Saturday, June 12, 2010

Approximately 1 month to go

**This is a sticky post.Scroll down for newer posts**



Ticker shows:



.Panic.
.Attack.


Tihihi. Tapi, dalam hati sukanya la hai. Huhu. Gedik ni! Wahaha. Okla, since it is about 1 month to go before the day, here is the checklist:

*Update: 10 June 2010*
  1. Baju Tunang : Done! Note: To be collected on Thurs/Fri
  2. Veil/Tudung/Kasut: Half-done
  3. Makeup: Done! Note: Deposit paid
  4. Photographer: Done! Note: Deposit paid
  5. Mini pelamin + Stairs deco: Done! Note: Deposit paid
  6. Hand bouquet: Done! Note: Deposit paid
  7. Caterer+Canopy: Done! Note: Deposit paid
  8. Doorgift: Done! Note: Deposit paid
  9. TQ Tag/ Sticker/ Ribbon to deco: Done!
  10. Room deco: Pending
  11. Dulang hantaran+Alas: Done!
  12. Hantaran (From me to him):
  • Cincin:Done!
  • Personal care product: Done!
  • Chocolate: Done!
  • Cake: Done! Note: Deposit paid!
  • Cookies: Done!
  • Kain nikah: Done!
  • Sampin: Done!
  • Fruits: Pending
  • Sireh junjung: Pending
  • Additional 1
  • Additional 2

Hui, banyak lagi tak siap. Sigh. Anything else left out tak? Sebulan sahaja lagi, sangat berdebar. Si other half pon tak tempah lagi baju tunang die. Sigh. Cincin untuk I pon masih tak dibeli lagi. Double Sigh. Bukan senang kalau PJJ (perhubungan jarak jauh). Huhu. Sebulan sekali aja berjumpa, itu pon kalau si other half ada kursus di ILSAS, Kajang. Survey cincin pon, masih belum jumpa yang berkenan di hati. Bukan senang yer rupanya nak mencari cincin.. Sigh..




49 comments:

farahfatihah said...

hi dear...wahh xlama lagi dah tu....good luck!!

idayusof said...

wahhhhh

excited x?

all the best!

hana yoriee said...

wuhooo..lagi sebulan..hopefully dapat siapkan sumenya dgn jaya!! hehe

NahWaL said...

haha memang susah jauh2. nawal dulu malas dah pk, mintak si dia je belikan. so memang time sarung cincin tu la first time nampak cincin tu. haha. nasib baik bukan jenis cerewet kahkah.

tapi sirih menanti ada tak? bunga rampai? ayah nawal time ngan nak sebok2 tu la, dia mintak pisau la apala, nak buat bunga rampai untuk anak dia. kelakar gile ahah. pastu tibe2 nenek sedara nak buat sireh menanti. dia kata sireh menanti tu kita letak kat tengah2 tu sebagai tanda tunggu rombongan datang. lepas tu kalau dah setuju baru bawak balik sireh junjung

ANIeM said...

hye...esok nak p tgk baju tunang eh? go0d luck!heheh...

Xora said...

wah!!! semakin dekat ticker perempuan tu berlari ke ticker lelaki :D

sk said...

takpe2.. yg hantaran tu tinggal food je kan.. ;)

tapi... cpt carik cincin!!!!! :p

sk said...

nawal, sireh menanti tu rupa bentuknya camne? tak penah tau pon. huhu

idayusof said...

hahaha. acik baru nk tanye sireh menanti tu mcmane? acik dulu bertunang sempoi je. x tau haha.

jgn satgi org pihak lelaki disuruh mkn sireh sudah.

@ty_farEd said...

waaa..sudah semakin hampir..memang betol2 panic nie..hehehe..apepon..wish u Luck taw.. hope yang pending2 ijau tu..akan okey nanti.. :)

adda_shariff said...

babe..sebulan tuh cam byk masa lagi kott...aku hr tuh sebulan siap 2 bj tunang..giler tak giler..haha..oh on sirih junjung tuh, tanya la ur bf nye pendapat..kite kot tak kesah sgt bersirih ke tak..takut org tua la yg byk hal kan..mak aku siap cakap.."hah hantaran kawen takyah la bersirih2 membazir je.." rock tak rock mak aku..kihkih..anyway, all the best!! berusaha!

nuptiles said...

hi..wah bestnye u
all the best k..(mcm ucapan nak exam final plak)
ur other half kursus ilsas..mcm my bf.keje tnb eh..

paw.hijauu said...

besh nyer!!
x lame da tuh. all da best!
i pn tggl lg 9 ari jer 4 my big day. nebes nyer~~~

sophisticated bridezilla said...

hehe best tak nak tunang? hehe excited tau lagi 1 bulan, jgn panic disco.
haaaa pilih cincin mmg susah skit, kite nak the best. kite pon mcm kamu gak pjj, mmg susah tapi alhamdulillah sume dapat diatasi. nak lak, same mcm nawal, sorang kat kl, sorang kat jb. phew~
all the best babe! kite dlu time kawen takde checklist hehe sume mende last minit. alhamdulillah, selesai sudeh. gudluck babe!

fikaryna said...

dulu..ryna pun macam tuh..sbb dok jauh n jumpa pun sebula sekali..tapi bila time jumpa..all out mana mampu..cuma..majlis tunang x rumit cam nikah kawen..huhu..

jaga diri n jaga kesihatan okeh..

Anonymous said...

teaser sikit baju tunang. hehe..cincin tu cepat setelkan. agak2 x jumpa nanti lilit pakai benang je lah..hehehe...

all the best!
nanti kita berebut tarikh kawin plak k..

si kecil said...

err..salah tekan ke tadi? anon tu saya.

Nurulhuda|Adlie said...

lynda bila masa ko dah kawen ni? haha.. eksaited dia belle, tunang jadi kawin, lunda lunda..

belle, selamat mengharungi fasa terakhir berdarah tawar, lepas ni dah berdarah manis, hehe..

mana yang tak settle cepat settle kan, pastu boleh have a good nite sleep.. all the best tau.. :)

love of nanamir said...

dear.. hehehe good luck! mesti excited!!!!!!! weeeeeee hehe handbouquet tu if u nak i deco let me knw.. =) samples ade kat my newlywedsbigday blog.. tgk la nnt... =) eee xsbr plak i nk tgk ur pic nnt!!! cantik2 tau! ^,^

Cik Belle said...

farahfatihah: hi dear! tq! =)

idayusof: excited jugak. hoho. tapi nervous lagi banyak. huhu..

hana yoriee: aminn.. debar-debar. huhu

NahWaL: ala, nawal, memang memula nak die je belikan.. tapi ingat tak, kite penah mimpi pasal cincin tunang batu pink tuh? hahaa. freak out!!! huhuhu.

nanti tanya mak pasal sireh menanti tuh. kot la die tak ingat perlu sediakan kan.. huhu.. kirenyer sireh junjung tuh perlu ade jugak la yer..

ANIeM: erm. huhu. nervous juge. haish, semuanya nervous. huhu

Xora: kann.. dan semakin berdebar la saya! panic! huhu

sk: uhuhu. tuhla.. ade jugak i p beli cincin untuk diri sendiri. hohoho

idayusof: hahaha. kalau suh telan jugak sireh tuh, habislah mak..! hoho

@ty_farEd: hohoho. insyaAllah.. hihi

adda_shariff: eyh.. nanti aku tanya die. tapi, die pon xpasti. haduilah.. masalah sungguh.

nuptiles: erm, last week baru je attend course.. sempat la setel perihal hantaran.. huhu..

paw.hijauu: gulp.. mesti nerves gegiler niii.. eyh, sempat lagi eyh u online. huhu.. nak pergi ur wedding ngan leeyana nanti. hehe

linda: thanks linda nasihat-nasihat kamu. lege sikit.. kawen ke tunang? must be typing error ni. huhu

fikaryna: eyh? kene belajar dari ryna ni.. nak all out jugak la nnt once dapat jumpa kan.. tp, untuk tunang ni dah lambat la jugak nak praktik. mungkin untuk kawen kene praktik. hehe.

si kecil: esok esok.. huhu.. takutnyer la hai.. tunjuk part kain je boleh? haha.

huda: insyaAllah.. hihi. nak cepat-cepat settle semua je.. huhu.. linda terlebih excited.. hihi

love of nanamir: owh thanks. nanti i jengok ur page k! =)

Meey@ said...

wahhhh..mesti berdebar2 mcm esok nak nikah jekkan.haha=p
pepun, wish u all the best.eh eh, (mcm nak exam plak).hihi
selamat menjadi tunangan org.=)

ReYNa said...

i pon 1 month to go too!hehehe,anyway selamat membuat preparaton utk bertunang!hehe

ElyaElmo said...

cik bell..i thought u dah tunang....
ermm..klo baju bakal tunang tak tempah lagi..tak ape..pakai ape yg ade jee..or pakai smart casual pun ok jeee :)
dug dag dug dag dug dagg laa kann??hik3

nuruz said...

all the best! i pny sticky post, girl lari tu jauh lg nk sampai kat boy tu. huhu

nur_nj said...

Tia, kenapa dah masuk bulan Jun? kita still in May kan??? tetiba konpius... hohoho

aNoi said...

oh cik belle..

tarikh pertunagan kamu sama dengan tarikh perkahwinan saya.

ohhhh*____*

Cik Belle said...

Meey@: bersebar-debar sebab banyak tak settle lagi. eehee.

ReYNa: ow really? hihi.. all the best to u jugak!=)

ElyaElmo: itula.. ikutkan i, i suh je pakai kemeja.. mak die yang beria nak tempah baju semua. haish.

nuruz: thanks dear! =) takpe, lame-lame nanti die makin dekat.. tak sabar pulak tengok die makin dekat makin dekat. eheehe

nur_nj: owh kak tip.. ni sticky post. tukar tarikh, sebab tuh die tunjuk bulan jun. ehehe

aNoi: ala, yeke.. tak dapat la kite pergi kenduri awak.. sob3. all the best untuk awak! =)

HidupItuManis said...

hai..gud luck.i dah lepas, selamat.hehe..sampai masanya kene redha dgn ape yg jadi, cth mcm minor mistake,sbb kite mmg xmampu nak handle semua bende pada hari tu.dan muke kene sentiasa ceria.

Cik Belle said...

HidupItuManis: hi! thanks dear.. and thanks for the tips too. appreciate it! =)

nasriah ngasiman said...

nnt sile upload all your stuffs... my e-day will be 2 weeks after you. mesti belajar dari sifu =) love all your posts.

admit PJJ is too hard. i rase duit i lebur beli ticket flight every month jer :(

~ thalhazlin ~ said...

dear, sireh junjung tu, kenapa tak sure? tu kira cam adat, lambang bunga di risik orang tu. hee. kalau boleh adakan ek?
happy for you. mesti neves :)

Cik Belle said...

nasriah ngasiman: owh, 2 weeks after mine ya.. hehee.. panjang lagi masa.. sure u have better idea than me.. i punya e-day biasa-biasa ajala yang. ehehe.. at least, kamu saggup untuk leburkan duit beli tix flight.. my other half? huish, rindu mak je memanjang. haha

~ thalhazlin ~: thanks thalha.. insyaAllah, will pujuk my mom.. my mom tak sure nak adakan ke tak sireh junjung tuh.. coz my auntie ckp xperlu.. hurmm.. i rase perlu kan.. =)

iedayah said...

jgn stress2 sgt cik belle..nnt xde seri on ur engagement day..=p..cheer up n t8 it ez ya..

Cik Belle said...

iedayah: hehee.. ingat kan bile time wedding je kene jage seri muka. hehee. thanks dear~

Nad Nazira said...

cik belle..kjap je mase berlalu..dah makin dekat..better get ready! it's just around the corner.. :)

cIk pEnNa said...

waaa....besh nye!
teringat ari tuh tunang..
hehehe

;)

Cik Belle said...

Nad Nazira: =) kan.. sekejap je rase.. nervous nieh, nad! hihi

cIk pEnNa: hihi. any tips, dear? =)

NahWaL said...

apsal ai tak perasan post ni? HAHA> gile. mek, jempot ai tak datang tunang? HAHA. tak menahan

Cik Belle said...

NahWaL: haish.. sticky post ni xperasan jugak. mesti dah resign jadi stalker blog i kan.. haha. olo, majlis i simple je, segan la nak ajak......huuuuu.. eyh, tapi kalau rasa nak lawat senawang, ajakla ur ss datang sama! hihi. nnt i emel maps. hee

SyimaSyaz said...

wooww dah tak lama dah ni....
goodluck....

Zainur said...

banyak dah settle tu..should be ok... :)

Cik Belle said...

SyimaSyaz: thanks shima! jemputla datang eyh. majlis kite simple aje.. ehee =))

Zainur: insyaAllah.. hehee.. nervous juge kadang-kadang. =)

Amalina said...

dear, may i copy ur check list?thanks

Cik Belle said...

Amalina: sure! =) happy preparing! =))

Anonymous said...

wat pe la tunang nk bazir byk2 pkai duit....simple2 sudey...tu la org skrg nih...

Cik Belle said...

Anony: Hye anony! You ke dari JB tuh? jauh eyh berjalan jumpa blog i.. ehee. neway, thanks for ur comment. insyaAllah, moga majlis ni nanti takde pembaziran berlaku la hendaknya ye. kalau ikut plan asal, tak nak bertunang pun sebab dah kenal lama kan, tapi both parents nak kami bertunang juga. so, terpaksala follow. =)) lagipun, niat nak jamu orang makan-makan kat rumah.. apa salahnya kan, jamu orang makan. orang datang rumah kita, dah buka pintu rezeki. =) saya buat majlis ni pun, ikut kemampuan aja.. =))

what's ur name? boleh kite kenal-kenal.. =)

ZaNaQreatiFideA said...

bertenang & rilex...^_^..semoga semua berjalan dgn lancar..amin

nuruz said...

awk! lg 3hari.. nmpk org2 kt tepi tu dh nk pegang tgn. hehe. gud luck! :)

@LiN said...

selamat semuanye ye :)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014