Saturday, November 20, 2010

Real Wedding: Jaja+Ikram

Hari-hari menu daging. Yelah, baru lepas sambut Hari Raya Aidiladha kan?
Jadi, pulang ke kampung di Besut, untuk melakukan korban lembu. Tihihi.

Orang kata, sambil menyelam minum air.
Jadi, ambil kesempatan pergi wedding Jaja @ MissButterfly di Grand Riverview Hotel, Kota Bharu.

Beberapa gambar yang sempat di'snap':

The wedding signage.

The grand main dais.
Its white in colour. Sangat cantik!
Full-fresh flowers.

I love the high-back chairs.
Not too high yang sampai tutup keindahan pelamin.
Love-love-love.

Banyak candles!
Love-love-love.

Our table number!
For bloggers, ehem.

Look, who we have in the house:


Ni my first time jumpa ni.
Malu+Nervous, okeh! Hehe.
Nasib harz ni banyak mulut, tak la ku segan and her hubby pun boleh layan..
Harz sangat cantik and soft spoken lady.
Nak jumpa lagi!!! =)

My cousins! Tanpa mereka, takkan ku sampai punya! =)
Thanks, lovely cousins-ku!


Sebahagian dari hall decorations:

From L-R: Flowers arrangement kat meja beradap, Bird cage + Cute candles kat pelamin (NICE!), The main dais, and the walkaway!


The wedding cake!
Love-love-love!
'Coz its PINK in colour!
Tihihihihi.

The photobooth!
I like! =)

Dan ini group photo, without the perantins! =)

Tihihi.Suke!


The pagola!
Love-love-love

Sempat dikejar oleh iMoments videographer, YEAY!
Speech untuk perantins, I wakil you all semua lah eyh. Hihi.
Nervous, tah pepe aku mengarut! Haha

To Kelantan's bride, iMoments is highly recommended.
Tak berhenti buat kerja. =)
Boleh cari iMoments nanti.

Suka!
=)
Nak macam ni, please! Hihi

And finally, the perantins with the bloggers:

Pose 1

Pose 2

Dress cantik, tunggu Puan Jaja update ya!
Hihi.

Dan ini,

Video untuk tatapan semua:

The grand entrance


Mencintaimu, lagu iringin.
Ni je sempat record. =(
Blur kejap, nak record apa. Haish.

P/s: The singer malam tu was superb la Ja. Nanti update eyh. Ehem, bukan couple veteran tu. Yang gadis muda itu. Hihi. Suara dia best, suka! =)

22 comments:

anaztasias aira on November 20, 2010 at 1:57 AM said...

Cantiknya !!!!!! Gojes jaja. tak sabar nak tunggu dia update nih !

fika79 on November 20, 2010 at 2:22 AM said...

jaja canteekk..semua pun cantik..sukanya i..hahah..pandau u amik gambar belle..

ElyaElmo on November 20, 2010 at 2:34 AM said...

suke photobooth tu jugak!!more update. :D

2 H@T! MeN j@D! 1 on November 20, 2010 at 6:11 AM said...

suka photobooth dia..nak wat jugak:)

farahfatihah on November 20, 2010 at 7:31 AM said...

wahhhh cumilnya jaja!!! lawa la pelamin dia!!!

aziraarif on November 20, 2010 at 8:37 AM said...

saya suke pagola tu...tu kire entrance kan..cool

iMoments on November 20, 2010 at 6:54 PM said...

thanks for the compliment cik atia :D

PurPLe LaDy AiFA on November 20, 2010 at 10:22 PM said...

sy sgt tertarik dgn tiara tersebut! superebbbbbbb! very princess ok!

hana yoriee on November 21, 2010 at 2:34 AM said...

everything was superb! the cakes, the pergola, the dais, the dress...argh..n not to forget..d pengantin..lols =)) suke suke..

Cik Belle on November 21, 2010 at 5:26 PM said...

anaztasias aira: sangat gorgeous ok! hihi.. dia masih dalam mood bercuti gamaknya. =)

fika79: memang, cute mute tau! hehe.. nat, jangan tertipu dengan kesan editing! hahah

ElyaElmo: elya, kite tunggu jaja update deyh! rasa macam aku lupa letak gambar doorgift. huhu

2 H@T! MeN j@D! 1: kannn.. suke jugak! hehe

farahfatihah: betul fara! sampai-sampai, terpegun tgk pelamin die. cantiknyaaa!

aziraarif: yerps, betul azira. pagola=entrance. cantik kan!!

iMoments : ouch, malu! terjah sini sudah. hhehe..

PurPLe LaDy AiFA: aifa, betul, i pun tertarik sangat dgn tiara die. very the princess kannn.. hehe

hana yoriee: yerps yerps yerps! very the true cik hana! hehehe

harzharun on November 21, 2010 at 5:59 PM said...

hihi...i bz u...xsempat update...mmg tau pun ko akan update dulu...

komen 1: wedding jajr mmg sgt cantik!..kita sama2 tpegun kan cik belle.

komen 2: cik belle lebih manis di luar drpd dlm laptop ku!..hehe...sgt lemah lembut...suke jumpa ko weh!..t dtg tagnu cr aku tau...

komen 3: cik belle mmg asik nerbes..boleh kami btolak2 suh pergi dulu jumpa pengantin..haha..

komen 4: aku tau ko nak nagis jugak bila tgk jaja nangis dlm video..hehe...

♥ balkidz_hunny ♥ on November 21, 2010 at 6:31 PM said...

wahhhh..semua nampak sgt cantekkk! soooookaaaaaa! :)
pegola tu cantik, cam nak buat kat umah aku je. HAHA.
belle jumpa dr harz. best! best!

missbutterfly on November 22, 2010 at 7:30 AM said...

atiaa!!! thanks for coming!! suke! though aku kt atas pelamin..mata aku melilau cari korang.hahah..blh?:p

Cik Belle on November 24, 2010 at 6:26 AM said...

harzharun: harz sayang, ni nak reply komen ko satu-satu ni! haha.

reply 1: betul!! tak habis-habis mulut kite cakap, cantiknya, cantiknya, cantik kan? hehehe

reply 2: aku nak buat bisnes batik sutera. cari lubang please. heh heh heh.

reply 3: hahaa. main tolak-tolak depan pintu memang manis.. haha

reply 4: mek, ko ni hebatla.. mind reader gitew.. huhuhu

Cik Belle on November 24, 2010 at 6:27 AM said...

♥ balkidz_hunny ♥: ho ho ho.. buat pagola gantung orkid ke tuuu... huhu

missbutterfly: ja, nampak tak kiteorang kat bawah? hehehe

missbutterfly on November 24, 2010 at 7:06 AM said...

hahahaa...ko nanges tak masa diorg play video tu? hahaha..

Cik Belle on November 24, 2010 at 7:26 AM said...

aku macam tertanya-tanya la, kenapa jaja nangis... huhu. sebak la jugak! tapi cover mek! haha *malu*

missbutterfly on November 24, 2010 at 10:44 PM said...

ntah.tiba2 emosi.bengong..malu dgn diri sendiri.hahaa..tak.sbb cerita kami unik sikit. tak sangka smpai ke tahap ni..hehee

~Yun~ on November 26, 2010 at 5:34 PM said...

cntiknye pelamin die!!2 thumbs up!i knew ur cousin,shafa..my ex schoolmate during primary school.. =)

Cik Belle on November 26, 2010 at 5:59 PM said...

Yun: owh really? do u still keep in touch with her? =) nanti come to my wedding eyh, boleh jumpa dia! hihi

~Yun~ on December 7, 2010 at 4:28 PM said...

yup,we still contact lg2 kat FB,and she came to my wed last mac dear..insyaAllah,if u jemput,i'll sure come..all da best with the preparations dear! =)

Cik Belle on December 7, 2010 at 5:14 PM said...

~Yun~ : InshaAllah. =) Thanks dear.

 

Designed by Alieff Artwork