Tuesday, July 20, 2010

Lokasi Indah


... untuk bergambar!

Selamat menjamu mata..



Credit to: Azimpuch



Credit to: budak jawe








Lokasi: Taman Tasik Taiping, Perak

Untung bride-to-be dari Perak, boleh buat photo-shoot di Lake Garden ini.
Bestnya!





29 comments:

mysarah said...

i baru jer tengok gambar2 ni dekat fb paveyhack semalam. wondering jugak gambar betul ke edit. rupanya memang real!! bestnya orang perak. nak wat shoot kat sana la. haha. gila tamak kan :D

Cik Belle said...

mysarah: hihi.. haah, memang real. tempat ni exist! haha.. lagila bila photog dah edit-edit, bertambahla cantikk! cube google taman tasik taiping, banyak sangat gambar cantik-cantik tentang tempat ni.. memang best la!

buatla mysarah.. mesti gambar awak lawa-lawa nanti! =)

ZARA said...

wow.... canteknya!!!!

hana yoriee said...

dah penah tertgk pic ni beberapa bulan lepas..mmg sgt mengagumkan kalo dpt shoot mcm ni..=)

Cik Belle said...

ZARA: kan zara... cantik! =) bring your photographer ke sana.. hihi. or else, cari pakej outdoor dengan Perak photographer..

hana yoriee: tihihi.. betul-betul kagum!

syanaim said...

::cik bell..bestnyer..kalaulah ader tempat mcm ni kat area kl..::

Cik Belle said...

syanaim: agak-agak ada tak eyh? kalau awak tau, war-warkan eyh. hihihi..

PurPLe LaDy AiFA said...

aritu penah photoshoot single kat tasik taiping.. and my chinese fren pon buat pre-wedd kat sini.. cntik sgt tpt nie.. and sungguh tenang....

ingt nak wat pre wedd kat sini gak, tp mls nak kuarkan budget perjalanan dr kulim ke taiping, trus x jadi. hehe, pdhl perjalanan kulim taiping x smpai rm 20 pegi balik..

*cheapskate nye saye.

Cik Belle said...

PurPLe LaDy AiFA: erm betul, tenang aje.. tengok dalam gambar pon dah rasa ketenangannya.. huhu.. takpe aifa, lepas ni boleh buat post-wedding pulak kat sini.. feeling pengantin baru lagi ape.. hihi.. i tak taula ada budget ke tak untuk pre wedding.. apatah lagi nak drive dari kl-taiping. harapan la kot. huhu

Diebalychouzz said...

wah.. besnya shoot gmbr tmpt-tmpt mcm ni..

thezaila said...

giler cantik pemandangan nya...

laa... kt tepeng aje ke tempat nya.. memang lepeih ni..teman singgoh sini dulu le sebelom sampei ke kampung..

hahaha..dan dah cakap perak..huhuh

nuptiles said...

cantikkkkkk...kalau ade kt KL camnii...eeee..

kay kamal said...

omai! sgt beautiful...

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

Paveyhack is awesome la babe. I suke sume gambo dorang but i still cant get my feveret photog away. hehe.

bestnye kalau dapat outdoor macam ni, sangat green. siang hari ngan matahari or mase sunset, ya Allah, sweet nye!

in KL, where can we go? selain daripada bukit UPM yg pemes tu? FRIM? Lake garden? Titiwangsa? - ramai orang dating. yek! Where ek?

farahfatihah said...

besar tul pokok2 tu!!!!

Durruz said...

beshnye..i dah lama carik pokok2 besar ni..

kat sremban/shah alam/kl xde ke ek?dkt frim macam tak nmpk ade pokok gedabak seketul2 cmni..sigh

*berharap ni...*

ElyaElmo said...

tingin nak ambik gamba dok kat ats pokokk gakk :D

Fathiyah said...

taiping kg kte cik belle =)
mmg cantik lake garden taiping.ada sentimental value utk org2 tepeng.hehehe.

ellfazira© said...

alamakkk..jauh ah lak nak g kan hehee da eksaited td..adeh.

lynda : kat putrajaya org ckp santek..kt tmn pe ntah tp byk pokok2 n greeny grass tht u could take great shot there..

sk said...

yay.. my fiance org taiping. mmg kitaorg dok berangan nak outdoor kat tmn tasik taiping nnt... ngeee!! :D

aNoi said...

chantekkk!!! sgt sukaaaaaa!!!
alaa..dulu umah hubby kat ipoh.. jauh gak nk ke taiping...
cik belle, nanti kamu buatlah mcm ni jugak tau.. ^^

fikaryna said...

mmg banyak lokasi cantik kat tasik taiping..ha..kalau dtg cni..roger ryma..hehe..

|Liyan| said...

adoooh.. sangat cantik... rasa nak dapatkan photog yg creative mcm ni..tapi mst expensive..hahaha..bajet!

Cik Atun yang Banyak Nama said...

salam~~

the last four pictures were my friend's! haha~ mmg gamba tu seriously lawa. Saya pengapit hari sanding my friend haritu, so mr paveyhack mmg sgt serious buat kerja. Which is nice to see... he's doing all he can to capture the precious moments..

tp taman tasik taiping mmg lawa... teringin gak nak bergamba disana because I am also a perakians. Tp will see dulu la. hehe.

masmOna said...

cantek!!! teringin ah pegi sini..

.: an :. said...

salam.. hehe... an pn brangan nak outdoor kat pokok2 beso cam kat taiping ni... kalu klang valley ni... terfikir gak kat hutan bukit cherakah, shah alam. sebab tu pn kaw hutan kan... cume.. xde la dpt nak panjat pokok mcm kat taiping ni... huhu... ade sesape yg pernah tgk outdoor kat bukit cherakah? (selain kaw. 'sawah padi' tu... =D )

Dia.Honey said...

i'm a bride to be kat taiping nnt around march...tak sabar nak p amik gambar kat taman tasek.....b4 tgk gambar ni dah terpikir3..bila tgk gambar tak sabar lak rasanya....ekekekkek cos my future hubby nyer rumah around 3-5 min je..yeyyyy

wanna said...

wana pun akan shoot kat sini utk pre-wedding

=)

Bocah Getas said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon semoga bermanfaat...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014