Wednesday, May 12, 2010

First fitting

So, I went to meet the designer for fitting. Nervous! Betul-betul nervous.

I ingat lagi, lepas I met him to discuss about the dress, bayar deposit lepas da closed deal, balik rumah i selak-selak magazine. Rasa macam ada yang tak kena dengan design baju i. I belek magazine, i bayang itu i bayang ini. Macam-macam. Lepas tuh, mulalah hati tak keruan fikirkan tentang design baju i. Macam-macam nak add on/tukar design. Tapi, tak call-call juga the designer. Nak pergi jumpa the designer, i busy sentiasa. Yela, quizzes, assignments semua kan, remember, i am a full-time student. So, i biarkan aje design asal dan tak kesah la macam mana pon. Janji ada baju baru untuk dipakai pada hari tunang. Jadi, i mula belajar redha tentang baju tunang i.

Sehingga-lah hari semalam, lepas terima call dari the designer, i cuak balik. nervous betul. risau bile badan i sarung baju tu, nanti jadi tak lawa. Yela, body tak macam model.. curvy-curvy semua tuh mimpi lah agaknyer. hihi.

Dan akhirnya.. i lega sangat lepas nampak baju i. walau tak siap sepenuhnya, masih belum ada beading, i sangat puas hati dengan baju i. senyum sampai ke telinga lah orang kata. huhu. sampai jugak niat hati i nak pakai sesuatu yang lari dari kebiasaan untuk hari tunang. heh. i just want it to be a simple baju kurung moden. not too heavy with beading. coz, i want to wear it again and over again. perhaps, my baju raya untuk hari raya ke-2, or ke-3 or bertandang ke rumah terbuka. Hoho. harapnyer masih muat la kan. hehee..

Dan ini, teaser sedikit. Maaf, full-pic hanya selesai majlis yer. ehehe. boleh yer sayang-ku semua. =)



Surprisingly, baju longgar, kain loggar. apa maksudnya? tihihi.
Kan dah cakap. simple aje. belum beading lagi.
Plan to have pearls and pink beading.
We'll see the result in 2 weeks time.
InsyaAllah.
=)






28 comments:

kay kamal said...

pretty!

paw.hijauu said...

canteknyer!!!
mesti x saba nak tgu baju tu btul2 siap kn~~

Queen W said...

i am easily fall in lov in pink and its family..there u go..i fell in lov in ur baju T_T

PurPLe LaDy AiFA said...

cantiknye.. simple tp superb!

Leeyana said...

huhu..pinky fiance la ni yek..uhuh...sesuwei gituuu..hehe

♥♥relyza♥♥ said...

cantek! dah blh bayangkan dah sket2 neh.
hehehe

hidden.wing said...

the lengan very gorjes!..cantik gamba sarung cincin nanti ;)

miss nona said...

cantik!!!
tang leher tu n dada cntik

Elly Anaille said...

bahagian tangan tu cantik!

hana yoriee said...

sumenya cantik..hehehe..hana tgk, ada je curve tu..hihi

fikaryna said...

suka tangan n leher..cantik!

wah..excited plak ryna..huhu..

NahWaL said...

waaa..somelll!!!!

zielalala... said...

tang lengan dh cantik..full nnti lg gorjes!

cik yaya said...

santik woooooo!!!!
pleated kat dada, n the details.suka!
ehehehehe
sampai kn pesan yaya tak?

nizabeba said...

so suwwit the colour...part pergelangan tgn tu pon sy suka..x sbr nk tgk full nye..hehe

farahfatihah said...

cantik!!!

A W E E N N Y E said...

alalalalalala....sukenyaaa

nuptiles said...

design dia best la.minimalist tp ade detailing..i suka u wt pleats kt lengan n dada tu..mcm vintage-ey skit.

NoRr said...

halamakkkk i sudah jeles tgk!!

si kecil said...

alamak..cantiknyee..kalo kosong pon dh cantik. beaded nanti lg lah..adeh..jeles! bg saya pakai dulu lah..ok? hahaha...

missbutterfly said...

part lengan tu santek!! :)

syanaim said...

::nice color::

Cik Belle said...

kay kamal: thanks! =)

paw.hijauu: hihi. agak tak sabar jugak la. hehe.

Queen W: me too! i love pink! tihihi.

PurPLe LaDy AiFA: simple je awak.. hehe..

Leeyana: tihihi. warna kegemaran.. hee

♥♥relyza♥♥: ala, tak surprise la mcm ni. huhu

hidden.wing: inspired from u actually. hehe. malu***

miss nona: =) tq.

Elly Anaille: hihi. thanks elly!

hana yoriee: ops ops. ilusi semata. edit sane edit sini. hehe

fikaryna: tihihi. kasi kite rase excited pulak bole? ehehe.

NahWaL: cepat nahwal, nak tengok baju nawal pulak. ehehe.

zielalala: ngaa! biase biase aje bajunye. ehee.

cik yaya: betul la yaya, die dah ade bibik. hehe. serve kite air soya. hahaha. ewwah, ade appointment sama die yer this coming weekend. huhu. pesan kat die, saya setuju la idea pearly beads tuh. uhuhu. habislah yaya tengok baju full kite. dah bocor la macam ni. uhuhu

nizabeba: tunggu lepas hari tunang yer. hehe. bole? sikit je lagi. hehe

farahfatihah: awak.. thanks! =)

A W E E N N Y E: ala..baju aween lagi lawa tau. hee

nuptiles: tihihi. simple aje u..=)

NoRr: aloloo.. urs pon sure superb juge.. kite doa sama-sama yer! =)

si kecil: u.. hehee.. this week fitting kan.. hehee.. ntah2 baju u lagi lawa dari mine. hehe. do share! hehe

missbutterfly: i love ur veil! hehe. baju u pon cantek jugak pe..ehee.

syanaim: it's soft pink! hehe. sweet aje kan..

SyimaSyaz said...

wahh... ini kena inform my BIL ni suh amik gambar u elok2...

Cik Belle said...

SyimaSyaz: ehehe. syima. nanti u datang la. kalau free datang tau! =)

nuruz said...

wowwww.. huhuhu :) suke.

shimah said...

cik bella tempah dekat mane ekk?cantik jahitan dan ukuran fitting nye...

Inzell said...

Salam.. Nak tanya meterial untuk baju ni jenis ape ek? Tq :D

Copyright to CIK BELLE
Designed by UMIESUEstudio 2014