besar..

♥LAYLA RAHMAN ♥ said...

eh?laycupcakes juge ada terselit dcni..hihi.doily paper ni mg cute! harga pun tak mahal mana..murah jer :)

jihan musfirah musa said...

saya rasa kat kedai kek pon ada jugakla...try tnyer kt kedai2 yang jual barang2 untuk hiasan kek mesti da..;)

Meey@ said...

wahh..b2b sume sgt membantu.tuan punye entry pun tak sempat nak menjawab lg.haha.ok, akan saya terjah ke jusco, kedai kek kecuali Jalan Raja Bot.haha.jauh sgt la nuwoo nk kesana.btw, thanks all for the info!luv u all la.

p/s:takde sapa lg ke yg buat entry pengantin baru kita cik puan huda.tak sabar nk tgk!

Cik Belle said...

NahWaL: aku sampai semua dah balik. sedih gella. berkejar-kejar nak jumpa bloggers, nasib huda tak p outdoor lagi.. datang lambat boleh makan kek kawen huda! sedapp sangatttt! heh heh heh

fikaryna: cupcake wrapper tuh.. comel kan.. boleh buat sikit untuk cupcake kat dulang hantaran. hihi

@ty_farEd: kann.. hehe

Meey@: i guess dah terjawab eyh ur ques ni. ehehe.. dekat kedai bunga reben, jalan TAR pun ada. tapi, tak sure kat mana yang murah. i guess kedai jual barang kek sure lagi murah..

Amalina: alaaa... sedihnyerrrrr!

Mrs.aisheiteru: gambar huda? hehe.. kite kasi priority kat die la eyh untuk upload. camera saya camera cikai aje.. hohoho.. kang tak lawa pulak jadinya.. huda punya baju cantik! pelamin die cantik! kek kawen die cantek! semuanya cantik la! hehe

PurPLe LaDy AiFA: ow ok.. hihi. memerlukan kesabaran yang tinggi nampaknyer. huhu.. ape jadi dengan barang-barang tu semua? uhuhu.. let go la kat b2b.. mesti ada yang nak tuh kot..

nuwoo8: thanks kak nuwoo! b2b yang dekat-dekat area chow kit boleh terjah sane. hehe

♥LAYLA RAHMAN ♥ : hihi. cantik die punya brown bag.. suweet!

jihan musfirah musa: thanks jihan.. =)) membantu other b2bs.

Meey@: hehe, semua tunggu Puan Huda yang buat review kot. huhuhu. sekarang ni die ke honeymoon! syioknyaaa

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

a'ah. penat kami tunggu :(

Nurulhuda|Adlie said...

amboi2, hehe, kata i pg honeymoon? belum lg okay, soon.. haha tgh cari mood la nak update blog, belum jumpa, tapi belle jangan try okay benda yg kita bincangkan, haha, i dah pagi event n esoknya pun sangat terkejar, nak update blog? kirim salam.. anyway loveeeeeeeeeee you! thank you belle for bekejar2, comel ja tau u! belle baju cantik jugak, handbag tak kurang, hehe.. :)

Nurulhuda|Adlie said...

ss, love you, sangat2! sorry belle, tumpang lalu, hehe..

Cik Belle said...

♥ hazlynda kushairi ♥: =,( next wedding perhaps?!

Nurulhuda|Adlie: eyh, newly wed! ahahaa.. i thought today. tak eyh? i silap dengar la kot. haha.. ampun puan huda! huhu.. Puan sekarang..tihihi.. eyh, bile ni sempat jeling handbag i ni. hahaa.. huda, kek sedap. sangat! =))

NahWaL said...

ko tak tengok kitorang berjimba dengan kek huda. yaya siap pegang pedang. HAHAHA. rugi tau! kalau tak leh jumpe. maknanya jmpe time aku nikah la haha

NahWaL said...

huda love u tooO!! haha ampon belle

Cik Belle said...

NahWaL: amboi, over di situ. hahaa. nak practice yer? huhu. itula nawal, tunggu nikah ko pulak la.. shah alam insyaAllah aku tak sesat punya. hehee.

NahWaL said...

la ko sesat ke pergi wedding huda? datang tau, banyak2 orang banyak adiah aku. HAHA gediq. tak tak datang je, nak jmpe kau

Cik Belle said...

NahWaL: sesat! haha. salah masuk roundabout. wahahaha. konon terror la kan jalan sekitar KL tak nak tengok map.. sekali sesat. hampeh tul. nasib kad bawak.. nak nangis dah, dahla lewat, sesat pulak. haha. nasib sampai akhirnya. huhu.. nak jumpa nawal jugak.. hehee.. nak kenal unaisah mana satu. nak bincang baju. boleh? hahahaha

NahWaL said...

cis datang ada makna. ko ni memangla cik belle. HAHAHAHA. aku tau ramai nak tengok baju unaisah kan? HAHA perasannya ya Allah.

kumpul duit dari sekarang. peti ais. pls. haha

Cik Belle said...

haha. dah unaisah tak reply message haku. kene la serang time nikah day ko nanti. hahaha. baju nikah nawal dengan unaisah yer? tettt. haha.. mesti cantik tau! peti ais? nanti aku kumpul dana dengan other b2bs. hhehe.

NahWaL said...

i love u. sangat. HAHA

dah taknak semak di sini. silala harrass dia lagi. nak aku harraskan ke? ok ok bai

Amalina said...

nawal..peti ais barbie doll nak?aku kasi seploh :D

alaa..tak dapat pegi wedding nahwal?buat gath plss..majlis berbuka puasa? ::wink::

Cik Belle said...

nahwal, if die tak reply jugak, nanti la kene mintak tolong kau. huhu..

amalina, please!! nak sangat gath... i malu-malu kucing pon nak jugak bertemu.. hehee.. alahai..bestnyer, sapa nak arrange ni? i pulak bervous. haha

farahfatihah said...

babe, yg last skali tu cumil..bekas cupcakes....

choclairissa said...

creative ideas..tq for sharing babe :)

Sya Sakura said...

Cantik.. it makes simple favors stand out.. sukee!!
A'ah, kalau beli kt kedai cake, mmg dapat murah.. aritu pg kedai Bake With Yen, ade jual, tp x igt berapa.. But everything in the shop adelah much cheaper than tempat lain.. heheh..

Nora a.k.a Aira said...

sangat cantek !!

Nad Nazira said...

otak cik belle tengah bekerja keras nampaknye..ape nak buat ngan doily paper tuh? can't wait :)

mysarah said...

kamu. banyaknya komen :D

yg penting rajin kan ;)

missbutterfly said...

cik belle menang cupplylicious.xaci! ahahhaa..cpt share hadiah! tp kan..ingt hadiah tu dpt kek sbijik..rupe2nye kena beli dulu.kuikuikui

Cik Belle said...

farahfatihah: ramai jugak yang suke cupcake wrapper tuh. senang aje nak buat pun. ehee. farah boleh try nanti. =))

choclairissa: hihi.. no problem. =)

Sya Sakura: =) thanks Sya for sharing. Bake with Yen tuh macam glamour aje. mungkin kedainya jual item murah-murah kot eyh. hihi

Nora a.k.a Aira: =)) hihi..

Nad Nazira: ntahlah nad. ahaha. buat alas apa-apa yang patut gamaknya. hehee..

mysarah: hihi.. yerps, kene rajin. diy ni antara nak ke tak hendak. itu je. huhu

missbutterfly: hihi. awak nak ke? kite pass kat awak. huhu. ingat nak order macaroons. tapi minimum 30pcs. erk. order mini cupcakes aje la. dapat free cookies. hahaa. strategi bijak sungguh eyh. hahaa.

ElyaElmo said...

kanbestt..elya kenal huda awal2 dulu...klo tak mesti leh jmpe korang..hu3

aviva azima said...

sy ada menyediakan khidmat utk tempahan brown paper beg sebagai goddies beg anda... http://avivaalicia.blogspot.com/

NeeloSilver Craft said...

Online color doily paper


http://neelocraft.blogspot.com/search/label/Color%20Doily%20Paper

Anonymous said...

just dropping by to say hey

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014