Tuesday, March 1, 2011

Kain murah di Jalan TAR


Jalan-jalan ke Jalan TAR, jumpa kain murahhh..

Menjerit kesukaan. Hihihi.
Yang saya ingat:

Nagoya
Chiffon two-tone: RM5/m
Banyak warna pilihan.

Harisson
Brocade Songket: RM24.90/m
Mahal pada saya. Heh.
Tapi warna banyak pilihan, cantik lah.

Lace: RM10/m
Tak banyak warna pilihan.
Ada dua tiga lace yang cantik.
Macam nak beli untuk buat baju pergi kenduri pun ada. Hehehe.
Tapi, perkara yang penting mesti didahulukan duluu.
Haish.

Plaza City One Plaza
Siapa nak cari persalinan songket tabur cari kat sini.
Can get as low as RM100 untuk sepasang baju perempuan.
Kalau nak beli set lelaki dan perempuan, price range dari RM180-RM250.
Nak jimat on majlis bertandang, boleh beli songket bunga penuh, cantik jugak.
Boleh dapat sepasang songket baju perempuan dan lelaki, siap jahit tau, less than RM500.

Seriously, songket india/pakistan murah, tapi exclusivenya tu nampak kalau pandai pilih warna.
Lepas tu, upah orang jahit manik kat bahagian baju and kain.
Memang orang takkan tahu yang baju tu boleh dapat below than RM1k. Hihi.

I pernah tanya kat First Impression, upah jahit manik dari atas sampai bawah, memang penuh, cuma RM380 sahaja.
Murah, i can say. =)

Pari Silks
Plain chiffon cuma RM3.xx
Tapi, keras sedikit.
Kualiti kain di Pari Silks, agak kureng la sikit.
Tapi, kalau untuk deco, kesah apa, kan? Heh.
Plain satin pun murah!
Tapi, kain untuk baju kurung memang murah gila la kat sini!
Kalau yang tak kisah tentang quality, masuk la kedai ni.
=)

Lace pun macam murah juga. Tak ingat berapa.
Brocade songket, RM15/m.
Tak banyak pilihan,
Tapi ok, macam kat Jakarta.


Itu sahaja I ingat.
Ada jugak masuk kedai kain yang attach with First Impression punya butik tuh, tak ingat nama apa. Boleh kata, situ murah jugak untuk kain lace. Boleh dapat harga below than RM200..

ok, I know, entry ni tak berapa nak membantu sangat.
Hihhihi.

I tak beli apa pun.
Jalan tengok kain aje hari tu.
Semuanya tak berkenan.

Cerewetkah saya?
Duuh.

17 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta on March 1, 2011 at 5:07 AM said...

lokasi chiffon murah kat mane lagi sis? ehehe. dasar pemalas nak jalan. tau tanye je kat orang. cis betul.

ElyaElmo on March 1, 2011 at 5:13 AM said...

pari silks tu kat ne atia?

yellowie roses on March 1, 2011 at 5:21 AM said...

klu kat jakel xbest eh? =)

anaztasias nora aira on March 1, 2011 at 5:50 AM said...

ni semua dekat area jalan Tar tu ek dear :) hahah saya pun cerewat gak kot. kain nikah pun xbeli2 lagi hehe

choclairissa @ intan on March 1, 2011 at 6:28 AM said...

hehe teringat 3bulan lepas..almost every week i berkeliaran kt jalan tar..now its your turn~ penat tapi best sbb banyak choice~

miss puteri on March 1, 2011 at 6:28 AM said...

pun tak carik kain lagi..malas nak tempah....huuuu

LisaLisut on March 1, 2011 at 6:32 AM said...

omg cik belle.wlaupun u xbeli tp info u sgt membantu.so i bole prepare the money and whatnots to terjah semua house.hehe.lupa nk suruh cik belle tgk2 kan dulang pye harga ;p

murah2nya kain kat jalan TAR ek.how la cik belle bole jumpe?sll masa puasa i g tgk takde la murah.maheiii..
tp dr segi price rate yg cik belle bentangkan diblog ni berbaloi2 je utk chiffon.takyah g indon pn takpe! (masih frust dengan pembelian tunang tentang kain2 di indon haha)

Xora on March 1, 2011 at 6:47 AM said...

bukan cerewet.. cuma tak berkenan :P

K.I.N.A on March 1, 2011 at 3:47 PM said...

menarik..boleh beli kain utk bridemaid..

Adawiyah A.Halim on March 1, 2011 at 4:25 PM said...

sgt2 membantu apa...heee...akan ku terjah jln TAR =)

farahfatihah on March 1, 2011 at 5:45 PM said...

wahhh leh cari baju raya ni huhu

~ NANA ~ on March 1, 2011 at 6:01 PM said...

OMG!!! knp sangattt murah??

Anonymous said...

just want to share, dkat jakel ade chiffon rm5.90 1 meter. kualiti pon ok. x silap level 1 tp mcm dlm bilik khas. happy shopping :)

cheQmOomOo on March 1, 2011 at 7:13 PM said...

hurmm shopping mode :D

cheQmOomOo on March 1, 2011 at 7:13 PM said...

hurmm shopping mode :D

Anonymous said...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your renda-perancis.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://autopilot-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://autopilot-traffic-software.com

Take care - your friend George

atie on June 4, 2013 at 6:34 PM said...

Saye pergi beli kain untuk kawen dekat gulatis jalan tar dulu.. gile-gile kene tipu.. sedih gile.. bleh bace cerita saye hunting kain nikah dekat sini http://misikahwin.wordpress.com/2013/05/21/4-cerita-kain-untuk-hantaran-tunang/

Buat pengajaran kepada b2b yang lain. :(

 

Designed by Alieff Artwork