Thursday, June 24, 2010

of theme colour

Sekarang, kalau terjah bridal boutique aja mesti diorang tanya, tema warna apa?
I guess, penting la kan dalam menentukan warna tema ini.

Kalau Pak Abu, die mesti nak tengok baju pengantin colour apa dulu sebab warna pelamin harus contra dengan warna baju. Saya setuju dengan ini.
Atau, pendapat ini salah?
Anyone?

Jadi, saya cuba untuk guna pakai tips ini.

Hari saya bertunang, saya mahu segalanya pink-white.
Segala shades of pink.
Saya mahu semuanya pink.
Sampai hantaran pun saya mahu white+pink juga.
Roses pun i beli warna cherry pink. Hehe.
Kalau yang kenal saya, dia pasti tahu betapa taksubnya saya dengan warna pink.
Huhu. Kerana itu, sejak awal lagi, saya mahu pink di hari tunang saya.

Tapi, untuk wedding day saya, saya akan cuba untuk tidak memakai pink lagi.
Walau dalam hati, saya suka amat dengan tema warna majlis nikah cik nadia bayu.
Ye, warna pink. merah jambu. Owh, manis.

Kerana kain nikah sudah dibeli sebagai salah satu hantaran hari tunang lalu, secara automatiknya, tema warna hari nikah mestilah ada unsur silver/gray.

Warna utama: mestilah gray.


Pilihan 1: white+plum+silver


Pilihan 2: white+silver+red




Pilihan 3: tiffany+purple+white+gray

Pilihan 4: hot pink+shades of pink+purple+silver/gray




Pilihan 5: white+pink+gray

See, sampai 5 pilihan ada. Nanti, hari nikah, mesti warna kucar-kacir.
Bermaksud, colourful. haha.

I can't decide.
Mahu ada unsur purple.
Tapi, ada ke bunga warna purple selain orkid.
Mahu juga warna tiffany blue.
Unsur warna pink dan merah juga mahu.
See, i told u, warna tema mesti colourful.
Hahaha.


Pics credit to: The Perfect Palette








29 comments:

aini said...

hahaha...amek tema warna warni aidilfitri je la senang..sy pon tgh kucar kacir theme kaler..tp stakat ni utk pelamin ingat nak amek putih+soft pink n utk bunga kat pelamin putih + pink..baju snding plak ingat nak amek pearlwhite+silver...

kesimpulannye harus ade unsur pink juge walopon tunang da pakai pink..hahahaha....

Cik Belle said...

aini: owh aini, idea bernas. haha. tema aidilfitri senang. hahaa.

aloloo.. sungguh chomel tema colour awak. hehe. nak tiru boleh? saya suke pink la. sobs2. boleh la kan if da pakai pink hari tunang itu hari, tetap mahu pink di hari wedding, boleh kan? boleh kan.. hehe..

purple lover said...

Hi Cik Belle,
I silent reader here. Cuba u check kat url ni... byk sgt nama bunga berwarna purple... cuma, maybe byk yg tak de kat sini (Msia) je. :)
http://www.buzzle.com/articles/purple-flower-names.html

Cik Belle said...

purple lover: hye purple lover.. wah, cantiknya bungaaaa! i shukeee.. ehee. thanks banyak! =))

missbutterfly said...

cik belle!!! nmpak gaya gray color tgh in skrg. sy pun gray jgk.hehhee..maybe ada element2 red ckit kot..

NahWaL said...

semua cantek cik belle. menonjol dan nampak grand and mewah. good luck choosing okeh!!!

fash said...

sume choices yg u presented kt cni sgt chantekk!~ u give me some idea foe my weed day too :))

Xora said...

saya masa nak tentukan warna majlis sanding pun, ada masalah. D nak saya pakai warna navy blue pasal dia kata warna tu buat muka saya menyerlah, tapi saya takmo pasal kulit D tak sesuai. Then saya nak ungu, tup2 abg saya kawin dlu, dia dah pakai ungu--NO RECYCLE! akhirnya saya dan D pilih warna yang bukan fav kami-Kuning! So adil la .. Opps. langkah ni hanya berguna jika majlis gabung macam saya.

Durruz said...

i got the same prob wif u here.

hahaha. ikot suka i jugak..baju grey, deco peony pinks..bilik tidur lavendar..hantaran deco ala-ala english, nikah tiffany blue..

tamak bukan? haha..tapi i xkisah. hahaha...

campur2 ceria sikit kan belle.. ;)

nasib site h2b i tak bole campur tangan. haha!

Fathiyah said...

cik belle, kte kawen dlu pon pink jugak.hehehehe.sbb kte pon suka pink =)

btw, kte pick no.1 & no.5
owh.ttp ada pink disitu.hehehe.tak dapek den nak nolong.dah suka kan.

kay kamal said...

im using choice 5 for my sanding! me likes~

amElyn said...

hi cik belle!!
i baru2 je singgah ur blog!
n im following u btw. wink*
hehe.im b2b too.
so our theme macam sama lah.
i choose silver/gray jugak!
hope lawa kan??
sebab nak try lari dari pink!
hehee.

Anya said...

so pretty!!!

Anonymous said...

wahh, semua pilihan pun cantik2.. but i think mayb u can choose the 3rd one dat is pilihan 3..mayb it suits for u.. pilihan 5 pun cute jugak.. ehh semua pilihan pun cantik la, hehe..

elyina said...

ade roses purple..bukan orked je..
memang pening kepala nak pilih theme. tambahan plak kalo taknak sama theme dengan kawan2 yang penah/akan kawen..huhu..

ape2 pun..colourful lagi cantek :p

roeza said...

hye..sebelum ni i slalu bace blog u..baru kali ni dpt tinggal comment..hehe..i mcm u gak dulu..pening pk pasal theme..mcm u, i nak ade shade of pink...check out my blog if dpt bg u sdikit idea:D
goodluck dgn persiapan yer!

BuTtErFlyInFraMe said...

i love most 1st and 3rd pic! ada unsur2 dark purple di situ.. :)

kalau still nk buat pink jugak, boleh je for bunga..cari hot pink...auwwww...metsi cantikkkk... :)

p/s : ms i btunang dulu gray + pink+silver

farahfatihah said...

cik belle tema ai warna pepel..sura la ada bunga warna pepel....hehehe

PurPLe LaDy AiFA said...

haha cik belle. amik la emua. cm kawen zaman dulu2. x kesah kaler cmpur2. meriah je nnti. hehe

SyimaSyaz said...

saya memilih combine fav color kami:Pink+black... fair!

Rosie Flowerie said...

tau tak time tunang sy..sy nyer theme adelah peach+hotpink...mak aih..last2 ntah jd ape2 kaler...hikhik..sbb hotpink ni mcm susah skit nk cari ke sbb sy yg tak pandai? ntah la sy rase time kawen theme nk kaler2 jg...buleh?

si kecil said...

dear...hahahaha..dh tarikh kawin sama. ur theme color pon sama. apa kata kita gabung je majlis..hahaha

my theme color will be purple plum..mungkin campur putih/silver

ElyaElmo said...

cik bell..elya punn tgh pening nk decide nak buat theme kaler ape...hu3..
nak tau x...im also thinking to have pink and white tuk nikah outfit...:D
sweet sgt kannnn ..manisssss jeee nnt....

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

all the best in choosing the theme color ek. hehe. think wisely (=

syanaim said...

::cik bell..pikir2 btul tau dear..especially match x ngan ur fiancee..so all the best..:)::

aziraarif said...

cik belle, emel u nur.athirah84@gmail.com kan...i dh invite u to be invited readers

hana yoriee said...

cik belle, purple, pink, tiffany blue sume hana masukkan dlm majlis hana nnt..hehehe..pilih jgn tak pilih cik belle.. =)

Nad Nazira said...

cik belle..kalau nad jadik cik belle pun susah nak buat pilihan..sume macam cantek je kan..wuwuwu..sedih sebab kawen sekali je. haha.kalau ade 5 majlis bleh la dapat 5 tema..dah kalau 2 majlis je mane nak sumbat tema yang lain tu kan..

bleh je buat lain2 tapi kalau org tak biase mesti rase pelik..contohnye..

hot pink+shades of pink+purple+silver/gray, red will be a great combinations


deco bilik, pelamin, khemah, meja makan, bleh buat theme sendiri for each tapi amik some part of the total theme combination tadi.

tataula u paham ke tak ape nad cube sampaikan ni.. :)

shaheeda said...

sila ambil award di blog sayer..! hehe

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014