Thursday, November 25, 2010

December is coming!

December is coming!

Means....Christmas Sale is back!
Wheeeeee!!!


Semalam I jalan-jalan kat MidValley.
Rambang mata woo.

Banyak sangat gift set.
So, yeah, to those yang planning untuk bershopping barang hantaran, might be this month is the best month for shopping. Ngee~

I ingat dulu, time nak beli barang hantaran time tunang, according to SA, kalau nak beli perfume, Christmas Sale and Valentine's adalah paling best. Banyak dapat free gift.
Tapi, christmas sale lagi best la. =)

And, I rasa, bila sale macam ni, better pergi Isetan ke Metorjaya ke Parkson ke, sebab bila kita purchase cosmetic product, kita akan dapat voucher lagi! Whee-hoo!
Free gifts and voucher some more!
Haish, rambang mata rambang mata.

The voucher can be used to buy kasut pulak kot!
Or handbag?
Lagi berjimat kan!
Discount, lepas tuh bayar dgn voucher pulak tu.
Memang pengguna yang bijak! hehehhehee.

Semalam kat MV, ada SK-II buat promotion.
I guess, yang mencari skincare gift set, boleh purchase time ni kot.
Lepas tuh, try mintak banyak-banyak free gift k.
=)

I tak tau la nak SK-II ke tak..
Sebab I tak pernah try SK-II, tapi teringin juga! haha.
Miracle water! (Eyh, betul kan? Kalau salah, mohon tunjuk ajar.. ehehe)
Bila fikirkan praktikal, saya prefer Dermalogica.
Memang dah lama pakai, so kulit memang dah serasi dah.
Tapi, takde gift set pulak.
Wah, pening!

Make-up set ke Skincare?
Wah pening!

Suka makeup juga.
Dan saya pengguna tetap MAC.
Dah serasi dah.
Takde gift set.
Tapi, mahu juga cuba Bobbi Brown or Chanel.
Ada gift set.

Wah, pening-pening!
Kena pilih satu je, else, no handbag!

Susahnya bila nak buat decision!




30 comments:

cik yana said...

waa!

best best!bkn ke start awal tahun depan tax dimansuhkan? ntah ntah lg murah..hehe..masa sale ni la kita nak rambang mata kan? heee! tak sabar jugak tunggu saat nk rambang mata ni! ;p

"cikkin" said...

salam..hy cik belle..
susahkan nk wat pilihan..bile sume berkenan..heheh...

eyy..YES da start..but preparation sume kene pending lg..huhu..tp da start juling2 mete jgk bile tgk brg yg bekenan tu..hihi..=)

Cik Belle said...

cik yana: kannn. =) end-year-sale is the best! hihi..

betul tu, thn depan dah mansuh. tak tau la how low the price can go. uhhuu. i rasa, harga macam kat duty-free jugak. sebab sana mmg takde tax kan. lagi satu, kita akan dapat voucher, so untung jugak kat situ. for every rm100 spend, dapat rm10 voucher. kire ok la kan? =)

Cik Belle said...

"cikkin": dear, kenapa pending? ehehe. planning penting! =) anyway, good luck to u ya! its ok, malaysia mmg suka buat jualan murah. hoho

jooleata said...

hee.. cik belle! the best time for shopping is coming aiite?..

sila bersiap sedia di mall.. :P

next yr, suma barng da naik.. evn baju2 n kain2.. haihh
+.+

Cik Belle said...

jooleata: i guess so. =) haish, betul ke harga nak menaik lagi? hurmp.

jooleata said...

yup.. i heard in one broadcast news kt era or hotfm.. cuma kt tv xuar lg news tu..

mesti mahal nk kain2 lace yg tantek2 tu.. :(

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku pegi SOGO pun nak naik gila dah.
Pegi Sunway pun nak meroyan.
Nasib bukan nak kawen. Kalau nak, aku dah angkat dah satu set perfume :)

Try la Bobby Brown, smooth jugak! Aku pun pakai MAC. tapi bila try BB ari tu cam best! :)

~~zaa~~ said...

whoooo!!

sangat best bila shopping time christmas !!! cik belle beli la BB, smooth sgt pakai..tapi MAC is always no.1..

Cik Belle said...

jooleata: homaigod! thanks dear for the info! =) akan ku gune pakai statement ini untuk memjuk my fiance beli sekarang. hoho

Qish: okeh. nak bobby brown! heh heh heh. ko suka kan, buat aku teruja terlebeyh? haishhh..

LisaLisut said...

midvalley mst best sale kan.dh lama tak jejak area KL semua.asik2 area Sunway,Puchong,OU.bosannnn.

OU mcm ala2 je sale dia.tatau la tak smpai masa lg kot.huhu.

selamat beli brg hantaran.hikhik

Cik Belle said...

~~zaa~~: ok, another vote untuk BB. tihihihi.. dah tak tenteram dah ni! haha

LisaLisut: midvalley kecik sikit, so senang nak jelajah. haha. i tak pernah suka jalan kat OU. =( besar sangat.. plus, i selalu sesat.. haha. better p Pav/ The Gardens kot.

jooleata said...

betul2.. i nak beli kain for majlis ni.. risau.. harga nk naik! haihh..
:(

hehe.. boleh start acara pujuk2 ni..

K.I.N.A said...

pegi mid valley semalam??
kina pun pegi!hehe

Cik Belle said...

jooleata: kalau ade kawan-kawan u nak pergi bandung/jakarta, pesan je. jangan lupa provide warna tema. senang, gunting je ribbon.. so that die tau warna apa. hehee

K.I.N.A: buat apa kat sana? hehee.. ramai kan orang. nampak org try2 kasut kat C&K tak? haha. gigih shopping semalam. huhu. hari ni nak cari barang hantaran pulak sikit2. hehe

jooleata said...

xsusah,, my friends ada kt sana lg, stdy dentistry... cuma takot ada yg xbkenan.. maklumla..
*ngengade!*

yUmIe said...

Atia:. kamu bikin hati ini xkeruan la!!=(
fiance dtg sini this sunday,tp cm xsmpt nk jelajah mne2.coz nk g knduri mber die kawen,nk g survey cekelat kt kajang lg.then mlm die dh nk blk mlk dh..haih!!

zatylovescooking said...

Hi Atia.. Mesti dah tak sabar nak shopping kan? ;) Kalau beli skincare set selalunya dpt free facial & gifts.. Beli dkt Parkson best dapat voucher & Bonus Link Points!

Make up set pun ok.. Cantik je bile dah gubah jd hantaran.. MAC selalunya ade gift set bile Christmas sale.. Cube try tgk dkt KLCC..

Happy shopping my dear! Shopping brg kawen paling best.. I pun x sbr nak gi shopping.. Tapi beli baju maternity je la..:)

MarelFira said...

fira pn cadang nk beli hantaran bln dis ni..eheeee

hana yoriee said...

haaaa..mmg tggu christmas sale nak pi beli balance for hntrn..huhu..mmg last minute betul..hehe..tp dpt good deal..ok lah kan?

mari shopping!

Cik Belle said...

jooleata: hahahaha. kannnn.. =) tapi, untuk bridesmaid, boleh kot nak suh dia belikan. at least ada part yang boleh jimat. hehe. =)

yUmIe: hehehehe, maaf mek. =) ala, suh die datang awal boleh? tak pun, sila buat aktiviti shopping marathon. hahahaha. pompuan i jamin, pasti boleh! in 1hr, masih sempat shopping! hehe

Zaty: hye zaty! thanks dear for the tips! =) oh ya! bonus link points lagi! sekarang ada promotion kumpul setem tuh.. dapat beli Tefal dengan harga murah! okeh, drooling. sobs, susah nya zaty nak buat decision! hehe

maternity dress pun best jugak tuh untuk adakan aktiviti bershopping. barang baby? hehehe.

MarelFira: hooreyh! =)

Cik Belle said...

hana yoriee: hehe, hana, takpe, berbaloi-baloi, ok per. hehe

yUmIe said...

haha klu i,mmg konpem bleh wt marathon in 1day..tp klu diangkut skali org laki ni,konpem sprh jln je marathon..bakinye to be continue..hahaha..ikt i pusing2 kt semua house pn suda bsg:p

Miss Maira said...

owhhh... i pon nak shopping perfume gak! wahh, padahal ferfume hantaran harituh xabis pon lagi..

buat stok boley? haha

nizabeba said...

hoye~ i pon tggu december sbb nk melampiaskan gian shopping..time ni la plg best nk shoping brg hantaran kn..waa..mmg ssh nk wat pilihan kan..i tolong pilihkan la: skincare! hehe

didieadila said...

cik belle! rmbg mate nmpk..hahaha...buat plhn bijak yer :P

~Ayu BnSyg~ said...

Kak Belle. Mana lg murah eh nk beli brg hantaran time skrg ke time Chinese New Year nnti? Ayu pun actually ada publish entry yg sama. Wee~~

fati said...

hahahhh!! same goes to me. da masuk december neh, memang tak keruan dah rasa!
bertindak dengan bijak yeap! :P

The Spasmodic Scribbler said...

A firm believer of maintaining good skin and natural beauty, I vote for skincare!! Hehe.

Babe, SK-II boleh beli tapi I really recommend you try dulu their products sket2. Ada orang tak sesuai so it's monetary risk that we're talking here because SK-II is not cheap. One of the most expensive skincare products so better be sorry now than later, right?

Pegila cuba diorang punye facial spa dulu and see how the products react to your skin. If there's no rash, no breakouts and whatnot afterwards, then you can think about whether or not nak beli SK-II :).

ciksue said...

hai cik belle..susah nak wat pilihan yea..sue pun belum kesempatan lagi nak gi midvalley,baca dan dgr jer about sales,kita takut kita pun rambang mata jugak,hehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014