Thursday, July 22, 2010

DIY Favor Packaging


I love freebie templates!
And, I just love to share with you.

Adore these boxes?


You can download the templates for free!

Whee!

Nah, here is the link:

1) For Pink Polka-dot: Clik Here
2) For Yellow Stripes: Click Here
3) For Pink Flowers: Click Here
4) For Yellow Waves: Clik Here

Sorry, I don't know the exact dimension.
Hehehehe.



25 comments:

thezaila said...

cik belle.. me too .. just adore those preety cute boxes... sooka!!

hana yoriee said...

wahh..freebies template..huhu..tapi nak print kat mana pulak? aiyak..hehe..

kay kamal said...

comel~~~ sgt suka.tq much for sharing

kay kamal said...

comel~~~ sgt suka.tq much for sharing

PurPLe LaDy AiFA said...

ek? nak beli printer cpt2 ni.. semua slh cik belle sbb tunjuk idea yg best2.. =p tq cik belle~ adore this boxes!

ZARA said...

a'ah. sangat comel. nak try lah. tq for sharing

farahfatihah said...

free? itu sudah bagus..tp kena cari printer yg best quality la huhu

nur_nj said...

heee... sangat comel... akak save gak...

nnt leh print kat kad keras... mana tau nk buat kotak gift utk kawan2..

tak semestinya majlis tunang n nikah kan...

so sweet...

Miss N said...

atia..i saw the wedding ticker..ur wedding in 2 weeks time?

tak ajak pon..huhu

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

comellnye

cik selamah kundang said...

comel gak..menarikla.plus save expenses gak

Xora said...

Belle, saya baru perasan. ticker kamu, lagi 2 minggu aje majlisnya lagi?

Cik Belle said...

thezaila: comel kan.. hehe.. =) i pun sukee!

hana yoriee: hana, print kat rumah aje.. tak pun, gune ofis punye salah tak? ekekke..

kay kamal: tihihi.. sharing is caring orang kata. hihi

PurPLe LaDy AiFA: aifa.. awak nak buat apa? majlis awak dah cantikkkkk!!! jeles. tihihi.

ZARA: hihi. nanti kalau dah try, boleh share with peeps, comment and all k zara. manala tau kan, tak sesuai ke nanti. hehe. i pun ingat nak try.. =)

farahfatihah: agak-agak inkjet printer bagus tak eyh? saya tatau betul pasal printer-printer ni. heh

nur_nj: hihi. kak tip, letak gula-gula dalam kotak. comel kan.. hehe

Miss N: alamak nisha.. hahaha. salah kan wedding ticker itu.. entah kenapa p letak 0months kat depan.. patut 10months .. tertinggal 1 tuh.. haish, blur.. haha.. jangan risau nisha, ive write ur name dah dalam invitation list. tihihi. awal kan? haha

Nurul Atiqah Mutaza.iQa: kann.. comel kan. huhu

cik selamah kundang: kan.. hehe.

Xora: isk. takla xora..hihi.. ticker kite mengalami masalah kot.. hahaha..

ReYNa said...

pwettttyyy!!comel lah boxes tu.good idea n save budget too:)

liza said...

Hi, just bloghopping. Nak tanya...kalau2 awak tau, kalau nak kahwin luar daerah / negeri, 2 surat sokongan tu dari siapa ye?

Saya alamat ic selangor, tapi plan nak nikah di Putrajaya.

And betul ke (untuk alamat selangor), kursus kahwin hanya boleh pergi yang JAIS sahaja?

Thanks eh respon kalau tau :D

Cik Belle said...

ReYNa: kann.. hehe. save budget tu penting! hehe

liza: liza, saya takde pengalaman dalam urusan macam ni. nasihat saya, mungkin awak boleh rujuk ke sini: http://www.jais.gov.my/ kalau keliru juga, better to call them untuk dapatkan lebih kepastian. tentang kursus kahwin tuh, boleh aje pergi mana-mana tempat, asalkan kursus tuh diiktiraf by jabatan agama. ni saya paste faq for ur reference:

Adakah pemohon boleh mengikuti Kursus Pra Perkahwinan di mana-mana tempat di Malaysia?

Ya, pemohon boleh mengikuti Kursus Pra Perkahwinan di mana-mana tempat di Malaysia, asalkan ia diiktiraf oleh Jabatan Agama Islam Negeri di mana kursus itu dianjurkan.

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

polkadot tu *auw*
cute gilak. kalau tau ade template gini, leh gune mase tunang dulu.
nape la mase tunang dlu i amek sambil lewe ek? haish!

liza said...

Thanks Miss Belle! :D

Diebalychouzz said...

hehe comelnya box tuh.

nuruz said...

tq cik belle! nk print for my Eday nnt. hahahha :D

mysarah said...

ok2 comel. mau cuba :D

~bee~ said...

hye cik belle, love your blog posts..
bley jd guide wlupon bee x tawu agie kawen biler.. huhu.. i follow u kah..

my link : http://b3tt3r-lif3.blogspot.com/

Cik Belle said...

♥ hazlynda kushairi ♥ : lynda, i pon baru jumpa. haha. kalau jumpa awal kan best, boleh save budget time tunang. huhu. tade rezeki. heh

liza: no problem. =)

Diebalychouzz: kan.. hehe

nuruz: wah, bestnye. save budget! =)

mysarah: hihi. sila cuba mysarah.. nanti boleh share..=)

~bee~: thanks bee.. i will follow u jugak! hihi

masmOna said...

alamak dah terlambat update!baru harini online setelah sekian lama T_T

me likes likes likes!!pink yellow. mmg warna mas lah! :)

korsetmurah said...

cik belle...
tak sabar nak jadi pengantin ye? Tahniah...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014