Wednesday, November 24, 2010

Tips: Nak minta quotation

Pernah kan, kita mengomel, vendor ni sombong la, tak kasi kita quotation pun. Hati rasa geram, kan? Tapi, pernah tak fikir, betul ke cara kita minta quotation tu? Hehe. Nah, here some tips:


According to Ahmad Fairus, ni antara details yang perlu kita inlcude dalam sesi minta quotation:
  • Nama anda dan pasangan
  • Wedding date (Tarikh dan hari)
  • Location
  • Contact number
  • Budget (if any)
  • Specific album that you need, might be Custom Album ke, Sticky Album ke.. hihi.. Apa jenis album yang you tau and perlukan, bagitau je. =) Maybe from there, dia boleh quote u, reasonable price for u kan.
  • Number of events, number of couples (kot la ada 2 pasangan ke kan, bersanding bersama) hihi

Anything left out tak?


To read full article, please click here: Ahmad Fairus Photography

Hopefully, lepas ni, kita dah tak merungut, vendor sombong sebab tak nak povide quotation untuk kite. hehee.

Thanks, AF!

and good luck to all! =)



10 comments:

Cik NeyNa said...

hehehe..masalahnya dah letak sumer nih pon diorang still tak reply..haishhh...

LisaLisut said...

thank you Cik Belle!xoxo!

Cik Belle said...

Cik NeyNa: ouch, masalah tuh.. =( mungkin kol/msg cakap ade send email. hehe..mintak respond cecepat. hehe.. boleh?

LisaLisut: my pleasure. =)

K.I.N.A said...

btul2..kadang2 dorang ni bz sgt..ataupun terlepas pandang..huhu..

Cik NeyNa said...

tulah kan..
nak call terus..
hehehe..
giler kuasa nih..huhu

Norhayati Rostam said...

Kene try cara baru la camni.
Thanks!

Cik Belle said...

K.I.N.A: haah, some mmg busy! =) huhu. kesabaran itu perlu! haha

Norhayati Rostam: =) try try. hihi

zatylovescooking said...
This comment has been removed by the author.
nizabeba said...

laa patot la dorg x reply..hehe~ thanks babe for sharing!! mmuah muahh!!

Shanna said...

Cik NeyNa: ouch, masalah tuh.. =( mungkin kol/msg cakap ade send email. hehe..mintak respond cecepat. hehe.. boleh? LisaLisut: my pleasure. =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014