Tuesday, June 15, 2010

E-day: Doorgift

Ini tentang doorgift.
Initial plan, cuma mahu cari doorgift yang below RM1.
Wahaha. Now, call me cheapskate!

Tunang aja pon kan.
Save more for wedding!

Tapi, puas fikir nak kasi apala.
Ada jumpa muffin yang murah.
Tapi, bila dah tambah dengan cost packaging, melebihi pula.

Jadi, blogwalking dan teruja, rupanya ada cupcakes yang below RM2.
Perfect!
So, I made up my mind and propose to my mom.
She agreed.
Bermula nya sesi mintak quotation.

Dan akhirnya, saya pilih totcupcakes.com
It comes with free TQ tag and ribbon.
But, I want to personalize my own.

Jadi, seminggu sebelum my e-day, I tanya kawan I whether she can design me a TQ sticker.
Alhamdulillah. Dia boleh.
I gave her my design and wordings.
She edit and print them for me.
Then, post to me.

Dia actually own a printing company.
Dia boleh buat economical wedding card, wedding banner, TQ tag, TQ sticker.. semuala.
Dia juga seorang lecturer.
Cuma dia buat part time job printing-printing ni. Hehe.
Anyone interested boleh tengok dia punya flickr page:


but, i guess dia tak update sangat.

or else, email her at:

sirehpinang01@yahoo.com

InsyaAalah, dia akan discuss ttg budget u semua.

Sangat mudah dan pantas berurusan dengan dia.
Dia provide quiet a number of designs jugak kat i, tapi, i prefer my own.
Hehe. Design dia semua cantik-cantik, cuma tak kene dengan cupcake i je.
So, Alhamdulillah, TQ Sticker I di sponsor sepenuhnya oleh kawan I.

Kan plan asal nak letak ribbon sendiri, tapi my auntie tak setuju sebab its too late nak ikat-ikat ribbon semua.
Sebab ada 200pcs.
Jadi, makan masa kata nya.

So, sekali lagi, i redha.
Menyesal tak mintak kak ellin sediakan ribbon.
Hohoho.

The cake, seriously, sedap.
I makan tak cukup 1.
Nak lagi.
Huhu.
Cream dia tak berapa manis.
Just nice.
I suka.

Dari tetamu besar, ke tetamu kecil, semuanya suka.
=)
Happy bila semua orang happy.
=))

Habis majlis, tinggal less than 20pcs sahaja.
Pack kasi cousins I yang tak dapat datang, kasi jiran-jiran, dan untuk kawan-kawan mama I di ofis.

Alhamdulillah, takda pembaziran berlaku.
Bila kita ikhlas memberi, InsyaAllah, lagi banyak rezeki selepas ini yang datang kan?
Yang penting, ikhlas dan ikut kemampuan masing-masing.
Saya? Hanya mampu beri cupcake comel ini sahaja.
=))








23 comments:

♥Cik Fariza♥ said...

cupcakes pun sgt comel.
2nang kena save budget.
hehehehehe

Nora a.k.a Aira said...

thanks for cupcakes..nice :))

doorgift adalah sangat beerti untuk tetamu..dont'worry..tetamu mesti mesti sgt menghargai...

kalo mahal tp xlawa buat ape kan so biar murah tetapi terpahat di hati :))

PurPLe LaDy AiFA said...

ok la tue.. suka! singlegift mmg best kan? xde pembaziran.. love your majlis!

PurPLe LaDy AiFA said...

ok la tue.. suka! singlegift mmg best kan? xde pembaziran.. love your majlis!

SyimaSyaz said...

btul la cik belle
e-day aritu saya budget gile2..pas kira-kira semua sekali ongkos campur catering cuma RM3k je saya belanja...
lain2 semua saya buat sendiri...kalau baju blh jahit,jahit je sendiri...

pastu tak jadi...simpan balik duit buat shopping!

Cik Belle said...

♥Cik Fariza♥: hee. betul, save la mana-mana yang boleh save kan. ehee.

Nora a.k.a Aira: =)) setuju ngan u dear! moga terpahat di hati. ehehe

PurPLe LaDy AiFA: thank dear! =) ini belum bercerita bab haru lagi ni. haha.

SyimaSyaz: ehee. takpa, azli dah boleh jadi ur photog with foc kan.. uhuhu.. berdebar nak tunggu gambar. hohohoho

♥ balkidz_hunny ♥ said...

takde ke cupcakes lebih untuk i?
thehe..~

kay kamal said...

nope, bukan cheapskate tapi prudent. pandai u pilih..

zielalala... said...

ok dh tu..jgn membazir sgt..i dulu lg la ms tunang lgsg xde door gift..hehe

hana yoriee said...

hihi..iskhh..cupcakes tu sgt chomels okeyh! hana bagi puding je kot time tunang dulu2.. =)

MiSs YusRina said...

really nice idea!..ngeeee alhamdulillah my e-day pun provide mini cupcakes for guest utk santapan as desert...hihiksss and spesel doorgift (mini book towel).. i likeee!...costnyer murah sgt..hihikssss


p palang s: u der facebook x Miss Bella?
add me la..bloom_rynn@yahoo.co.uk

farahfatihah said...

cupcakes ada yg nmpak cantik tp bila dirasa xsedap pun..itu dah membazir kan..tp u mange well..dpt cari yg sedap.. =) good job!!

masmOna said...

sedapnya cupcake!!cumel lak tuh. macam sayang jeh kalau nk makan. ngee

Amalina said...

belle..if sy yg dapat cupcakes tu, sure sy ingat harga dia rm3 dan ke atas..chantek, simple n nice! =)

n u r totally not a cheapskate! have something good and nice at low price ok ape..cerdik namenye tu..hihihihihi

nizabeba said...

cute nye cupcake tuh...& surprise harga die less than rm2..hehe...good!!

didieadila said...

stujuk!! mmg perlu berjimat2...sy buat doorgift utk rombongan encik tunang dan sahabat handai je! hehehe..

ElyaElmo said...

cik bell...cantik laa doorgift tu...murahh!!!comey sgttt....
takpeee for e-day selalu nyee mmg kene jimat2 sket kann...
nway..nak update lain lagi..cepat2..:D

nur_nj said...

aaaaa... nak doorgift jugak... tak kira... heheh

missbutterfly said...

comel.seriusly nmpak mahal la cik belle. org xkata pun..yg penting xmembazir..:)

Fathiyah said...

perfect.without ribbon pon dah cukup comel.just nice =)

Cik Belle said...

♥ balkidz_hunny ♥: alamak.. ni kene datang wedding i ni.. hehee. i kasi lebih ok doorgift nnt. huhu

kay kamal : full time student macam ni la.. xde duit kepuk-kepuk. huhu

zielalala: hihi. trend sekarang kot, semua nak ada doorgift eyh. hish.

hana yoriee: saya suka puding! hehe. mesti happy diorang dapat puding kan! =))

MiSs YusRina: mini book towel eyh? menariknya!! =)) ok, nanti i add u kat fb ok. =)) *malu*

farahfatihah: Alhamdulillah, ikut gerak hati je ni. hehe.

masmOna: hahaa. mas, kalau tak makan, nak buat apa? tenung je eyh? huhu

Amalina: hihi. normal price for cupcake rm3++ kan? tapi itu mesti packaging lagi cantik tuh. ehee

nizabeba: huhu. kene rajen blogwalking cari-cari.. hihi

didieadila: tihihi.. mereka pasti teruja! hehe

ElyaElmo: Elya, nak request apa2 tak? i tak tau nak update tentang ape. huhu. takde gambar dalam tangan. heh.

nur_nj: aloloo.. takpe kak tip, da janji nak kasi doorgift vip plak kan. hehee. kene kasi lebih ni nanti time wedding. huhu

missbutterfly: tula.. hehe. takde orang kata pon sbenarnya. haha. sebab mereka semua happy dapat doorgift comel. hehe

Fathiyah: betul ke dear.. nampak togel je tengok. haha

dell @ Marryme said...

hi dear. been a silent reader..
dulu masa i kawen i amik dgn totcupcakes gak.. mmg comel.. tp ramai ckp too sweet. nanti u pesan kat dia jgn buat manis2 sgt tau.. :D

Cik Belle said...

dell @ Marryme: ow eyh? hihi. they improved da kot, sebab masa majlis i hari tu, tak sweet sangat pun. just nice la the cake. maybe cream die macam masin2 sikit, so it blend well. =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014