Monday, June 7, 2010

Hantaran: Sugar cookies

I'm so excited to blog about my cookies that I ordered from CupcakesChek. Dah selamat tiba pagi tadi. Hehe. The owner was so kind to give extra 2 pieces of cookies untuk rasa-rasa. Hehe.

Sampai aja rumah, terus terkam nak gigit cookies. Hihi. Bukan sahaja comelll, tapi sedap!! Nom, nom, nom, tak cukup satu. Mahu lagi dan lagi dan lagi. Timbul rasa menyesal order sikit aja. Sigh. Sampai adik-beradik geram nak gigit sama, I cuma kasi satu sorang sahaja. Haha. Kesian mereka, dapat kakak kedek macam I. Huhu.

Then, terus excited nak 'gubah' jadikan hantaran. Bersemangat sungguh ok! Dan, hasilnya.. Huhu. Simple sahaja. Malu nak preview lebih-lebih. =))



Dan, sekarang you all dah ada idea la kan, rupa hantaran saya. Hehe. The theme colour is pink+silver+white. Simple-simple sahaja semuanya. =))

Owh, hampir terlupa. To those yang query about cookies size, ini comparison yang I boleh buat. Besar. Lebih besar dari syiling RM0.20. Haha. Takde syiling RM0.50. Maaf ya! Sangat-sangat puas hati dengan size-nya, rasa-nya, service dari Kak Ayu dari mula berbalas email hinggalah dah selamat deliver. Memang tip-top! HIGHLY RECOMMENDED!

Besar, memang puas hatilah dengan harganya! =)

=)





22 comments:

aziraarif said...

cute la...syg nk mkn..

hana yoriee said...

waahh..terus gubah jadik hantaran..express..hehe..

PurPLe LaDy AiFA said...

cantik! suka cookies dr cuppies sbb lebih praktikal.. comel plak tue..! sayang nk makan nye cik belle...

SaSsYAnGeL said...

awwwww... sangat chomel cookies ... tot of having taht kind of cookies for hantaran but takut tak sedap ... end up my aunty sponsor satu basket of assorted fruits cookies ... huhuhuh ... shouldve ordered je ... cantik sangat ! good luck okeyh .. bila kenduri ??

cik ayu said...

thanks dear for the review..=)

si kecil said...

comel!

Amalina said...

cute sgttt..klu dapat kat i..sure sayang nak makan..frame and letak kat dinding..hihihihihi

harzharun said...

ayoo dear...br tau sal cookie comey ni...i plan nak sponsor sumthing for hantaran tunang my kakak ipar.dia btunang nextwik...cam dah xsempat je nak tempah...ishk2...btw, thanx 4 the info.....

Quiyah & Hasrul said...

adoiyai, air liur meleleh melihat sugar cookie ni.. bahaya betul blog anda ni.. :)

ElyaElmo said...

cik bell!!for my hantaran pun..i ade order fancy cookies gak.. my sister order sekali ngn org yg die kenal tu..
Hopefully sedapp laaa....risauu :-s

Elly Anaille said...

haha. tgk blog u trus i contact kak ayu tu nak tempah gak. mmg super cute ok. geram! geram!

Fathiyah said...

comelnya...syg nak mkn nih.hehe.kte nak oder for saja2 lah.cm best je dpt mkn cookies yg sdp.nikmat! =)

SyimaSyaz said...

waahhh ur e-day just around de corner...sampai kita pulak yg counting days...
cepatnye masa berjalan kan...=)

nice cookies...nak cikit!hehe

ReYNa said...

alaaahai.chomelnya biskut niii.hihi

Anya said...

so cute girl!! r they tasty??

http://theveiledbump.blogspot.com/

Cik Belle said...

azirazrif: haha. kalau i, lagi cute, lagi i geram nak makan! haha. gelojoh kan saya niii. haha

hana yoriee: harus. haha. terus idea muncul tengok cute cookies ni. ehehe

PurPLe LaDy AiFA: tihihi. dan cookies pun lagi murah dari cuppies kan.. =))

Cik Belle said...

SaSsYAnGeL: untungnyer u, ada orang nak sponsor cookies. fruit cookies pon sedapppp! if ada orang sponsor, boleh save more kann. =) orang kata rezeki jangan ditolak. hehe.

Cik Belle said...

cik ayu: my pleasure, kak ayu! =)

si kecil: kan? hehee. nanti boleh order jugak for ur wedding! =)

Amalina: hihi.. sedap ni.. kene makan ni.. tapi, bile tengok lama-lama memang timbul rasa sayang nak makan die. haha

Cik Belle said...

harzharun: ala harz.. kesiannye.. tak apa, maybe for her coming wedd hopefully kan? =) serius comel sangat!

Quiyah & Hasrul: tihihi. apa lagi Quiyah, order jangan tak order. hehe

ElyaElmo: insyaAllah, hopefully, urs pon sedap ok. gewam tengok mende sweet-sweet macam ni. ehehe

Cik Belle said...

Elly Anaille: hahahahahah. kan.. i pon gewam. kak ayu sangat creative! i cuma bagi theme colour je, the rest, die yang designkan cookies tuh.. hihi.

Fathiyah: tihihi.. kalau u ada anak buah, diorang mesti suka tau! fancy-fancy macam ni, sure berebut.. hihi. i yang dah 'tua' ni pon, sayang nak share ngan orang. hahaha

Cik Belle said...

SyimaSyaz: haa, itula. nerves betul! hehee. datangla umah kite, nanti kite save one for u! hehe

Cik Belle said...

ReYNa: kannn. ehehee. geram lagi!. ehe

Anya: yerps, they are so cuteeee! dan shedappp sangat! =)

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014