Thursday, May 13, 2010

Sesi jalan-jalan


Lepas pulang dari fitting baju, terus menuju ke MidValley. Mencari-cari apa yang boleh dijadikan hantaran nanti. Kan hantaran i tak lengkap sepenuhnya lagi. Hehe. Jadi, jalan-jalan, jumpa ini:

Source: Mahnaz Food


Dates with mix nuts. Ada almond, ada walnut ada kacang apa tah lagi. Dah siap-siap pack in a clear container, tinggal letak ribbon aje. Price: RM24.00 per pack. I mintak kurang, tak dapat. Kedek betul. Ahaha. Bile selidik-selidik, tengok dari MahnazFood. Dekat aje kilang die. Di Shah Alam. Biasa juga tengok signboard MahnazFood ni di Shah Alam. Nanti nak pergi jengok lah kilang dia. Haa, engkau, nak beli 2 pack pon nak cari kat kilang. Haha. Mesti nanti, nafsu memuncak nak beli kacang lain pula. Pistachio owh pistachio. Jadi, i rasa nanti i nak pergi tengok Kilang Mahnaz Food ni. Kalau tak, kena beli di MidValley juga lah. Hehe.

Lepas habis ronda MV, i jalan pergi Jalan Tar pulak. Saja nak jejak Semua House. Huhu. Tak da apa pun beli di Semua House. Tengok dulang hantaran. Tapi tak jumpa yang memikat di hati. Rasa memang kena pergi tengok di Nilai juga. Lebih banyak pilihan. Jadi, ke Kedai Bunga Reben. Beli ribbon dan satin roses. Untuk apa? Haa, untuk doorgift nanti. Huhu. Price:

Organza Ribbon: RM1.50 per roll after discount
Satin roses: RM8 (100pcs) after discount


At first, nak beli ribbon di SSF. Yer, ribbon di SSF sangat murah compare to kedai Bunga Reben. Tapi, pilihan tak banyak di SSF. Mungkin kehabisan stok. Yela, ramai nak kawen bulan June agaknya. Teori sendiri. Tapi, ada jugak ribbon yang murah di Bunga Reben, jadi, pandai-pandai lah pilih antara kedai Bunga Reben atau di SSF. Tapi, pada pemerhatian saya, di SSF lagi murah ribbonya. Mesti pening ni... Haha.

Dan, seterusnya, jumpa ini juga:


Kipas bulu-bulu. Cantek woo. Seriously. Ada warna putih. Tapi, tak de yang display untuk di snap pic. Price: RM13.50 per pc. Murah woo! Hati-hati pilih. Bukak dulu plastiknya, sebab ada yang dah kuning-kuning. Tak tahu mengapa. Tumpahan apa pon tak pasti. Jadi, tilik dulu, dah puas hati, baru beli. Hehe.

Dan juga ini:


Jahit kat kain alas dulang, lari dari kebiasaan, alas dulang bermanik. Price: RM1.80 per pc.


6 comments:

Xora on May 13, 2010 at 5:05 PM said...

Belle dear, thank you!!!! *hugs! saya memang dah lama dok terfikir camne diorang tampal benda alah kat gambar last tu. Rupanya beli asing ye?? thank you!!! baru tau sekarang. boleh la beli :D terima kasih!! suka la kamu, selalu post benda-benda kecil yang org tak perasan, tapi infonya org perlukan. keep it up dear!! seriously!

fikaryna on May 13, 2010 at 5:24 PM said...

uih..mmg cantik la..kreatif dan anggun..

bagus tul bella share info berguna nih utk b2b lain..mgkin ryna bole guna utk adik ryna..huhu..

♥ hazlynda kushairi ♥ on May 13, 2010 at 6:41 PM said...

ahaaaa mase i bertunang pon bagi dates with nuts. sedap. i bought that @KLCC hehe tapi no hapdets on my e-day preps :( miss those moments.

ahaaaa i adore sgt hantaran from arma. sangat cantek ek?

Zainur on May 13, 2010 at 7:50 PM said...

belle, if u dapat harga murah kat kilang roger sama i tau...haha...boleh la i borong gak...sebab nak buat choc kurma...malas gila nak buang biji dia dulu...kalo dah siap dgn kacang ni tggl nak celup aje...hehehe

Cik Belle on May 14, 2010 at 7:52 AM said...

Xora: Sharing is caring.. hihi.. ur blog pon menarek! hugs juge! =)

fikaryna: hihi. adik ryna dah nak kawen ke? =)

lynda: hopefully ada gambar hantaran u. nanti i nak godek ur blog. tihihi..

yerps, hantaran dari arma sangat cantek!! hehe. i shukee.. tapi, macam, erk, tak mampu la i.. =)

Zainur: haha, insyaAllah. i pon xsure p ke x ni. kalau i p, i update ya! zainur, share recipe nak buat choc kurma tuh boleh? my mom tetibe suh cuba buat choc kurma tuh juge. =) tak pernah buat pon. ehee

Anonymous said...

beli barang kat mahnaz food tuu berhati hati dengan madu iran penuh dengan semut.. pasttu dia punya owner sangat kedeku

 

Designed by Alieff Artwork