Monday, June 21, 2010

E-day: Tentang baju

Cerita sedikit tentang hari tunang itu hari lagi ya.



Kisah tentang baju pula.

Remember, I cakap I rasa I tak suka baju I, lepas I pick-up my baju?
I pandang banyak kali, masih i tak boleh nak terima baju i.
Dengan semua yang datang, I bercerita tentang baju i yang disaster.
Wahahaha.

Tapi, semua orang meng'deny'kan ia.
Kata mereka, cantik.
Dalam hati, tiada siapa akan kata ianya tak cantik.
Mungkin saja nak ambil hati.
Emosi dengan diri sendiri.

Tapi, lepas I tengok dalam gambar, I must admit that, I love my baju.
Thanks to those chunky beads.
If not because of the chunky beads, ianya akan nampak boring.
Plain. Kosong. Boring.
Belek magazine Eh! June edition pon, banyak designer bermain dengan chunky beads.
In rupanya! Ha-ha.
So, yeah, I love my baju!
Akhirnya.

Baju dan veil adalah hasil dari Qudyn Aziz.
Jahitan sangat kemas.
Fit dengan badan.
Tak geleber.
Cutting bagus.
Service bagus.
I suka..!

Khamis jam 1030malam, I pergi pick up baju I.
Esoknya Jumaat, baru terhegeh-hegeh nak cari tudung.
Bukan senang woo kerja last minute.
Haha.
Terpaksa akur dengan grab sahaja tudung paling hampir dengan warna baju.
I dah tak peduli, asalkan ada tudung. Itu sahaja.
Dan, Alhamdulillah, tudung itu buat I stand out sebab baju is soft pink.
So, tudung tu tolong naikkan aura warna baju.
Ok, I tau I tak bercakap macam budak fashion, di sini.
But, u get what i mean, kan?
Dengan kata lain, it suits with the baju!
Tihihi.

Cerita tentang tudung.
Sebulan sebelum hari tunang.
Saya ke M*H*****, di Shah Alam.
Maaf, saya tak suka PR mereka.
Seperti tiada chemistry di situ.
Jadi, terus berjumpa Qudyn dan mintak dia buat veil sekali.
Tudung, i cari sendiri.
Denga perca kain, saya jaja cari tudung yang sesuai.
Bukan senang nak cari, tanpa baju siap.
Lebih senang tempah dan serah segalanya pada yang pakar, sebenarnya.
Hee.

Initial plan, nak pakai tiara tudung tuh.
Yang tepek kat bahagian tepi kepala.
Tapi, apakan daya, sewanya sahaja adalah RM50 (including veil).
Jadi, saya kata, tak apalah, veil dah tempah.
Tak jadi nak sewa.
Sebab kena ambil 2-2 sekali, veil+tiara.
Sedapkan hati, less is more.
Haha.
Lagipun, kita save for nikah nanti.
Hoho.

Sebab susah nak jumpa pic baju full view, presenting, Cik Belle!

Berdebar betul.

Boleh?
Haha.Gedik la.



Hye All!
=))

Salam kenal..
tihihi


Eyh, eyh, tak cukup plak.
Nah lagi.
Haha.


Semua picture adalah dari ehsan kawan-kawan dan saudara-mara.
Dari official photographer belum dapat lagi.
Nanti, kite upload lagi ok.
=)


56 comments:

miss nona said...

cntik!without chuky beads tu pun dh lawa dear.=)

mysarah said...

soft pink memang sangat sesuai utk engagement. anyway ur dress was lovely! =)

Amalina said...

3 words: c'est belle! =)

NahWaL said...

wah mak suke nok! lawa sangat mak hayam haha . apsal aku tetibe jadi mak nyah ni. keep it up! acecece

NoRr said...

lawa betul...i mean u and baju ;)

@ty_farEd said...

beautiful wedding dress..!! soft pink.. suitable enuf wit u.. :)

ctfza said...

cantek , anggun , berkenan ! baju cik belle especially area kemasan bawah tu sgt la kt suke!!!! cik belle pun cantek! :-)

NAJA said...

cantik sangat!!

aDieyZa said...

so sweet dear.. soft colour.. nmpk tenang.. sweet!!

aini said...

chanteknyerrr!!!!sgt suka kaler sft pink..baju belle pon sgt2 chantek!

PurPLe LaDy AiFA said...

cantik la cik belle! i love the edge of your baju. fluffy2 dengan soft pink tue..

si kecil said...

cantik!! =) sweetnye cik belle ni..

MaZNi PutERi said...

awk kelihatan sgt lain. sgt cantik la... baju tu pun cantik tau!
pe2 tahniah ya!

Meey@ said...

tantek nye cik belle!!sukee mak.
material kain chiffon yer?lining u chiffon or satin?heeeee..=)

hana yoriee said...

lastly, cik belle dah revealkan diri!! hehe..sweet je cik belle ngan bajunye itu..=) skrg mmg byk yg guna chunky beads tu kan? hana pun mula2 refuse tanak pakai beads besar2 tu, tp bila tgk dan tgk lagi..cantik jugak! hehe..

thezaila said...

cantik nya.. sangat sooka.. =)

farahfatihah said...

tu dia!!! cik belle dah tunjuk muka heheheh t jumpa tgh jalan jgn lupa tegur ek =)

Squarecut Ring said...

Cantik nye baju u, cik belle. Those chunky beads give slimming effect to ur waist. seriously cantik. ^_^ I love it! ^_^

BuTtErFlyInFraMe said...

nothing less. all perfect! hehehe :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

chunky beads tu chantek..nak jugakkk!! huhu..plan nak buat kat my baju raye laa..hihi..btw,siyesly,cantek la dear ur baju!

MyRule said...

Cantik la ur baju...naper plak kata x cantik..:)

Seri Mas Nurwani said...

wahhh. cantik sangat ur baju! cantik cantik cantik:)

nizabeba said...

cik belle, ur baju was lovely..& so do you...rupenye ssh kan nak carik tudung yg matching..huhu..i pon last menet carik..

nuruz said...

suke! semuaaaaaa!! ok, done, dah tgk baju. nak tgk hantaran ngan pelamin lak. eheeee..

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

babe, with or without pon, still gorjes. eh, ini bukan menjage hati okeh? from my personal point of view - eh, mcm nak present depan lecturer lak! doink!

lawoooo le sayam. haish! normal la tu, memule benci then timbul bibit2 suke lak *auw*

aCik GeE cHoMeY said...

lawa la baju awak...suka je tengok....

salam kenal:-)

missbutterfly said...

cik belle cantekkk!!! nk gmbr lg!

my note said...

canteknyer...., totaly sweet ....

my note said...

canteknyer...., totaly sweet ....

cik fiza said...

cantik.. menyerlahkan kejelitaan cik belle :)

syanaim said...

::chantek babe..::

Zainur said...

lovely! :)

YuNa said...

canteknya pink mcmni... ^_^

fia said...

cantiknya cik bella...tahniah

sk said...

hello cik belle! baju anda sgt cantikk!!! =)

Durruz said...

cantek. uplod more photo belle.. ;)

Nurulhuda|Adlie said...

belle nampak lain sangat!!! hehe, dah mekap cun cun, ofcos lain.. :)

ur baju tu lawa la, gedik! hehe.. and chunky beads tu as u said mmg menyerlahkan lagi baru, if not nampak plain.. :)

pastu i rasa mmglah, bila dapat baju je memula tak suka pastu sukaaaa... hehe..

aNoi said...

Dear,
Congrats on your engagement!
Kamu nmpak suwitttttttttttttt... ^^

ElyaElmo said...

cik bell..lawaa nyeee..weeweiiittttt!!!~
suke design baju tuu..sapa nye design tu

Mawar misswateva said...

phewwiiittt~~!
cantik.gorjes.cun.beautiful.pretty.
ehh, sume perkataan kt atas sesuai ngn baju u and of cos tuan blog nye skali.heee.=)
bukan nk ambik ati okeh.tp kenyataan..

shaheeda said...

sweet!

Cik Belle said...

miss nona: thanks dear. =)

mysarah: kan.. tapi kan, my mom cakap, soft pink macam kaler budak-budak. boleh? hahaa.. neway, thanks dear! =)

Amalina: care to translate tak amalina? huhuhu.. tapi i tau belle tuh lovely. ya ka? hahaa.

NahWaL: hoho. thanks nyah! hehee. tgh mengire detik ur wedding ni. ahaaha. jemput i tak, jemput tak? tett.

NoRr: hehe. thanks dear! =)

@ty_farEd : =)) thanks dear!

ctfza: =) baju raya boleh buat macam ni nanti ok. ehee. neway, thanks ya!

NAJA: tq dear! =)

aDieyZa: thanks dear! ya, nampak tenang, tapi dalam hati, humaihaih, gundah gelana. haha.

aini: hihi. agree, soft pink is sweet. ehehe. thanks dear! =)

Cik Belle said...

PurPLe LaDy AiFA: hihi, thanks dear! =)

si kecil: hee. hye awak! huhu. neway, thanks! hee

MaZNi PutERi: ehee. dah kene makeup, semua berubah. huhuu. awak pon, tahniah! jage diri bebaik yer. ehee

Meey@: thanks babe. hehe. material chiffon, lining satin. tapi, not sure what type of satin.. hee

hana yoriee: huhu. yela, memula tak suke sangat chunky beads ni. huhu. tapi, bile tgk lama2, okla.. hana pon, nanti boleh letak kat baju jgak! memang tgh in ni. hehe..

thezaila: =) tq. baju awak pon cantek juga! berkenan dengan colournye. ehee

farahfatihah: hihi. insyaAllah, jangan lupe tegur ya! hehee..

Squarecut Ring: =) thanks babe. yela, i pon tak perasan. hahaa. or maybe because of the angle kot. haha. camera trick! hee

BuTtErFlyInFraMe: hihi. =) *malu*

♥ balkidz_hunny ♥: hihhi.. boleh jahit sendiri je beads ni. senang aja. hehee.. mesti baju raya glam ni.. hihi

MyRule: hehe. itula kan.. rasa bersalah pulak tak suke die pada mulanya. hihi..

Cik Belle said...

Seri Mas Nurwani: thanks dear! hehe

nizabeba: hee. thanks. huhu.. yerps, susah nak cari tudung yang match dengan baju. haha. good luck dear. hee

nuruz: owh gosh. boleh tak tak nak tepek pelamin tuh? hantaran pon tak mo. boleh? malu mak, nyah! hehe

♥ hazlynda kushairi ♥: huhu. nasib dah boleh terima baju ni. kalau tak, tak nak pakai da. hehee

aCik GeE cHoMeY: =) terima kasih. hehe. salam kenal, juga! hihi

missbutterfly: ayyo.. janganla mintak lagi..hehee.. malu dala nak tepek. hoho.. kite tunggu gambar dari op boleh? tihi

my note: thanks babe! =)

cik fiza: hihi. thanks. semuanya sebab makeup kot. hehee. merubah totally muka ku yang comot ini. hehe

syanaim: thanks dear! hihi

Cik Belle said...

Zainur: thanks babe! hehe

YuNa: soft pink mmg cantek dear. ehee.

fia: terima kasih. =)

sk: hye sk! hehe. thanks dear! =)

Durruz: thanks dear. hehe. nak tepek gambar apa lagi yer? haish, nanti orang jemu tgk cik belle gedik ni. haha

Nurulhuda|Adlie: makeup tuh yang buat nampak lain kan, huda? hehe. credit to tukang mekap. hehee. i tak sabar nak pergi ur wedding. now, sila jemput i. hehee. u pun, mesti bertambah-tambah cantik ok time wedding nanti. =))

dear, berdebar tak? hoho

aNoi: =) thanks dear. ehee.

ElyaElmo: thanks dear. ehhee. owh, baju, i buat dengan qudyn. ehee..

Mawar misswateva: hihi. thanks babe. bajunye je cantek, tuan nye comot je kalau takde makeup. hehe.

shaheeda: thanks babe! hehe

Amalina said...

c'est belle = ianya cantik! =)

cik senah said...

ermm.. tahniah.. pemilihan warna yg baus utk diri sendiri.. namun.. jika pengapit memilih warna yg sedikit kontra daripada diri sendiri.. rasanya.. dalam gambaq nampak lebih "naik".. disebabkan semua dah kaler pink.. maka.. a bit plain aje.. tak berapa naik seri org yg diraikan..

p/s : bkn nak kritik..just nak bg pendapat ikhlas... :) - harap tak dak yg kecik hati lah yerr.. ? :P

masmOna said...

lalalalla..walaupun dah lmbat 2 hari. nak cakap jugak kat sini. baju kak tia cantekk!! :) see? kan mas dah cakap kak tia cantek. malu sgt aritu nk letak pics hihihi :D

Fathiyah said...

ohhh.nampaknya kita tertinggal ketapi.hehe
baju kamu sgt2 cantik.kamu juga cantik.complete =)

Cik Belle said...

Amalina: ow! thanks babe! hee

cik senah: tq cik senah atas pendapat cik senah! itu bukan pengapit saya. =) ini majlis bertunang aja, tak perlukan pengapit. hee. nak buat macam mana, gadis-gadis suka pink. hee. terima ajala seadanya. tapi, saya agree, kalau pengapit pengantin, harus warna baju pengapit kontra dari pengantin!

masmOna: mas ni.. haha.. neway, thanks ya!

Fathiyah: tq fathiyah! hehe. semua orang kalau da di makeup cantik, memang terselah kecantikkan masing-masing kan. hehe.

Sarah Abd Rahim said...

Cantik la yang! And chunky beads tu agak coool. Nak curi idea buat baju la.. Boleh kan? ;p

Rosie Flowerie said...

belle dear..sy mahu tgk pic lg..hehe ape mukabuku kamu....sy mahu add kamu...kalo tk keberatan add la sy ;)
email sy rose_mmg@yahoo.com

Reen Tart Nenas said...

cantek hoke baju tu! without chuky beads, it will looks so plain! tapi, serious, cantik! something diff!

Fish said...

Baju anda adalah SANGAT CANTIK!!!

ReYNa said...

cikbelle,i like ur baju la.sweet gile

Dyalycious said...

cik belle, nape tak suruh qudyn buatkan tudung sekali? qudyn buat tudung sgt cantik tau...

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014